HIJS Hokij Den Haag zet Laco Eaters Geleen opzij

HIJS Hokij Den Haag Laco Eaters Geleen Final Four IJshockey Face-Off

Het tweede duel van dit Final Four weekend zetten HIJS Hokij Den Haag en Laco Eaters Geleen tegenover elkaar. Jonathan van Osta zag de wedstrijd voorbij komen in Thialf.

Een mooie maar felle strijd

Vanavond speelden HIJS Hokij Den Haag en Laco Eaters Geleen voor de tweede finaleplek op zondag. Met een sterke start van beide teams, begon de wedstrijd spannend. Echter kwam Den Haag na zeven minuten op de 1-0 voorsprong door een doelpunt door Jurryt Smid. Geleen kwam hierop terug met enkele mooie aanvallen, maar wisten de puck niet voorbij doelman Fabian Schotel te krijgen. In de achtiende minuut viel de 2-0 dankzij Donny van Musscher; De Eaters hadden nog een hoop in te halen in de resterende 40 minuten.

Veel penalties

De tweede periode kwamen beide teams weer snel uit de startblokken. Desalniettemin wist HIJS al na vier minuten de 3-0 op het bord te zetten door een doelpunt van Raymond van der Schuit. Hij scoorde overigens tien minuten later ook de 4-0. Wat opviel aan deze periode, was de ongemakkelijke hoeveelheid penalties die toegerekend bleven worden. Dat was ook al zo in de eerste periode, maar spijtig genoeg bleef het spel wat slordig. Maar liefst dertien penalties werden genoteerd gedurende de hele wedstrijd. Jeffrey Melissant bracht de score nog op 5-0.

Foto Robert Bos

Winst voor Hijs

Hoe dan ook: het machtsvertoon van Hijs zette zich in de tweede periode voort, waarna Laco Eaters goalie Rowan Delil in de derde periode werd gewisseld, en vervangen werd door Micheal Sterkens. Door geen van beide teams werd gas terug genomen, waardoor ook de derde periode nog een heel vermakelijk vertoon van ijshockey was. Hijs scoorde nog eenmaal door het stickwerk van Jurryt Smit, en sloot de wedstrijd met een 6-0 winst af.

Dat betekent dat de finale van morgen plaats zal vinden tussen Heerenveen en Den Haag. Er zullen ongetwijfeld veel aanhangers zijn van Unis Flyers en Hijs, maar ook veel fans van Geleen en Nijmegen zullen nog aanwezig zijn bij de finale wedstrijd van deze Final Four. Het zal, beide finalisten kennende, een spectaculair potje ijshockey worden. Wij kijken er in ieder geval weer naar uit!

Previous UNIS Flyers Heerenveen finalist Final Four na zege op AHOUD Devils Nijmegen