De Golden Knights pakken de leiding in de NHL en de Kings winnen weer eens


NHL Recaps Face-Off

Vijf duels afgelopen nacht, met onder andere de Vegas Golden Knights die de koppositie in de NHL pakken! Marko Bok en Cor Machielsen praten jullie bij.

Washington Capitals – Philadelphia Flyers 1-2 OT

Dat de Flyers twee punten meenamen hebben ze te danken aan hun goalie Brian Elliot die 27 saves maakte in de Capital One Arena. Hij werd alleen gepasseerd door Alex Ovechkin met een powerplay goal. De Flyers waren op voorsprong gekomen door een goal van Michael Raffl. Daar er in reguliere speeltijd verders niet meer gescoord werd gingen ze naar overtime. Die duurde maar 27 seconden toen schoot Travis Konecny de winnende binnen en bezorgde daarmee de Flyers hun zevende overwinning uit acht wedstrijden (cm)

Carolina Hurricanes – Vegas Golden Knights 1-5

De Golden Knights staan bovenaan in de NHL, wie dat een jaar geleden had voorspeld, was nu miljonair geweest. Ook Carolina had geen antwoord en keek al vrij vlot tegen een 3-0 achterstand aan. Pierre-Edouard Bellemare en Colin Miller maakten de eerste twee goals, waarna Jonathan Marchessault de 3-0 maakte. Jaccob Slavin deed nog wat terug via de powerplay. James Neal en Brendan Leipsic maakten ieder nog een goal. Marc-Andre Fleury had 27 saves in huis (mb)

Winnipeg Jets – Vancouver Canucks 1-0

Soms heb je niet veel goals nodig voor een leuk duel en dat gold ook voor deze pot.  Anders Nilsson had 35 saves en Connor Hellebuyck pakte met 29 saves zijn vierde shut-out van dit seizoen. De enige goal kwam van Patrick Laine in de eerste periode, zijn derde game winning goal van het seizoen (mb)

Anaheim Ducks – San Jose Sharks 2-6

Mikkel Boedker had twee goals en een assist in het Honda Center voor de Sharks. Joe Thornton, Melker Karlsson en Marc-Edourd Vlasic hadden ieder een goal en een assist. Chris Tierney had twee assists en Aaron Dell maakte 33 saves. Dat waren de acties van de Sharks mannen. Voor de Ducks was het niet de dag van goalie John Gibson die werd na 55 minuten alsnog van het veld gehaald. De twee Ducks goals werden gemaakt door Ryan Getzlaf en Rickard Rakell. (cm)

Los Angeles Kings – New York Rangers 4-2

De losing streak van de Kings is over. In een spannende wedstrijd tegen de Rangers werd er door drie power play goals van Tanner Pearson, Michael Amadio en Jake Muzzin en een empty netter van Trevor Lewis vier keer gescoord. Na de eerste periode stond het gewoon 0-2 door goals van David Desharnais en Jimmy Vesey. Maar dat heeft niet mogen baten. (cm)

Previous U18 Center: Sophie Smid
Next Winter Ice Break in Riga groot succes