HIJS verslaat Chiefs in slotfase, Geleen wint in Herentals

Raymond van der Schuit HIJS Hokij Den Haag Chiefs Leuven Ijshockey Face-Off

Vijf duels vanavond in de BeNe League, dus de liefhebber kon rustig naar één van de ijsbanen afreizen. HIJS versloeg een zeer goed spelend Chiefs Leuven in de slotfase, en Geleen won op bezoek bij Herentals. Dat en meer vatten wij samen.

HIJS HOKIJ DEN HAAG – CHIEFS LEUVEN 4-3

Tien minuten voor tijd stond Chiefs Leuven met 3-2 voor in Den Haag en leek een stunt in de maak. Leek. Want zoals zo vaak dit seizoen, kwam de ploeg van Chris Eimers terug. Het won, opnieuw met de winnende treffer in de slotfase, met 4-3.

Stijn Knoop bracht al vroeg in het duel de Haagse ploeg op een 1-0 voorsprong. Voor Knoop werd heel rap de puck opgehaald, want het betekende zijn eerste treffer in Haagse dienst. Eric Springer zette Leuven op de powerplay op gelijke hoogte, maar Viktor Gibbs bracht Den Haag -ook op de power play- de thuisploeg weer op voorsprong. Scott Wamsganz zette met een treffer die bijna niemand telde, de eerste ruststand op 2-2. In de tweede doorgang had Den Haag opnieuw moeite met het vroege storen van de Belgen. Jeffie Versin zette Leuven op 2-3, een voorsprong die op dat moment niet eens onverdiend te noemen was. Wat Den Haag ook probeerde, het kwam er simpelweg niet door, of het stuitte op de sterk keepende Keanu Evers.

Oliver Pataky HIJS Hokij Den Haag Chiefs Leuven Ijshockey Face-Off

Zeven minuten voor tijd vond Oliver Pataky dan wél een gaatje achter Evers voor de gelijkmaker. Twee minuten voor tijd was het drama compleet voor Chiefs. Raymond van der Schuit zorgde met een wrap around voor vreugde in de Haagse harten, door de 4-3 tegen de touwen te leggen.

Na afloop van het duel stonden Raymond van der Schuit en Borya Kolyasnikov voor de camera bij Ed Versteeve.

AHOUD DEVILS NIJMEGEN – RED EAGLES DEN BOSCH 5-0

Emma Fondse AHOUD Devils Nijmegen Red Eagles Den Bosch IJshockey Face-Off

Voordat het duel tussen de Ahoud Devils en de Red Eagels Den Bosch begon, werd de Nijmeegse goalie Emma Fondse van de Nederlandse U18 kanjers in het zonnetje gezet, voor het behalen van het goud op het WK in Mexico. Bij de start van het duel van vanavond viel op dat de Ahoud Devils vele malen sterker en groter waren dan de gasten uit Den Bosch.

Het was een zeer traag en saai duel, maar het was de thuisploeg die het spel maakte. De eerste periode stond bol van de gemiste kansen van de beide teams en de Ahoud Devils wist een magere 2-0 op het scorebord te zetten. De goals8 werden gescoord door Marek Pitka en Justin Evers.

AHOUD Devils Nijmegen Red Eagles Den Bosch Ijshockey Face-Off

In het middenstuk van dit duel was het spel niet veel beter, maar in de eerste seconden van de tweede periode scoorde Wessel Copier de 3-0 achter Red Eagels goalie Jan-Willem Groenheijde. Hij had een drukke avond, met vele reddingen waarbij hij regelmatig op het ijs lag.

In de laatste periode kwamen de gasten uit Den Bosch, net zoals de rest van het duel, niet tot scoren. Ahoud Devils miste veel kansen en er ontstonden ook veel kleine opstootjes aan het einde van dit duel. Toch wisten Jasper Nordemann en Aivaras Bendzius er een 5-0 uitslag van te maken voor de Ahoud Devils. Maar eigenlijk had de ploeg uit Nijmegen meer goals moeten scoren tijdens dit duel, die conclusie stond vast.

ERA RENOMAR HYC – LACO EATERS GELEEN 3-4 OT

HYC Herentals Laco Eaters Geleen IJshockey Face-Off

In de ‘circustent’ van Herentals stond een mooi affiche klaar tussen HYC Herentals en Laco Eaters Geleen. In de achtste minuut namen de gasten de leiding dankzij Vadim Gyesbreghs en deze voorsprong nam Geleen mee de kleedkamers in. Al binnen een minuut in de tweede periode vond Chad Brears het net en stond het weer gelijk. In de derde periode leek Geleen de wedstrijd naar zich toe te trekken toen het met zeven minuten te gaan op 1-3 kwam, dankzij Lars van Sloun en Jonas Huovinen. Ineens stond Herentals weer op gelijke hoogte, nadat Jordy van Dyck en Shawn Hulshof kort na elkaar met een man meer scoorden. Overtime moest de beslissing brengen. Een tijdstraf van Lowie Cuylaerts deed de thuisploeg de das om, want op die powerplay scoorde Slawomir Krzak de winnende voor Geleen. Met een trots gevoel kunnen de Eaters terugkeren naar Limburg.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM 5-0

De Flyers waren gebrand op eerherstel na de bekernederlaag in Den Haag en vanavond moest Trappers Toekomstteam dat ontgelden. Na elf minuten spelen opende Yan Turcotte de score op de powerplay en leek Heerenveen los te kunnen gaan. Pas in de tweede periode werd de marge verdubbeld, door Ronald Wurm. Vlak voor het einde van de periode ging het hard. Binnen een minuut keken de Trappers tegen een 4-0 achterstand aan. Aldo van Aalderen en opnieuw Turcotte vonden het net. Daarmee was het verzet van Trappers Toekomstteam gebroken. Drie minuten voor tijd zette Lars den Edel de 5-0 op het scorebord, wat de eindstand zou worden van deze wedstrijd.

ZOETERMEER PANTERS – EINDHOVEN KEMPHANEN 7-6 OT

Zoetermeer Panters IJshockey Face-Off

In de Silverdome een wedstrijdafspraak tussen Panters en Kemphanen. Wat volgde was een ware schiettent! Daar leek het nog een eenvoudige avond te worden voor de thuisploeg. Ludek Skop vond twee keer het net en dus stond het na twintig minuten 2-0 voor Zoetermeer. Het zou niet de laatste keer zijn dat zijn naam op het scoreformulier verscheen. In de tweede periode gingen de ploegen echter los. Nick Verschuren maakte vroeg de aansluitingstreffer, maar al snel daarna scoorde Thomas Borgman de 3-1. Vervolgens scoorde Eindhoven drie keer in slechts zeven minuten en was een achterstand omgebogen in een voorsprong: 3-4! Skops derde van de avond bracht Zoetermeer weer op gelijke hoogte, maar ook Verschuren maakte zijn hattrick compleet en leidde Eindhoven na veertig minuten spektakel met 4-5!

In de derde periode gingen de ploegen vrolijk door. Sam Haijes en Chris Toonen brachten Zoetermeer op 6-5, maar door Nick Verschurens vierde goal van de avond stond het na zestig minuten 6-6. Een dikverdiende overtime wachtte. Skop wilde niet onder doen voor Verschuren en zijn vierde van de avond bezorgde de thuisploeg de zege in overtime: 7-6 was de eindstand!