Stand van zaken in de KHL: Bobrov Division


Face-Off KHL Update

Het Olympische ijshockeytoernooi is inmiddels gevorderd tot de halve finales. Volgende week gaan we weer verder met het KHL seizoen. Met nog een paar wedstrijden te gaan in het reguliere seizoen bekijken we de stand van zaken tot nu toe. Vandaag als vierde en laatste de schermutselingen in de Bobrov Division.

SKA St. Petersburg

Rangschikking divisie/conference 1 / 1

Puntenaantal 136 / 54

Topscoorder Ilya Kovalchuk 63 (31/32)

The Army Men uit St. Petersburg breken dit seizoen record na record. De mannen van coach Oleg Znarok wonnen hun eerste twintig wedstrijden en behaalden ook nog een nieuw record puntentotaal in het reguliere seizoen. Als kampioen van het reguliere seizoen wonnen ze ook de Tikhonov Trophy. Het topteam werd halverwege het seizoen ook nog versterkt met de toppers Vadim Shipachyov en Patrick Thoresen.  lya Kovalchuk en Nikita Gusev staan één en twee op de topscorerslijst. SKA St. Petersburg is de topfavoriet voor de Gagarin Cup 2018.

Jokerit Helsinki

Rangschikking divisie/conference 2 / 3

Puntenaantal 100 / 54

Topscoorder Niklas Jensen 35 (18/17)

De Finse club in de KHL doet het bijzonder goed. Grote uitblinker dit seizoen is de 18-jarige aanvaller Eeli Tolvanen. Hij won vijf keer de Rookie of the Week award, was Rookie of the Month in oktober en verbrak ook nog eens het record van Evgeny Kuznetsov voor KHL-punten, gescoord door een speler onder de 19. Hij zal waarschijnlijk op korte termijn verhuizen naar de Nashville Predators. Het team van coach Jukka Jalonen staat op een veilige derde plaats. HC Sochi zal in de playoffs de eerste tegenstander worden. Een lastige, zowel in Helsinki als in Sochi werd verloren. Jokerit hoopt in hun 50-jarig jubileumseizoen op een verrassing. Een halve finale in de conference behoort zeker tot de mogelijkheden.

Spartak Moscow

Rangschikking divisie/conference 3 / 7

Puntenaantal 82 / 54

Topscoorder Alexander Khokhlachyov 48 (19/29)

De rood-witten uit Moskou zijn een van de verrassingen van het reguliere seizoen. Het team van coach Vadim Yepanchintsev bleek bijna onoverwinnelijk in het VTB Ice Palace. Grote man dit seizoen is de van SKA St. Petersburg teruggekeerde Alexander Khokhlachyov. Na twee mislukte seizoenen bij SKA hervond hij zijn vorm in de hoofdstad. Het reguliere seizoen eindigt met duels tegen Lokomotiv en Dynamo Moskou. Uit deze duels hoeft slechts een enkel punt te worden gehaald. Dan zal plaatsing voor de playoffs een feit zijn. De laatste keer was in het seizoen 2010-11.

Dinamo Minsk

Rangschikking divisie/conference 4 / 10

Puntenaantal 70 / 54

Topscoorder Marc-Andre Gragnani 32 (5/27)

Afgelopen zomer benoemde Minsk de Canadees Gordie Dwyer als nieuwe coach. Ondanks de zichtbare vooruitgang heeft het team zich niet weten te plaatsen voor de playoffs. Overwinningen op SKA en CSKA en nederlagen tegen Kunlun en Admiral. Het seizoen van de Wit-Russen in een notedop. Nog twee wedstrijden in het reguliere seizoen tegen Slovan en Riga. Op naar het volgend seizoen.

Slovan Bratislava

Rangschikking divisie/conference 5 / 12

Puntenaantal 55 / 54

Topscoorder Colby Genoway 29 (7/22)

Het team uit Bratislava heeft een teleurstellend seizoen achter de rug. Coach Milos Riha moest in oktober het veld ruimen. De Wit-Rus Eduard Zankovets was zijn opvolger. Ook hij wist het team niet tot de playoffs te leiden. Wel waren er onder zijn leiding een paar mooie overwinningen op Jokerit, Metallurg Magnitogorsk en Ak Bars. Dat waren echter de enige hoogtepunten. Michal Repik en Juraj Mikus verlengden het huidige seizoen met een overstap naar Sparta Praag en Litvinov in de Tsjechische Extraliga.

Dinamo Riga

Rangschikking divisie/conference 6 / 13

Puntenaantal 47 / 54

Topscoorder Miks Indrasis 40 (20/20)

De verwachtingen voor het huidige seizoen waren hoog. Hoe zou het team het gaan doen onder leiding van de nieuwe coach, hockeylegende en nationale held Sandis Ozolins. De verwachtingen bleken te hoog. Het team behaalde slechts vijf punten uit de eerste 18 wedstrijden. Sandis Ozolins werd ontslagen. Zijn plaats werd ingenomen door Girts Ankipans. Onder de nieuwe leiding was er absoluut een verbetering zichtbaar. Het was echter een kwestie van net te weinig en te laat. Er is echter wel hoop voor volgend seizoen. De technische staf lijkt voorlopig te blijven, en het enige wat nodig is, zijn een paar buitenlandse spelers die de Letse ruggengraat van het team versterken. De stad Riga had wel zijn hoogtepunt in 2018. De tweede openluchtwedstrijd in de geschiedenis van de KHL was een daverend succes.

Previous Team USA pakt goud na thriller tegen Team Canada
Next Tilburg Trappers krijgt Moskitos Essen op bezoek