Kings verslaan Golden Knights, Flyers aan kop in Metropolitan


NHL Recaps Face-Off

Vijf duels, Marko Bok en Cor Machielsen praten jullie bij, over onder andere een nieuwe koploper in de Metro divisie…

Columbus Blue Jackets – Washington Capitals 5-1

Columbus had genoeg aan een goede periode tegen de Capitals, waar Alex Ovechkin de enige goal maakte. Artemi Panarin had 1-0 gemaakt uit een powerplay, Ovi scoorde vlak daarna ook via een powerplay. Sonny Milano was een minuut later verantwoordelijk voor de 2-1 en verloren zoon Mark Letestu maakte de 3-1. Het was nog niet genoeg voor de Blue Jackets, Seth Jones scoorde nog de 4-1. In periode twee en drie hoefde Columbus niet en kon Washington niet, dus bleef het nog lang zonder goals. Cam Atkinson maakte shorthanded de 5-1 en zo deden de Blue Jackets goede zaken in de Wild Card race (mb)

Montreal Canadiens – Philadelphia Flyers 0-1 SO

Nog niet zo lang geleden hadden de Flyers een dikke losing streak te pakken. Vannacht wonnen ze van Montreal en staan ze bovenaan in de Metro divisie. De puck kan raar rollen. In Montreal vielen in 65 minuten exact nul goals uit 61 schoten, dus de goalies deden hun best. Charlie Lindgren bij Montreal en Petr Mrazek bij de Flyers hielden iedereen van scoren af en dus moest de shoot-out beslissen. Paul Byron scoorde voor de Canadiens, Jacuk Voracek maakte gelijk en Sean Couturier maakte het af in de zesde ronde (mb)

Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs 4-3 SO

Tampa Bay shopte er vrolijk op los tijdens Deadline Day en wist ook nog de Maple Leafs te verslaan. Toronto zocht de zesde zege op rij, maar kwam net te kort tegen één van de favorieten voor de Stanley Cup. Het spel golfde op en neer, de score deed dat ook. Van 1-0 werd het 1-2 en van 1-2 weer 3-2. Tyler Bozak maakte knap de 3-3, waarna de shoot-out beslist werd door één goal, die van Brayden Point (mb)

Colorado Avalanche – Vancouver Canucks 3-1

Colorado houdt zicht op de wild card spot na de overwinning op de Canucks. Nathan McKinnon scoorde twee goals en had een assist. Mikko Rantanen scoorde de andere goal. Voor de Canucks was het Daniel Sedin die de treffer maakte. CM

Los Angeles Kings – Vegas Golden Knights 3-2 OT

Wat de Kings tegen de Oilers niet lukte, lukte wel tegen de Knights, de gelijkmaker scoren vlak voor tijd om zo een overtime af te dwingen. Erik Haula en Reilly Smith hadden de Knights op een 2-0 voorsprong geschoten. Jeff Carter prikte een powerplay goal binnen en elf seconden voor tijd was het Anze Kopitar met de 2-2. In overtime werd het dus beslist met wederom een powerplay goal, dit keer van Dustin Brown. CM

Previous NHL Trade Deadline: toppers verhuizen, Sprong en Karlsson blijven
Next 4-on-4: Verrassingen in de NHL, playoffs en bijzonderheden in de BeNeLeague en de Olympische Spelen