Battle of Alberta gewonnen door de Oilers. Penguins, Hurricanes en Rangers scoren er zes.


NHL Recaps Face-Off

De laatste speelronde voor het all star weekeinde maar liefst vijftien wedstrijden waaronder de Battle of Alberta. Marko Bok, Bram Niewold, Rik Bruijnius en Cor Machielsen praten jullie weer bij.

Edmonton Oilers – Calgary Flames 4-3 SO

Het mooiste moment van deze wedstrijd was toen Connor McDavid zijn shootout scoorde en langs de scheidsrechter schaatste en vroeg wil je deze ook reviewen? Wijzend op de overtime goal die werd afgekeurd op goalie interference. Zelfs de Flames supporters op social media zeiden Bullshit gewoon een goede goal. Na de eerste periode stond er toch 0-2 op het scorebord door goals van Matthew Tkachuk en  Mark Giordano. In de tweede periode waren het de Oilers die gas gaven en door goals van Brandon Davidson en Zack Kassian stond er 2-2 na 40 minuten op het bord. Wederom waren het Brandon Davidson en Matthew Tkachuk die scoorde en zette 3-3 als stand neer na reguliere speeltijd. In overtime dus de afgekeurde goal, maar de gerechtigheid kwam alsnog in de shootouts. En daarmee sinds het McDavid tijdperk is de score inmiddels 7-0 voor de Oilers in de battle of Alberta. (CM)

Pittsburgh Penguins – Minnesota Wild 6-3

Minnesota had niet verloren in de laatste zes duels, maar had vannacht 50 minuten niks in te brengen tegen Pittsburgh. De grote meneren van de Penguins stonden op en zowel Sidney Crosby, als Evgeni Malkin als Phil Kessel hadden drie punten. Dominik Simon verdubbelde zijn doelpuntentotaal naar vier en zo stond het 6-0. En dan nog werd het nog bijna spannend, door drie snelle goals van Minnesota. Maar het blijf uiteindelijk bij 6-3 voor de Penguins (mb)

San Jose Sharks – New York Rangers 5-6

Defensieve speler Ryan McDonagh scoorde voor het eerst dit seizoen twee keer en eindigde daarmee de drie games losing streak van de Rangers in het Sap Center. Binnen een minuut en veertien seconden scoorde hij zijn goals en de short handed goal van Brady Skjei zette na 40 minuten een 5-3 tussenstand op het bord. Goals van Marc-Edouard Vlasic en J.T. Miller betekende 6-4, en 50 seconden voor tijd, door Tomas Hertl werd het toch nog even billenknijpen voor de mannen uit New York, maar verder kwam het niet en werd de eindstand 6-5. (CM)

New Jersey Devils – Nashville Predators 0-3

Nashville won eenvoudig van New Jersey en de Devils incasseerden daarmee de vierde nederlaag op rij. Pekka Rinne pakte een shut-out, Mattias Ekholm had een goal en een assist en Viktor Arvidsson deed datzelfde. Nashville blijft op koers om de Central Division te winnen (mb)

Philadelphia Flyers – Tampa Bay Lightning 1-5

Op papier een leuk duel, tussen de sterke Lightning en de in vorm zijnde Flyers. En dat werd het ook, met een geflatteerde zege voor Tampa Bay. Je kunt het ook gewoon klasse noemen, vijf keer scoren op 19 schoten. In periode twee opende Brayden Point de score voor Tampa Bay, waarna Yanni Gourde en Ryan Callahan er 3-0 van maakten. Travis Konency deed wat terug, waarna de Flyers alles of niets moesten spelen. Dat leverde al vrij vlot twee tegengoals op, Vladislav Namestikov scoorde de 4-1 en de 5-1 (mb)

 

Montreal Canadiens – Carolina Hurricanes 5-6

Een heerlijke wedstrijd met twee aan elkaar gewaagde teams. Elf goals waarvan er zeven in de tweede periode vielen. Ondanks dat er in derde periode maar twee keer gescoord werd was het een thriller. Halfweg die periode maakt Max Pacioretty de gelijk maker voor Montreal, maar tien seconden later is het Justin Williams die de winnende voor Carolina binnen knalt. Teuvo Teravainen was met twee goals en een assist de grote man voor Carolina waar Charles Hudon dezelfde nummers op het scorebord bracht voor Montreal (rb)

Ottawa Senators – Boston Bruins 2-3

De Boston Bruins trein dendert maar door, achttien wedstrijden achter elkaar met één of meer punten. Ook zonder de geschorste Brad Marchand blijkt het op dit moment bijna onmogelijk te winnen van de Bruins. Het was rookie Jake DeBrusk die in de derde periode de winnende goal maakte. Ondanks dat er maar een verschil van één goal is in de uitslag schoten de Bruins bijna een keer zo veel op doel dan Ottawa dit deed (23-44) (rb)

Detroit Red Wings – Chicago Blackhawks 1-5

Rookie Alex DeBrincat scoorde zijn tweede hattrick van zijn nog jonge carrière en voegde er vandaag ook nog assist aan toe. Met deze hattrick  is hij de eerste rookie sinds Steve Larmer in het seizoen 1984-83 die dit presteert voor de Chicago Blackhawks. Het was meteen ook een einde aan een reeks verlies partijen voor Chicago, na vier keer was er weer een overwinning. Dit in tegenstelling tot Detroit, vandaag incasseerden zij hun vijfde thuis nederlaag op rij. Het zal nog even duren eer de tegenstanders weer met knikkende knieën en angstzweet in de handen afreizen naar hockeytown (rb)

