GAME ON! Limburgse ‘derby’ van start, tweede duel Chiefs en HIJS


Playoffs BeNe League ijshockey Face-Off

Vandaag hervatten we de playoffs weer in de BeNe League met twee duels. De kraker van Limburg gaat van start tussen Luik Bulldogs en Laco Eaters Geleen en Chiefs Leuven en HIJS Hokij treffen elkaar voor de tweede keer in even zoveel dagen.

LUIK BULLDOGS – LACO EATERS GELEEN

Foto: Jan Hofstede

Een heerlijk affiche in Luik vanavond, waar Bulldogs de mannen van Laco Eaters Geleen ontvangt. Bulldogs en Eaters speelden vorige week in het Final Four weekend, en wellicht heeft de ploeg van Andy Tenbult daar het beste gevoel aan over gehoden. Niet zozeer qua resultaat, maar het spel tegen Den Haag bood voldoende aanknopingspunten. Geleen zal dan wel een manier moeten vinden om de trekker voor het doel over te halen. Iets dat zowel Geleen als Luik in hun laatste onderling treffen lieten zien (8-7 zege Luik).

Luik stapte met een kater van het ijs in Herentals vorige week. Het werd hardhandig met 5-1 opzij gezet door HYC in de strijd om de landstitel, waarmee het geen aanspraak kon maken op de dubbel. Iets dat men in Luik wel graag had gezien. Het is de vraag in hoeverre de koppies leeg zijn in Luik, want het weet dondersgoed dat het tegen Eaters geen moment kan verslappen. Wedstrijden tussen deze twee ploegen leven, en zijn duels op zichzelf.

In het Médiacité gaat het spektakel en de playoffs serie, vanaf 19:00 uur van start.

CHIEFS LEUVEN – HIJS HOKIJ DEN HAAG (DEN HAAG LEIDT 1-0)

HIJS Hokij Den Haag Chiefs Leuven playoffs BeNe League
Foto: Robert Bos

Gisteren won HIJS Hokij Den Haag met duidelijke cijfers van Chiefs Leuven in De Uithof. Vandaag staan de ploegen opnieuw tegenover elkaar in het Belgische Leuven. Het is do or die voor Chiefs, want bij een zege van Den Haag is het seizoen over en uit in Leuven, en is Den Haag de eerste halve finalist.

Den Haag weet dat het goed uit de startblokken moet komen, want Chiefs wil voor eigen publiek niet het schuim van het bier laten drinken. Of zoals Boris Kolyasnikov gisteren zei: ,,Wij gaan morgen winnen, want ik wil na het weekend graag nog eens spelen in deze prachtige ambiance”. De Belgische Rus had gisteren een prima avond in het Haagse met een goal, en twee assists. Den Haag zal er alles aan doen om geen overwerk te creëren en de serie vanavond direct te beslissen. Komt dat zien vanaf 20:00 uur op de Leuvense ijsbaan!

Previous Tiende zege op rij voor Tilburg Trappers bij Hannover Indians
Next Start playoffs KHL