Super Bowl Sunday brengt winst voor Vegas, San Jose en Montreal


NHL Recaps Face-Off

Slechts drie duels op zondag, dit vanwege Super Bowl Sunday. Vegas fans die hun helden op tv wilden bekijken, moesten om 09:30 uur lokale tijd inschakelen. Cor Machielsen praat jullie bij.

Washington Capitals – Vegas Golden Knights 3-4

Met deze overwinning in de Capital One Arena, die niet makkelijk tot stand kwam, manoeuvreerde Marc-Andre Fleury zich naar de dertiende plaats van meeste NHL overwinningen als een keeper. Inmiddels heeft hij 390 overwinningen op zijn conduitestaat staan. Na 40 minuten stond er 2-2 op het bord door goals van Chandler Stephenson en Matt Niskanen voor de Caps en Ryan Carpenter en Reilly Smith voor de Knights. Nicklas Backstrom zette Washington binnen 50 seconden in de derde periode op een 3-2 voorsprong maar die konden ze niet vast houden. Wederom Reilly Smith en Alex Tuch zorgde ervoor dat overwinning 35 voor Vegas een feit werd. CM

Montreal Canadiens – Ottawa Senators 4-1

In het Bell center waren het Jeff Petry en Artturi Lehkonen, die binnen anderhalve minuut beide een power play goal scoorde. en daarmee de voorsprong van Ottawa, door een goal van Mike Hoffman, ombogen naar een 2-1 voorsprong. Wederom Artturi Lehkonen zette aan het eind van de tweede periode de 3-1 op het bord.  Ver in de derde periode mocht Tomas Plekanec de 4-1 binnen schieten en dat was tevens zijn 600ste punt. De zege was mede te danken aan het goede optreden van Carey Price, die 25 reddingen verrichte. CM

Carolina Hurricanes – San Jose Sharks 1-3

Aaron Dell maakte 29 saves en Brent Burns scoorde een goal én had een assist in de PNC Arena. Timo Meier scoorde vroeg in de wedstrijd, waarna Sebastian Aho de gelijkmaker binnen schoot. Vlak voor het verstrijken van de tijd in de eerste periode was het Chris Tierney die de Sharks op 2-1 zette. Brent Burns maakte de derde goal in periode twee, waarna het in periode drie aan Aaron Dell was om de overwinning binnen te slepen, want de schot verhouding in de laatste twee periodes was 14-25 in het voordeel van de Hurricanes. CM

Previous PREVIEW: CHL finale
Next Filip Forsberg (Nashville Predators) drie duels geschorst