4-on-4: Verrassingen in de NHL, playoffs en bijzonderheden in de BeNeLeague en de Olympische Spelen


HIJS Hokij Den Haag Beker IJshockey Face-Off
Foto: Robert Bos

Een seizoen lang hebben wij de BeNeLeague en de Beker van Belgie en Nederland op de voet gevolgd met Face-Off. Wat is jou het meest bijgebleven?

Rik: Persoonlijk ben ik regelmatig bij thuiswedstrijden van HIJS Hokij geweest en daar vielen mij een aantal mooie dingen op. Ik vond de eerste thuiswedstrijd een mooie ervaring. De toegangankelijkheid van spelers en staf is geweldig. De bekerfinale was mooi om bij te zijn, én mooi dat de NOS daar ook aanwezig was. Hopelijk komen ze in play-offs ook. Maar de indrukwekkende minuut stilte voor Mace Riedijk zal voor altijd in mijn geheugen blijven.

Patrick: De acceptatie van een nieuw forum als Face-Off door clubs en spelers en inderdaad de indrukwekkende minuut stilte voor Mace Riedijk.

Bas: Ik vind het echt enorm bewonderenswaardig hoe jullie bij Face-Off aandacht hebben weten te creëren voor de Nederlandse competitie. Normaal gesproken kwam de sport alleen in het nieuws als er weer ergens een vechtpartij was om een nietszeggende stukje over te schrijven. Nu was de bekerfinale bijvoorbeeld via de NOS te volgen en zijn de U-18 dames onder luide aanmoediging van jullie met goud uit Mexico teruggekomen. Ik kan iedereen aanraden om eens te gaan kijken. Natuurlijk zit er geen nieuwe Sidney Crosby tussen, maar ik kijk af en toe bij de U-14 in Alkmaar en verbaas wel over het niveau hoor. Het is erg leuk om te zien.

Jeroen: De open brief aan de NOS, die hoofdredacteur Ed Versteeve schreef op de site in september. Maar ook dat Red Eagles Den Bosch het toch voor elkaar heeft gekregen om het seizoen af te maken, ondanks alle problemen. 

Previous Kings verslaan Golden Knights, Flyers aan kop in Metropolitan
Next AHL: update met een blik op Milwaukee Admirals