Amsterdam Tigers verrast in Geleen


Face-Off IJshockey BeNeLeague Zondag

Na de enerverende bekerfinale werden er gisteravond twee duels gespeeld in de BeNeLeague. Amsterdam Tigers ging op bezoek bij Laco Eaters Geleen en Zoetermeer Panters was de gastheer van Antwerp Phantoms.

LACO EATERS GELEEN – AMSTERDAM TIGERS 2-4

Amsterdam Tigers boekte een verassende en gelijk ook belangrijke zege op bezoek bij Laco Eaters Geleen, waarvan de basis in de eerste periode werd gelegd. Goals van John Versteeg, Michael Mackie-Kwist en Ivan Muso (de laatste twee op de powerplay) zette de stand in een 3-0 voordeel voor de Amsterdammers.

Acht minuten voor het verstrijken van de officiele speeltijd stond echter een 2-3 stand op het bord. Slawomir Krzak en Joey Geurts tekenden voor de Limburgse goals. Geleen zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren en haalde goalie Rowan Delil van het ijs, waar Amsterdam ook nog een tijdstraf aan de broek kreeg. Amsterdam Tigers profiteerde, in de persoon van Michael Mackie-Kwist, in ondertal van het empty net. Hij zorgde ervoor dat de 4-2 zege in de bus mee ging naar de hoofdstad.

ZOETERMEER PANTERS- ANTWERP PHANTOMS 6-1

Op het late aanvangstijstip van 21:00 uur kwamen de Panters en de Phantoms tegen elkaar in actie in Zoetermeer. Joy Turpijn zette va thuisploeg in de eerste periode op voorsprong. In het tweede bedrijf beslisten de Panters de wedstrijd overtuigend. Ludek Skop, Valentijn Scheffe (shorthanded goal), Chris Toonen en opnieuw Ludek Skop bepaalden dat na twee periodeseen 5-0 stand op het scorebord stond.

Zes tijdstraffen in de derde periode verder, kwam eindelijk de Antwerpse score op het formulier. Joey Hanzen was hiervoor verantwoordelijk. Het slotakkoord was echter aan Luke Zwartbol die de 6-1 eindstand op het bord zette. Het zal Zoetermeer goed doen weer eens een klinkende zege gepakt te hebben. Voor de Phantoms was het een zure avond, want het zag concurrent in de playoff race, Amsterdam Tigers, weglopen.

Previous Ook in Duisburg wint Tilburg Trappers
Next PREVIEW: CHL finale