HIJS Hokij eerste halve finalist, Bulldogs vlot langs Eaters

Ronde 1 voor Bulldogs!

Chiefs Leuven HIJS Hokij Den Haag ijshockey Face-Off
Foto: Chiefs Leuven

Vanavond konden we in theorie de eerste halve finalist al verwelkomen in de playoffs van de BeNe League. Dan moest HIJS Hokij winnen op bezoek van Chiefs Leuven. Ook het affiche tussen Luik Bulldogs en Laco Geleen Eaters was er op voorhand één om de vingers bij af te likken.

CHIEFS LEUVEN – HIJS HOKIJ DEN HAAG 4-6

Rendez vous in Leuven! Gisteren versloeg HIJS de Chiefs met 10-4, dus de opdracht voor de Leuvense brigade was simpel: winst, anders was het seizoen voorbij. HIJS wilde geen overuren op de teller zetten en het duel vanavond beslissen. Den Haag vloog uit de startblokken, want binnen tien minuten stond er 0-3 op het bord. De broertjes Van der Schuit en Stace van Bentem waren de doelpuntenmakers. Leuven wenste niet op te geven, maar had daar een fout in de Haagse defensie voor nodig. Marco Piro strafte dat kundig af.HIJS

Chiefs Leuven HIJS Hokij Den Haag Face-Off IJshockey
Foto: Robert Bos

In de tweede periode consolideerde Den Haag en liep het naar 1-4 via Oliver Pataky. De buit leek daarmee binnen voor HIJS, maar dat lag toch iets anders. Vlak na de tweede dweilpauze stond het ‘ineens’ 3-4. Eric Springer en Oscar Delbrassine zette de harten van Chiefs weer in vuur en vlam. Dat vuurtje werd vakkundig gedoofd door Raymond van der Schuit. Amper een minuut na de aansluitingstreffer bracht hij de marge weer op twee. Nadat Oliver Pataky voor de 3-6 had gezorgd, was het duidelijk dat de eerste halve finalist uit Den Haag zou komen. Rino Dhondt zorgde met zijn treffer voor een 4-6 eindstand, waarmee Leuven ‘adieu’ kon zeggen tegen het BeNe League seizoen, maar dat zeer zeker met opgeheven hoofd kan doen.

LUIK BULLDOGS – LACO EATERS GELEEN 4-0

Na amper 33 seconden nam de thuisploeg al het heft in handen, met een snelle 1-0 van Captain Jordan Paulus na voorbereidend Limburgs werk van Kai Willems en Lars Engwegen. De Luikenaars, zonder gekwetste topscorer Cheyne Matheson, duwden door en Geleen raakte amper uit het defensief. Na een check van achteren door Akim Ramoul gingen de potjes even overkoken en mochten dadelijk vijf spelers de strafbank op van referee Keus.

Eaters overleefde de penalty kill, maar halfweg de eerste periode verdubbelden de Bulldogs hun voorsprong via dankzij een mooi rondgetikte aanval die slim afgewerkt werd door de sterke Ax’l Milpas. De Limburgers raakten eindelijk uit de verdrukking en namen de thuisgoalie op de korrel, maar Tom Prodi had enkele puike reflexen in huis en zo bleef de score steken op 2-0.

Luik Bulldogs Laco Eaters Geleen ijshockey Face-Off
Foto: Robert Bos

In het middenstuk trok Geleen naar voor en dwong wat waterkansjes af maar eens de Bulldogs onder stoom raakten, raakten de Limburgers weer in de verdrukking en amper uit het eigen defensief. Hulpeloos uitverdedigen van de Eaters werd door de vinnige Yoren De Smet afgestraft, en zo stond thuisploeg Luik makkelijk 3-0 voor. Goalie Rowan Delil werd prompt ingeruild voor Michael Sterkens. Nadat de schiedsrechter eerst Mitch Koumans de strafbank op stuurde voor een duik van een Luikse tegenstander, werd even later Luikenaar Frank Neven de bank opgestuurd voor een onbestaande overtreding. Dankzij deze man-meersituatie knalden de Eaters op het Luikse doel maar thuisgoalie Prodi verrichte opnieuw enkele puike saves.

Met de 3-0 op zak werd het makkelijk spelen voor de Bulldogs; met de wind in de zeilen waren de Luikse spelers continu een tikje sneller en preciezer aan de puck. Geleen probeerde de vrije man te vinden, maar de snelheid ontbrak om werkelijk voor gevaar te zorgen. Bij een snelle counter van Luik ontstond plots een fikse rel aan het Eaters doel en goalie Sterkens werd de douches ingestuurd door de ref met nog acht minuten te gaan.

Luik Bulldogs Laco Eaters Geleen IJshockey Face-Off
Foto: Robert Bos

Delil dus weer het ijs op en vijf minuten power play voor Luik. Toen even later nog een Eater de bank op moest, werd het helemaal een onmogelijke opdracht voor de troepen van coach Andy Tenbult. Lars Engwegen legde de 4-0 eindstand vier minuten voor tijd in de netten, tegen zijn oude ploeg. Ondanks nog enkele pogingen raakten de Eaters niet aan hun eerredder.

Morgenavond op Glanerbrook zullen de Eaters vanaf de eerste minuut vrij en vrank hun kansen moeten benutten, om van de Bulldogs van Paul Vincent alsnog een derde wedstrijd af te dwingen.

Previous Start playoffs KHL
Next Game three of exit voor Amsterdam, Geleen en Nijmegen