4-on-4: Verrassingen in de NHL, playoffs en bijzonderheden in de BeNeLeague en de Olympische Spelen


Foto: Richard de Weijze, Face-Off

Elk jaar zijn er verrassingen in de NHL. Welk team valt er voor jou het meest tegen?

Jeroen: Ik kan moeilijk kiezen tussen Edmonton Oilers en Chicago Blackhawks…  Dan toch Edmonton Oilers. Ik had verwacht dat ze de stijgende lijn van vorig seizoen konden doortrekken.

Rik: Ik had meer verwacht en gehoopt van de Edmonton Oilers. De echte tegenvallers vind ik de New York Rangers, Montreal Canadiens en Chicago Blackhawks.

Patrick: Voor mij was het Pittsburgh, maar die hebben het weer redelijk op de rit. Van Montreal Canadiens, Chicago Blackhawks en New York Rangers kun je dat niet zeggen. Deze drie draaien een dramatisch en verloren seizoen.

Bas: Wat mij persoonlijk betreft vallen de Vancouver Canucks enorm tegen. Aan de andere kant; ik had er ook eigenlijk niets van verwacht. Er zijn veel teams die erg tegenvallen op het ijs. De Senators waren vorig jaar nog “buyers” tijdens de deadline en bungelen nu aan de staart van de ranglijst. Maar wat mij voornamelijk tegenvalt is de enorme domme acties van de verschillende teams “ off the ice”. Als ik naar de Canucks kijk en de verlenging van de GM Jim Benning en verdediger Erik Gudbranson valt daar echt mijn mond van open en valt daar geen enkele lijn te ontdekken. Hetzelfde bij de Ottawa Seantors. Ze verlengen het contract van GM Dorion, die vervolgens aangeeft open te staan om de allerbeste verdediger van de NHL (ik bedoel dus Erik Karlsson) van de hand te doen. En dan is er nog de terugkeer vorige zomer van Dale Tallon in Florida. Af en toe denk ik echt dat de league door een stel dinosaurussen wordt geleid. Al moet ik zeggen dat Arizona Coyotes het met zijn progressieve insteek ook niet kan bolwerken. Maar een vraag over de grootste teleurstelling dit jaar moet de Edmonton Oilers bevatten. Dat managementteam weet ons echt elke keer te verbazen met de meest ondoordachte acties. Vanaf volgend seizoen wordt het allemaal nog erger als de caphit van Draisaitl en McDavid samen $20mln is. 

Previous Kings verslaan Golden Knights, Flyers aan kop in Metropolitan
Next AHL: update met een blik op Milwaukee Admirals