UNIS Flyers Heerenveen finalist Final Four na zege op AHOUD Devils Nijmegen

UNIS Flyers Heerenveen AHOU Devils Nijmegen Face-Off Final Four

In een half vol Thialf werd het eerste duel van de Final Four om 16:30 uur gespeeld. UNIS Flyers Heerenveen nam het op tegen AHOUD Devils Nijmegen. De Friezen wonnen het opzienbarende duel met 5-3 en plaatste zich als eerste voor de finale om de Nederlandse titel.

VLIEGENDE START

Het duel begon enorm vlammend voor de thuisploeg. Na vijf minuten scoorde Marc Nijland de 1-0,  een kleine minuut later schoot Marco Postma de tweede van de middag in het net van de bezoekers uit Nijmegen. Met de 9-1 in het achterhoofd, leken de Devils al kansloos binnen tien minuten. De bezoekers kregen kleine kansjes, maar Heerenveen goalie Sjoerd Idzenga werd niet écht getest. Grote kansen tijdens de powerplay werden er niet gecreëerd door AHOUD. Tijdens een powerplay van de Nijmegenaren, schoot Heerenveen speler Ronald Wurm er in de 17e minuut zelfs een derde Friese treffer bij.

ONHERKENBAAR HEERENVEEN

Zo scherp als de Flyers de eerste periode begonnen, begon AHOUD de tweede periode. Na 55 seconden scoorde Marek Pitka tijdens een 4-on-4 situatie de 3-1 achter goalie Idzenga. Heerenveen speelde slordig, en leken zelfs met de gedachten al bij de finale van morgen. Nijmegen speelde scherp, en kleunden er fysiek meer in dan de Friezen. De wedstrijd kwam helemaal tot leven, toen AHOUD in de achttiende minuut op 3-2 kwam door Aivaras Bendzius. De comeback werd compleet gemaakt door een schitterende treffer van Levi Houkes ruim 30 seconden voor het einde van de tweede periode.

SPECIAL TEAM HEERENVEEN DOORSLAGGEVEND

De derde periode kwamen beide teams fel uit de kleedkamers.  De duels werden grimmiger, er kwamen kansen aan beide kanten. AHOUD en de Flyers kregen meer ruimte op het ijs, met regelmatig mensen in de penaltybox. De powerplay van Heerenveen gaf dan ook de doorslag. Ronald Wurm scoorde tijdens een 5 on 3 zijn tweede van de avond.  Een kleine twee minuten later scoorde Adam Bezak  de 5-3 ook tijdens een powerplay situatie.

Nijmegen zette hierna alles op alles om nog terug te komen, maar scoren deed het niet meer. De ploeg van Jeffrey van Iersel mag trots zijn op de manier hoe zij Heerenveen het vuur aan de schenen legden. Het koopt er alleen bitter weinig voor. UNIS Flyers Heerenveen, de nummer twee uit de reguliere competitie, speelt morgen de finale tegen de winnaar van HIJS Den Haag tegen Laco Eaters Geleen.