Dure nederlagen voor de Kings en Islanders, met de play-offs in zicht


NHL Recaps Face-Off

Acht duels deze keer, de race richting de play-offs begint vorm aan te nemen. Bram Niewold, Rik Bruijnius en Marko Bok praten je weer bij

Tampa Bay Lightning – Philadelphia Flyers 7-6 SO

Een spectaculaire wedstrijd in Tampa Bay tussen de Lightning en de Flyers. Twaalf goals werden eerlijk verdeeld en de beslissing viel door penalty shots, waarin Tampa Bay twee keer scoorde en Philadelphia niet. Steven Stamkos kwam tot twee goals en drie assists, hij scoorde nog niet eerder meer in één wedstrijd in zijn carrière. Viktor Hedman evenaarde zijn meeste punten in één wedstrijd, door twee goals en twee assists te scoren. Voor Philadelphia scoorden zes verschillende spelers, maar was Ivan Provarov met een goal en twee assists de uitblinker. (rb)

Dallas Stars – St. Louis Blues 3-2

Dallas en St Louis maakten er een mooi duel van, dat beide teams in ieder geval één punt opleverde. Tyler Pitlick zette de gastheren in de tweede periode op voorsprong, waarna Ivan Barbashev weer gelijk maakte. In periode drie kwamen de Blues op voorsprong, waarna Alexander Radulov nog gelijk kon maken. In overtime bezorgde Jamie Benn Dallas de twee punten (mb)

Los Angeles Kings – Chicago Blackhawks 3-5

De L.A. Kings hadden dit seizoen nog niet verloren van de Chicago Blackhawks en traden dan ook vol vertrouwen aan in het eigen Staples Centre. Hoewel het de bezoekende ploeg was die de score opende, scoorden de Kings in de tweede periode driemaal waardoor ze met een comfortabele 3-1 voorsprong de derde periode in gingen. Hierin waren het echter de twee sterren uit Chicago die de dienst uit maakten; Jonathan Toews en Patrick Kane scoorden beiden een goal en gaven twee assists. Vier goals verder was de Blackhawks machine pas uitgeraasd, waardoor de punten mee terug naar Chicago gingen.(bn)

Boston Bruins – Montreal Canadiens 2-1 OT

Brad Marchand scoorde de winnende in de verlenging. In de reguliere speeltijd scoorde Jake DeBrusk voor Boston en Brendan Callaghar voor Montreal. Torey Krug had op beide Boston goals een assist. Anton Khudobin maakte 27 reddingen voor Boston waar Antti Niemi er maar liefst 48 maakte voor Montreal. (rb)

Pittsburgh Penguins – New York Islanders 3-2 OT

Maar liefst 50 keer schoten de Pittsburgh Penguins op het doel van New York; het was aan Islanders-goalie Christopher Gibson te danken dat de schade lang beperkt bleef tot twee goals. De ploeg uit New York sprong een stuk efficienter met de kansen om en zette daar twee goals tegenover, waardoor de wedstrijd naar overtime ging. Het was Penguins-captain Sidney Crosby die met een bekeken schot de game-winner binnenschoot, waardoor de twee punten voor Pittsburgh waren. De Penguins naderen hiermee -weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld- rivaal Philadelphia Flyers tot op één punt in de Metro-divisie.(bn)

Arizona Coyotes – Ottawa Senators 2-1

Arizona won deze wedstrijd tussen twee laagvliegers, door Ottawa te verslaan. Jean-Gabriel Pageau zette de Senators nog wel op een 1-0 voorsprong, maar via goals van Oliver Ekman-Larsson en Jordan Martinook trokken de Coyotes de zege naar zich toe (mb)

Washington Capitals – Toronto Maple Leafs 5-2

In de stadium series traden de Washington Capitals aan tegen de Toronto Maple leafs voor een spectaculaire outdoor-westrijd in het Navy-Marine Corps Memorial Stadium. Het was de thuisploeg die op voorsprong kwam door een powerplay-goal van Evgeny Kuznetsov. Na een Toronto-goal van Zach Hyman waten het Alexander Ovechkin en Nicklas Backstrom die de voorsprong voor de Capitals terugpakten en uitbreiden. Nazem Kadri deed voor de Maple Leafs nog wat terug, maar door nog twee goals van Washington, één van de uitblinkende verdediger John Carlson en één van Jakub Vrana, was de wedstrijd in de tweede periode al beslist. De laatste periode werd er niet gescoord, waardoor de punten in Washington bleven.(bn)

Edmonton Oilers – New York Rangers 2-3

Een zeer matige wedstrijd van de Edmonton Oilers. Voor de twaalfde keer dit seizoen was het eerste schot op doel een goal voor de tegenstander. Er waren maar 54 seconden voor nodig dit keer.  Dan waren er de slechte penalty’s. Direct na de gelijkmaker van Connor McDavid een delay of game penalty voor Cam Talbot, waardoor de Rangers weer op voorsprong kwamen en aan het einde van de wedstrijd een penalty voor te veel man op het ijs, toen de goalie er af ging voor een extra schaatser. Ondanks dat de Oilers meer schoten op doel hadden, miste de overtuiging in het spel en was de overwinning voor de Rangers terecht. Mika Zebanejad was goed voor een goal en assist voor de Rangers. Connor McDavid deed hetzelfde voor de Oilers. Enig lichtpuntje voor de Oilers, Ryan Nugent Hopkins keerde terug na een blessure die hem zeven weken aan de kant hield en scoorde ook direct weer. (rb)

 

 

Previous Laatste Meisterrunde duel Tilburg Trappers tegen Saale Bulls
Next Sochi verrast Jokerit; Lokomotiv verslaat Torpedo