Nashville walst over St Louis heen en Edmonton wint doelpuntrijk duel in Anaheim


NHL Recaps Face-Off

Zes wedstrijden in de NHL afgelopen nacht. Hoe deed Rick Nash het bij de Bruins en wie maakte de winnende goal bij de Oilers? Marko Bok en Cor Machielsen praten jullie weer bij.

Buffalo Sabres – Boston Bruins 4-1

Rick Nash debuteerde bij de Bruins, maar zag de Sabres verrassend met de punten naar huis gaan. Goalie Chad Johnston van Buffalo had een prima wedstrijd en moest alleen een schot van Charlie McAvoy uit het net vissen. Daarvoor hadden Benoit Pouliot en Kyle Okposo de Sabres al op 2-0 gezet. Evan Rodrigues en Marco Scandella maakten het karwei daarna af (mb)

Nashville Predators – St. Louis Blues 4-0

Nashville had het verrassend makkelijk tegen de Blues. Colton Sissons opende al snel de score met een powerplay goal en zag Kevin Fiala een prima pass van Craig Smith tot goal promoveren. Scott Hartnell scoorde al heel snel in periode twee de derde goal voor de Predators en was de wedstrijd wel gespeeld. Austin Watson mocht nog een treffer maken en zo blijft Nashville koploper in de Central divisie (mb)

New York Rangers – Detroit Red Wings 2-3 OT

Ryan Spooner debuteerde bij de Rangers en had meteen twee assists. Het leverde echter geen zege op, sterker nog, dit was het zevende verlies op rij voor New York. Detroit kwam ietwat tegen de verhouding in op een 2-0 voorsprong, door goals van Andreas Athanasiou en Darren Helm. J.T. Miller en Jesper Fast gaven de Rangers in ieder geval één punt, maar Trevor Daley schoot met 6 seconden op de klok de 3-2 voor de Red Wings tegen de touwen (mb)

Anaheim Ducks – Edmonton Oilers 5-6 SO

Dit deed denken aan wedstrijd vijf in de play-offs van 2017. Een voorsprong voor de Oilers, de goalie bij de Ducks eraf en een paar seconden voor tijd de gelijkmaker om de oren krijgen. Gelukkig voor de Oilers fans was het dit keer wel bingo, want de winnende shootout werd gescoord door Connor McDavid. Daarnaast had hij ook nog drie assists. Ryan Strome scoorde twee goals. Voor de Ducks scoorde Rickard Rakell een hattrick. De overige twee goals voor de Ducks werden gescoord door Ryan Getzlaf, die daarnaast drie assists had en Adam Henrique. Voor de Oilers scoorden Leon Draisattl, Anton Slepyshev en Liro Pakarinen nog. (cm)

Minnesota Wild – San Jose Sharks 3-2 OT

De overtime winner door Jared Spurgeon zorgde alweer voor de vierde overwinning op rij voor de Wild. Ze kwamen terug van een 0-2 achterstand, door goals voor de Sharks van Joakim Ryan en  Chris Tierney. Pas in de 39e minuut scoorde Matt Cullen de aansluitingstreffer. Eric Staal schoot de 2-2 binnen vijf minuten voor tijd (cm)

Arizona Coyotes – Vancouver Canucks 1-3

De Coyotes konden hun goede vorm niet doorzetten tegen de Canucks. Ondanks een schoten overwicht van 42 tegen 27 konden ze de kansen niet benutten. Daniel Sedin schoot twee keer raak en Darren Archibald scoorde ook voor Vancouver. De goal voor de Coyotes kwam van de stick van Alex Goligoski (cm)

Previous Ahoud Devils Nijmegen en Jeffrey van Iersel uit elkaar
Next Trappers pakt negende zege op rij in Leipzig