Derde nederlaag op rij voor Vegas, Nathan MacKinnon sloopt Minnesota


NHL Recaps Face-Off

Negen duels in de NHL, met onder andere streaks in Vegas, Florida en misschien weer een punt voor Taylor Hall…? Marko Bok en Rik Bruijnius praten je bij

New York Islanders – Montreal Canadiens 3-6

Drie goals en een assist voor Alex Galchenyuk vandaag. Met Charlie Lindgren als goalie voor de geblesseerde Carey Price. Zijn aandeel was 34 saves en behaalde zo zijn vierde NHL overwinning. Montreal komt nu op negen punten van play-off wild card. (rb)

Florida Panthers – Buffalo Sabres 4-1

Een goal scorende verdediger, Florida heeft er één. Aaron Ekblad is zijn naam. De 22 jarige verdediger is bezig aan zijn vierde seizoen en scoorde al weer zijn 50e goal. Het was vandaag ook nog eens de winnende en zo was het de vijfde overwinning op rij een evenaring van hun langste reeks winst partijen dit seizoen. (rb)

Carolina Hurricanes – New Jersey Devils 3-1

Teuvo Teravainen scoorde vandaag de winnende voor Carolina. Taylor Hall scoorde vandaag voor New Jersey en verlengde hiermee zijn punten reeks naar zeventien wedstrijden achter elkaar. Carolina schuift op naar een gedeelde plek voor play-off wild card. New Jersey staat daar nog steeds vijf punten boven op de eerste wild card positie. (rb)

Winnipeg Jets – Detroit Red Wings 4-3

Winnipeg boekte een redelijk simpele zege op Detroit afgelopen nacht. Niklas Kronwall opende de score in deze wedstrijd, maar één minuut later was het 2-1 voor de Jets, Patrick Laine scoorde de 1-1 en Ben Chiarot de 2-1. Dustin Byfuglien knalde de 3-1 tegen de touwen, waarna Anthony Mantha er weer een wedstrijd van maakte: 3-2. Het was opnieuw Patrick Laine die daarna scoorde en de zege veilig stelde. Trevor Daley mocht de 4-3 nog maken (mb)

Colorado Avalanche – Minnesota Wild 7-1

Colorado had 32 minuten nodig om gehakt te maken van Minnesota. Nathan MacKinnon had een top avond, met twee goals en drie assists, in een prachtig duel voor de thuisfans. Mikko Rantanen noteerde een goal en drie assists en voor de Wild was Mikko Koivu de doelpuntenmaker (mb)

Calgary Flames – New York Rangers 1-3

Calgary kreeg de puck niet lang Henrik Lundqvist. Dat zou op zich een goede samenvatting zijn. 50 schoten werden door de King gestopt en dat was ruim voldoende om de toch nog zwalkende Rangers aan een zege te helpen. Kevin Hayes, Pavel Buchnevich en Ryan Spooner scoorden voor de Rangers, Brett Kulak deed dat voor de Flames (mb)

Vancouver Canucks – Nashville Predators 3-4 OT

Mike Fisher maakte zijn seizoensdebuut nadat hij terug keerde uit zijn hockey pensioen. Hij wist ook nog eens zijn debuut op te luisteren met een goal. Zo was hij direct belangrijk om de Predators aan hun zevende overwinning op rij te helpen en de koppositie te behouden in de Eastern conference. Met negentien punten achter op de tweede wild card positie kan Vancouver zich wel als uitgeschakeld voor de play-offs beschouwen. (rb)

Vegas Golden Knights – Ottawa Senators 4-5

Het derde verlies op rij voor de Golden Knights. Dit keer was Ottawa te sterk. Bobby Ryan had een goal en twee assists en Erik Karlsson met drie assists als absolute smaakmakers van de wedstrijd. Wordt de spanning groter of misschien te groot in Las Vegas? We zullen het de komende weken zien. (rb)

Anaheim Ducks – Columbus Blue Jackets 4-2

Cam Fowler en Rickard Rakell scoorde beide een goal en een assist om bij te dragen aan de overwinning van Anaheim op Columbus. En nu we de binnen de laatste twintig wedstrijden van het reguliere seizoen zitten wordt het spannend. Zo schuift Anaheim in de Western conference door naar de laatste wild card positie en staat Columbus op dit moment met lege handen in de Eastern conference. (rb)

Previous AHL update met een diepere kijk op de Bakersfield Condors
Next Den Haag, Heerenveen en Herentals winnen eerste duel in playoff serie