Vier punten in drie wedstrijden voor Daniel Sprong


Sprong Show Face-Off

Elke week blikken we terug op de week van Daniel Sprong. Onze landgenoot speelt op dit moment voor Wilkes-Barre/Scranton Penguins, het AHL team van Pittsburgh. Hoewel de naam van de Amsterdammer veelvuldig viel vlak voor de trade deadline, stond hij alle wedstrijden gewoon op het ijs voor de Baby Penguins.

Weer drie wedstrijden

Net als vorige week moesten de mannen van Wilkes-Barre/Scranton Penguins op zowel vrijdag, zaterdag áls zondag aantreden. Waar dit vorige week nog niet best verliep ging het nu een stuk beter. Twee zeges, één nederlaag en vier punten voor Daniel Sprong.

WBS/Penguins – Rockford IceHogs 6-3

De allereerste ontmoeting ooit tussen beide teams eindigde in een zege voor Wilkes-Barre, waarbij opvallend was dat zes verschillende spelers als doelpuntenmaker op het scoresheet stonden. Onze landgenoot tekende voor een goal (na 37 seconden in de samenvatting) en een assist en was dus belangrijk in de bouce-back game voor de Penguins. Immers, vorige week werd er driemaal op rij verloren. Het goede spel van Sprong leverde hem de two-stars of the game op.

Syracuse Crunch – WBS/Penguins 3-1

Zaterdagavond stond in Syracuse het duel met de Crunch geprogrammeerd. Voor bijna zesduizend aanwezigen kwamen de gasten uit Wilkes-Barre op voorsprong door een goal van Freddie Tiffels. Opmerkelijk gezien het aantal schoten op goal wat 17-4 in het voordeel van Syracuse was. In de tweede periode kwam de verwachte gelijkmaker, waarna de Crunch in de derde periode wegliep en met 3-1 won. Daniel Sprong had drie doelpogingen deze avond.

WBS/Penguins – Hershey Bears 3-2

In Mohegan Sun Arena in Wilkes-Barre was de stand na twee periodes in evenwicht: 2-2, waarbij Daniel Sprong een assist liet noteren bij de tweede Penguins goal. De beslissing viel in de derde periode, toen Adam Johnson de winnende goal maakte, opnieuw op assist van onze landgenoot, na een knappe interceptie.

Conclusie

De conclusie na dit weekend is dat we Daniel Sprong sterk zagen spelen en hij weer belangrijk was voor zijn Wilkes-Barre/Scranton Penguins. Ondanks het feit dat zijn naam te pas en te onpas genoemd werd vlak voor de trade deadline, was hij toch weer de koele Nederlandse kikker. En dat vinden wij knap bij Face-Off.

 

Previous Trappers pakt negende zege op rij in Leipzig
Next NHL Trade Deadline: toppers verhuizen, Sprong en Karlsson blijven