Game three of exit voor Amsterdam, Geleen en Nijmegen


BeNe League Playoffs ijshockey Face-Off

Vandaag staan er drie tweede playoff duels op het programma in de playoffs van de BeNe League. HIJS Hokij plaatste zich gisteren in Leuven voor de halve finales. Voor Amsterdam, Geleen en Nijmegen is het alles of niets vanavond.

AMSTERDAM TIGERS – UNIS FLYERS HEERENVEEN (FLYERS LEIDT 1-0)

Tigers Flyers Face-Off
Foto: Richard de Weijze, Face-Off

5-1; dat lijkt op een uitslag waarbij Heerenveen soepeltjes won vrijdag. Dat is wat vertekend. Amsterdam was bij vlagen zeker niet de mindere van Flyers, trof meerdere malen het ijzerwerk in Thialf, en kreeg een lesje efficiëntie. Tigers is erop gebrand om vanavond op de eigen Jaap Eden een derde duel af te dwingen in de serie tegen de regerend BeNe League kampioen. Aan de andere kant zal Heerenveen het besef hebben dat het beter voor de dag moet komen dan afgelopen vrijdag, wil het geen overuren gaan maken in deze serie. De Friezen zijn op basis van kwaliteit de favoriet dit duel, maar als Amsterdam vanavond de vechtersmentaliteit weet aan te spreken en de kansen verzilvert, kan het nog wel eens een zeer spannend duel worden. Vanaf 18:00 uur valt de puck op het ijs.

LACO EATERS GELEEN – LUIK BULLDOGS (LUIK LEIDT 1-0)

Foto: Jan Hofstede

Gisteren trok Bulldogs het eerste duel vrij vlot over de streep tegen Laco Eaters Geleen, waarbij Eaters vanavond als ploeg op moet staan. Vanuit Geleense kringen werd zelfs gesteld dat men gisteren de slechtste wedstrijd van het seizoen afleverde. Dat gaat wellicht wat ver, feit is wel dat de Limburgers aanvallend meer moeten laten zien dan in duel één. Luik weet dat het een heet avondje kan verwachten op Glanerbrook, en dat de serie niet ‘gedaan is’ voordat de tweede winstpartij op de teller staat. Zal Eaters vanavond de rug rechten en zich revancheren voor het matte duel in het Médiacité? Of gaat Luik er simpelweg met de zege vandoor om deze derby serie af te ronden? Puck drop om 19:00 uur in Geleen.

ERA RENOMAR HYC – AHOUD DEVILS NIJMEGEN (HYC LEIDT 1-0)

ERA Renomar HYC Face_off
Foto: Kurt Tops

Vrijdagavond leverden Nijmegen en Herentals een heerlijk eerste playoff duel af. Spanning, goed ijshockey, fouten, een constant wisselende kanshebber op de zege en veel goals. Uiteindelijk stapte Herentals met een 6-5 zege van het ijs af, en weet het dat het vanavond op het eigen Netepark de Gelderse formatie KO kan slaan. Nijmegen kan va banque gaan spelen, in de wetenschap dat áls het een derde duel weet te bemachtigen, dat het opnieuw in Herentals aan zal treden. Afgaande op het eerste duel kunnen de toeschouwers vanavond weer een prachtwedstrijd verwachten, tussen twee teams die qua speelstijl niet voor elkaar onder doen. Het is aan u om af te reizen naar het Herentalse, waar de wedstrijd om 20:00 uur in gang wordt gezet.

Previous HIJS Hokij eerste halve finalist, Bulldogs vlot langs Eaters
Next Laatste Meisterrunde duel Tilburg Trappers tegen Saale Bulls