Florida Panthers – Washington Capitals 2-4

Een op voorhand interessant duel in Miami tussen twee ploegen die de recente vorm een positieve draai probeerden te geven. De thuisploeg was gebrand om de nasmaak van de afslachting tegen Dallas (6-1) weg te spoelen; de Washington Capitals wilden uit alle macht voorkomen dat de losing streak uitgebreid zou worden naar vier wedstrijden. Tot tweemaal toe was het Denis Malgin die de Panthers op voorsprong bracht. Het waren echter de Capitals die de wedstrijd domineerden; met uitstekende passing en twee benutte powerplays liepen ze uiteindelijk uit naar een 2-4 overwinning. Alexander Ovechkin liet behalve een doelpunt ook zijn 500ste career assist voor Washington noteren, Brett Connolly scoorde voor de derde keer op rij in een uitwedstrijd. De overige doelpunten voor de lijstaanvoerder van de Metropolitan divisie werden gescoord door Nicklas Backstrom en John Carlson.(bn)

St. Louis Blues – Colorado Avalanche 3-1

Vol vertrouwen kwam de Colorado Avalanche naar St. Louis; tot aan het verlies van afgelopen dinsdag reeg de ploeg uit Denver maar liefst tien winstpartijen aan elkaar. Het was echter de thuisploeg die het beste van het spel had. Dit resulteerde in een voorsprong voor de Blues; Paul Stastny scoorde uit een rebound van een slap-shot van Alex Pietrangelo en Brayden Schenn schoot bekeken de 2-0 binnen. Alexander Kerkfoot bracht de spanning terug door een rebound binnen te schieten, maar in de laatste minuten was het St. Louis dat de wedstrijd besliste middels een goed uitgespeelde goal van Alexander Steen.(bn)

Dallas Stars – Toronto Maple Leafs 1-4

De Dallas Stars werden in eigen huis afgetroefd door de Toronto Maple Leafs. Door twee goals van Nazem Kadri en één van Zach Hyman stond het in de tweede periode 0-3. De Stars deden nog wat terug via Tyler Seguin, waarna het slotakkoord was voor Auston Matthews die met zijn 22ste goal van het seizoen de eindstand bepaalde. Voor de Maple Leafs waren tevens William Nylander en verdediger Jake Gardiner belangrijk met respectievelijk twee en drie assists. Toronto blijft op een comfortabele derde plek staan in de Atlantic divisie en houdt nummer twee Boston in het vizier. Dallas heeft ondanks het verlies nog altijd een wild-card spot te pakken.(bn)

Arizona Coyotes – Columbus Blue Jackets 1-2

Tegen de hekkensluiter van de NHL vierde Cam Atikinson zijn rentree; de Columbus Blue Jackets-forward was elf wedstrijden uit de roulatie door een gebroken voet. Hij was direct de gevierde man door op de juiste plek te staan en in de derde periode de winnende goal binnen te tikken voor Columbus. Eerder waren de goals gescoord door Alexander Wennberg, met tip-in op een slap-shot van Seth Jones, en Brendan Pierlini die voor Arizona een rebound binnenschoot. De Blue Jackets blijven door de winst tweede in de metropolitan divisie.(bn)

Vancouver Canucks – Buffalo Sabres 0-4

Al wekenlang wijs ik op die ene lijn van Buffalo die goed loopt en dat ze nooit wat gaan winnen. En nu pakken ze twee shut-outs op rij. Eergisteren in Edmonton en vandaag in Vancouver. Sam Reinhart opende het bal, gevolgd door de eerste goal van Nicholas Baptiste. Kyle Okposo en Johan Larsson maakten het karwei af. Robin Lehner stopte alle 30 schoten van de Canucks (mb)

Vegas Golden Knights – New York Islanders 1-2

Jaroslav Halak was de grote man bij de Islanders, maar liefst 38 saves maakte hij en daarmee beëindigde hij de streak van twaalf thuisduels met minimaal een punt van de Golden Knights. Jordan Eberle en Ross Johnston scoorde voor de Islanders. De goal van Vegas werd een powerplay goal, gemaakt door Erik Haula. Marc-Andre Fleury maakte 23 saves. (CM)

Anaheim Ducks 4 – Winnipeg Jets 3 SO

Een spannend duel tussen de Jets en de Ducks, waar elk team steeds een snel antwoord op een voorsprong had. Patrik Laine maakte er 1-0 voor Winnipeg van, waarna Adam Henrique er snel weer 1-1 van maakte. Nick Ritchie zette de Ducks op 2-1, Brandon Tanev was er snel bij om de 2-2 te maken. Ryan Kesler zette Anaheim daarna op 3-2 en Jack Roslovic maakte een paar seconden daarna zijn eerste goal en daarmee de 3-3. Overtime leverde niks op en bij de shoot-out ging de vijfde er pas in bij Anaheim. Winnepeg scoorde niks, de Ducks winnen van de Jets (mb)

 

Previous PRIJSVRAAG: Win kaarten voor de voorvertoning van Andere Tijden Sport documentaire
Next Face-Off speler van de maand januari