Sochi verrast Jokerit; Lokomotiv verslaat Torpedo


De datum 3 maart wordt algemeen beschouwd als de ‘verjaardag’ van het ijshockey. Op 3 maart 1875 werd er in Montreal een wedstrijd gespeeld die wordt beschouwd als de geboorte van het herkenbare moderne ijshockey. Het is in 2018 de datum voor de start van de playoffs in het 10e seizoen van de KHL. HC Sochi verrast Jokerit en Lokomotiv verslaat Torpedo. Patrick van Rijswijk blikt terug voor jullie.

Jokerit Helsinki – HC Sochi 2-3 2OT (2-1, 0-1, 0-0, 0-0, 0-1)

(HC Sochi leidt de serie 1-0)

De eerste play-off ontmoeting tussen Jokerit en Sochi had overuren nodig. Pas in de tweede verlenging werd de wedstrijd beslist. Net als de in reguliere seizoenswedstrijden kwam Sochi als winnaar uit de bus dankzij een doelpunt van Jonathon Blum. Het was Blum’s eerste treffer voor zijn nieuwe werkgever na zijn recente komst van Admiral. Sochi begon vol vertrouwen aan de wedstrijd.  Binnen vier minuten pakten de bezoekers de leiding door een goal van Eric O’Dell. Vervolgens raakten Jokerit ook nog Steve Moses kwijt. Hij werd weggestuurd na een slashing op Dmitry Lugin. Jokerit overleefde de lange man-minder situatie. Het gaf de thuisploeg even vleugels. Met twee powerplay goals van Olli Palola en Jesse Joensuu werd de eerste periode met een voorsprong afgesloten. Sochi bleek echter stug en na de tweede periode stond het weer gelijk. Sean Collins was de maker van de tweede goal voor de bezoekers. Deze stand werd ook de eindstand na reguliere speeltijd. Het was vervolgens Jokerit dat in overtime het overwicht pakte. Het was echter niet genoeg om de overwinning te pakken. Goalie Konstantin Barulin werd in deze fase de grote uitblinker bij Sochi. Vandaag krijgt Jokerit de kans om de reeks gelijk te trekken.

Lokomotiv Yaroslavl – Torpedo Nizhny Novgorod 2-1 (0-1, 2-0, 0-0)

(Lokomotiv leidt de serie 1-0)

De opening was voor Lokomotiv. De grootste kans was voor Brandon Kozun. Hij mistte echter de één op één met goalie Stanislav Galimov. Enkele seconden later was het aan de andere kant wel raak. Mikhail Zhukov zette Torpedo op voorsprong. In de tweede periode was het echter Lokomotiv dat de wedstrijd in handen nam. Torpedo liep tegen een aantal straffen op, waaronder een double minor voor Gennady Stolyarov. In deze powerplay was het Andrei Loktionov die de gelijkmaker binnenschoot. De thuisploeg ging hierna op zoek naar de voorsprong. Het was Artyom Ilyenko die de 2-1 binnenschoot na goed voorbereidend werk van de 18-jarige Nikolai Kovalenko. De derde periode begon met een vechtpartij na een hoge hit van Torpedo defender Grigory Zheldakov hoge hit op Yegor Korshkov. Dit was het enige vuurwerk in de derde periode. Vandaag is de tweede wedstrijd in deze serie.

 

Previous Dure nederlagen voor de Kings en Islanders, met de play-offs in zicht
Next 'IJshockey straalt een relaxedheid uit die mij aanspreekt. Ik ga vaker naar het ijshockey'