Trappers pakt negende zege op rij in Leipzig


Foto: Julia Lec Fotografie

Zondagavond reisde het Tilburgse ijshockey bolwerk naar Leipzig, waar EXA Icefighters de tegenstander was. Een bekende tegenstander voor de Trappers, maar wel één die alle zeilen moet bijzetten om de playoffs te halen. Er was overtime nodig om de zege mee terug naar Nederland te nemen.

Bruijsten & Bruijsten

Trappers nam in de tweede periode afstand van de Leipzigers, nadat in de gelijkopgaande eerste periode niet gescoord werd. Waar eerst Kevin die de 0-1 scoorde, was het Mitch die iets later de 0-2 op het bord zette. Wie dacht: ‘kat in het bakkie’ kwam bedrogen uit. Want ja, dat mag je nooit denken in het ijshockey en zeker niet tegen een team als EXA Icefighters.

Overtime

Antti Paavilainen scoorde via een powerplay goal de ‘Anschlusstor’: 1-2. Het kon vervolgens alle kanten op, maar Damian Schneider maakte namens de Oosterburen de gelijkmaker: 2-2, wat ook de eindstand bleek. In overtime waren er slechts dertig tellen nodig om de punten in de Tilburgse tas te stoppen. Nardo Nagtzaam was de man die de goal op zijn naam kreeg, na voorbereidend werk van Jordy van Oorschot en Mitch Bruijsten. En zo stond er dus wéér een zege achter Trapper Trappers. De negende op rij alweer.

Nog twee

Nog twee duels staan er die Holländer op het programma. Vrijdagavond valt de puck op het Hannoverse ijs, waar de Indians de gastheer zal zijn. Zondag wordt in eigen huis de Meisterrunde afgesloten met het duel met Saale Bulls. Tilburg Trappers kennende zal het er alles aan doen om ook deze laatste twee duels winnend af te sluiten voor de playoffs gaan starten.

Previous Nashville walst over St Louis heen en Edmonton wint doelpuntrijk duel in Anaheim
Next Vier punten in drie wedstrijden voor Daniel Sprong