4-on-4: Verrassingen in de NHL, playoffs en bijzonderheden in de BeNeLeague en de Olympische Spelen


Olympischel Spelen 2018 Pyeongchang 2018 Ijshockey Face-Off

Het heren ijshockey op de Olympische Spelen was anders dan anders dit jaar, zonder de NHL spelers. Over vier jaar moeten de topspelers gewoon weer mee doen, toch?

Patrick: De NHL vindt zichzelf belangrijker dan de sport. Jammer dat de ijshockeysupporter niet eenmaal in de vier jaren mag genieten van topijshockey. Over vier jaar gewoon weer de sterkste spelers in Peking.

Bas: Vaak heb ik een erg dwarse mening, maar ik heb de NHL-ers eigenlijk helemaal niet gemist. En de NHL-ers zouden zich ook bij een volgende CBA-onderhandeling niet moeten laten gijzelen door salaris te laten liggen om wel naar de Spelen te mogen. Dat ze nu in 2018 niet gaan is puur een vuil machtspel van Bettman en de spelers moeten samen sterk blijven staan en zich niet laten kaal plukken. Natuurlijk had ik graag een toernooi gezien met de allerbeste opstellingen, maar de wedstrijden waren nu ook echt om van te genieten. Het niveau van de spelers in de andere competities is echt heel goed. De Duitse, de Zweedse, de Finse, de Zwitserse competitie en de KHL bevatten gewoon erg goede spelers. Ik heb echt heel vaak met groot plezier naar de wedstrijden gekeken. Een een groot voordeel van het wegblijven van de NHL’ers is natuurlijk ook de kans die kleinere landen krijgen. Dan hadden we de verrassing van Duitsland tegen Zweden wel kunnen vergeten en de uitschakeling van USA door Tsjechië had ook zeer waarschijnlijk niet gebeurt. En een ander voordeel is dat er nu op twee continenten topijshockey te zien is. Dus eigenlijk maakt het mij niet uit, ik ga toch wel kijken en genieten van deze prachtige sport.

Jeroen: Hoewel ik de redenatie van de eigenaren van de 31 NHL teams wel begrijp, heeft het in mijn ogen enorm afbreuk gedaan. Op de Olympische spelen horen de beste sporters aanwezig te zijn om hun land te vertegenwoordigen. Volgende keer moeten de NHL sterren weer aanwezig zijn!

Rik: Als je reclame voor de sport wil zou het een goed idee zijn. Ook al begrijp de club eigenaren ook wel. We willen allemaal onze NHL helden zien, maar ze zijn niet te verzekeren tegen blesures.

Previous Kings verslaan Golden Knights, Flyers aan kop in Metropolitan
Next AHL: update met een blik op Milwaukee Admirals