NHL: St Louis wint topper, bizarre comeback voor de Islanders


NHL Recaps Face-Off

Acht duels afgelopen nacht, Marko Bok, Cor Machielsen en Rik Bruijnius sloegen de slaap gedeeltelijk over en praten jullie bij

New York Islanders – Detroit Red Wings 7-6 OT

Voor staan met drie goals na de eerste periode. Zeven minuten voor tijd nog steeds met drie goals verschil voor staan. Op zes en halve minuut voor het einde krijgt Tyler Bertuzzi een match penalty voor slashing en de Islanders scoren vier keer in één powerplay, en nemen een goal voorsprong. Deze wordt nog 29 seconden voor tijd weg gewerkt door Mike Green, maar uiteindelijk is het Brock Nelson die in de verlenging de winnende scoort. Zo haken de Islanders aan en verliest Detroit de aansluiting bij het gevecht om de playoff wildcards (rb)

New York Rangers – Calgary Flames 4-3

De Rangers herpakten zich na vier dikke nederlagen op rij tegen de Flames. Hendrik Lundqvist maakte 35 saves. De Rangers scoorde de eerste en laatste goal via de power play door Kevin Hayes en Mika Zibanejad. Daartussen waren het Maikel Grabner en Rick Nash die de andere twee maakte. Voor de Flames waren het twee spelers die hun eerste NHL goal scoorden, namelijk Brett Kulak en Curtis Lazar. De derde goal van de Flames werd gemaakt door Matthew Tkatchuk. (cm)

Washington Capitals – Columbus Blue Jackets 4-2

Uiterst efficiënt, zo noem ik de overwinning van Washington vandaag. Twintig schoten minder dan Columbus, maar wel twee goals meer. Vier en halve minuut in tweede periode scoorde Jay Beagle de winnende en 90 seconden later was het Lars Eller die de wedstrijd op slot deed, en goalie Braden Holtby mocht vanaf dat moment in de schijnwerpers staan en deed dat met succes. Dit betekende voor Columbus het vijfde verlies op rij (rb)

Florida Panthers – Los Angeles Kings 1-3

Florida won de vorige vijf duels, maar kwam er niet aan te pas tegen L.A. Jonathan Quick lijkt weer een beetje zijn oude vorm terug te krijgen en hij kon eindelijk weer een zege bijschrijven. Aaron Ekblad maakte de 1-0 voor Florida, waarna Nick Shore, Jonny Brodzinski en Anze Kopitar de zege veilig stelden voor de Kings (mb)

Carolina Hurricanes – Vancouver Canucks 4-1

Na veertien seconden lag de puck al in het netje bij Vancouver, Brett Pesce maakte zijn tweede goal van het seizoen. Phillip Di Giuseppe maakte daarna zijn eerste van het seizoen en Sebastian Aho maakte er ook nog 3-0 van in de eerste periode. Einde wedstrijd, ondanks een goal van Michael Del Zotto. Justin Williams maakte de 4-1 en zo boekte Carolina een knappe zege op de Canucs (mb)

Winnipeg Jets – St. Louis Blues 2-5

De topper in de Central divisie tussen de Jets en de Blues eindigde in een zege voor St Louis. Pas in de tweede periode ontbrande het duel en namen de Blues een 3-0 voorsprong. Winnipeg kwam terug tot 3-2, maar zag de Blues uitlopen naar 5-2. Vladimir Tarasenko en Jaden Schwartz noteerden elk twee punten voor St Louis (mb)

Dallas Stars – Pittsburgh Penguins 4-3 SO

Binnen tien minuten stond er al 0-2 op het bord door goals van Riley Sheahan en Carl Hagelin. De Stars schrokken blijkbaar wakker want het was hun beurt met drie goals op rij door Tyler Seguin, John Klingberg en Dan Hamhuis. Justin Schulz scoorde een minuut voor tijd de 3-3 waardoor overtime de beslissing zou brengen. Dat lukte niet dus werd er via de shootouts beslist. Kari Lehtonen kon niet gepasseerd worden door Evgeni Malkin, Sydney Crosby en Phil Kessel en bezorgde zo de Stars twee punten. (cm)

Anaheim Ducks – Edmonton Oilers 3-2

De Californische zon heeft nog niet veel gebracht voor de Oilers. Ook tegen de Ducks stonden ze binnen drie minuten weer achter, door een goal van Hampus Lindholm. In de tweede periode waren het Corey Perry en Anton Slepyshev die zorgden voor een 2-1 stand. In de derde wers het een vroege goal van Ryan Kesler 3-1. In minuut 54 maakte Kris Russell het nog even spannend maar de Oilers waren niet in staat om het tij nog te keren en verloren met 3-2. (cm)

Previous Drie duels: strijd om plaats zeven en acht in de BeNe League
Next Final Four Weekend; wie pakt de Nederlandse titel?