NHL: De Kings vermorzelen de Coyotes en Tuukka Rask blijft winnen

NHL Recaps Face-Off

Lekker veel wedstrijden afgelopen avond en nacht, met onder andere een dikke zege voor de Kings. Rik Bruijnius, Marko Bok, Jonathan van Osta en Bram Niewold praten je bij.

Montreal Canadiens – Anaheim Ducks 5-2

Montreal boekte een mooie zege op de Ducks, die te laat hun inhaal race inzetten. Na tien minuten stond het al 3-0 voor de Habs, met onder andere de eerste goal voor David Schlemko. Jeff Petry maakte er 4-0 van, waarna de Ducks nog snel tot 4-2 terug kwamen en er een wedstrijd van maakten. De 4-3 viel echter niet en het was opnieuw Petry die de beslissende 5-2 maakte (mb)

Philadelphia Flyers – Ottawa Senators 3-4 SO

De Flyers verloren opnieuw, al hielden ze aan deze wedstrijd een punt over. Het zag er lang niet naar uit dat dat zou gebeuren, want Ottawa nam een 2-0 en 3-1 voorsprong. Pas drie seconden voor tijd was het Nolan Patrick die de 3-3 maakte en zo een overtime forceerde. Daarin vielen geen goals en in de shoot-out misten er elf spelers op rij. Mike Hoffman maakte het daarna prachtig af (mb)

Winnipeg Jets – Colorado Avalanche 3-0

Een makkelijk avond voor de Jets tegen de Avalanche. De gasten kwamen amper tot gevaar en Connor Hellebuyck pakte eenvoudig een shut-out. Patrick Laine, Jack Roslovic en Nicolaj Ehlers scoorden de goals (mb)

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 4-1

Boston stopte de winstreak van de Maple Leafs, met een 4-1 zege in eigen huis. Patrice Bergeron opende de score, Mitchell Marner maakte gelijk, waarna de Bruins vrij eenvoudig uitliepen naar de 4-1 eindstand. Tuukka Rask pakte voor de twintigste keer op rij een punt en verloor voor het laatst op 26 november 2017 een duel (mb)

Buffalo Sabres – St. Louis Blues 0-1

Met nog ruim vijf en halve minuut op de klok in de derde periode was het Carl Gunnarson die de enige goal van de wedstrijd scoorde, op aangeven van Paul Stastny. Dit betekende dat St.Louis goalie Carter Hutton voor de derde keer dit seizoen geen tegengoal kreeg te verwerken (rb)

Florida Panthers – Detroit Red Wings 3-2

Jonathan Huberdeau scoorde met nog acht seconden op de klok de winnende voor Florida. Verder lieten op gebied van scoren twee verdedigers van zich horen. Voor Florida scoorde Aaron Ekblad en hiermee werd hij de vijftiende verdediger in NHL historie die in zijn eerste vier seizoenen tien of meer keer scoorde. Voor Detroit werden beide goals gescoord door verdediger Danny DeKeyser (rb)

New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins 3-1

Na de weergaloze wedstrijd van gisteren tegen Washington was het vandaag tegen New Jersey een stuk minder voor de Penguins. New Jersey stond verdedigend als een huis en lieten maar zestien schoten toe. Het was Evgeni Malkin die er één van de zestien langs goalie Keith Kinkade kreeg. Voor New Jersey waren Travis Zajac (2 goals) en Blake Coleman succesvol. Hiernaast wist Pittsburgh goalie Casey DeSmith 35 schoten te keren (rb)

New York Islanders – Columbus Blue Jackets 4-3

Het was een spannende pot in New York, waar de Columbus Blue Jackets op bezoek kwamen. De uitploeg had het overwicht en ging ook met een voorsprong de derde periode in. Het was echter te danken aan New York-goalie Jaroslav Halak dat deze beperkt bleef. Hij hield zijn Islanders in de wedstrijd en in de derde periode pakte zijn ploeg de volle punten door goals van Brock Nelson en Jordan Eberle. Mathew Barzal en Ryan Pulock blonken uit bij de thuisploeg en lieten beide twee assists noteren.(bn)

Nashville Predators – New York Rangers 5-2

De New York Rangers zitten de laatste tijd al vaker niet goed in hun spel, en dat bleek vanavond ook zo te zijn. Ze kregen in de eerste periode een aantal mooie kansen bij het goal van Pekka Rinne, maar wisten die kansen niet in resultaten om te zetten. Het was dan ook Nashville dat het eerste scoorde. Ondanks een snelle comeback na 21 seconden in de derde periode, wisten de Rangers niet meer voldoende terug te komen tegen Nashville. (jo)

Dallas Stars – Minnesota Wild 6-1

Waar de wedstrijd tussen Dallas en Minnesota nog goed gelijk op ging in de eerste periode, zagen we toch een hoop gebeuren in de tweede periode. In slechts vijf minuten tijd wisten de Stars 4 goals te maken. Na deze riante 4-0 voorsprong wist Minnesota niet meer terug te komen. Een overtuigende winst voor Dallas.(jo)

Vancouver Canucks – Tampa Bay Lightning 2-4

Koploper Tampa Bay zette al snel haar stempel op de wedstrijd: 1-0 na 1:26 minuten. In de vijfde minuut wist ook Victor Hedman nog een goal te scoren, waarmee de stand van de eerste periode bepaald leek. Pas in de derde periode wist Vancouver de kansen op het ijs te benutten voor een comeback: 3-2 voor Tampa Bay met nog vijf minuten te gaan in de derde periode. Lightning speler Cory Conacher wist echter een powerplay te benutten voor een goal, waarmee Tampa Bay de definitieve stand bepaalde.(jo)

Calgary Flames – Chicago Blackhawks 4-3 OT

Een razend spannende pot in Calgary, waar Patrick Kane zijn Blackhaws met twee assists op het spoor voor een overwinning leek te zetten. De Flames bleven echter in de wedstrijd door goals van Johnny Gaudreau en Matt Staljan. In de derde periode maakte de thuisploeg gelijk en de volledige buit werd gepakt door een goal van de Sean Monahan, die scoorde uit een assist van uitblinker T.J. Brodie (2 assists).(bn)

Los Angeles Kings – Arizona Coyotes 6-0

Het was eenrichtingsverkeer in het Staples Centre, waar de LA Kings de Arizona Coyotes op bezoek kregen. Waar de schade in de eerste periode nog beperkt bleef tot één tegengoal voor de uitploeg, ging het in de tweede snel. Adrien Kempe, Anze Kopitar, Dustin Brown en Alex Iafallo hadden allemaal zowel een goal als een assist; verdediger Jake Muzzin liet naast zijn goal twéé assists noteren. Doordat LA-goalie Darcy Kuemper een save percentage van 100% behaalde werd het een eclatante zege van de Kings tegen de hekkensluiter van de NHL.(bn)