Zevenklappers voor Stars en Islanders, negende overwinning op rij voor de Avalanche


NHL Recaps Face-Off

Maar liefst 26 ploegen zijn er gisterenavond en vannacht in actie gekomen bij de NHL. Kleine oogjes voor onze redacteuren Marko Bok, Jonathan van Osta, Rik Bruijnius, Bram Niewold en Cor Machielsen om u weer alles te kunnen vertellen over wat er allemaal gebeurde.

Buffalo Sabres – Dallas Stars 1-7

Een ongenadig pak slaag voor Buffalo en een zeldzaam simpele zege voor de Stars. Ik vertelde gisteren al dat er bij de Sabres maar één goede lijn is en die was ook nu verantwoordelijk voor de enige goal. Sam Reinhart scoorde dit maal. Het was toen allang en breed geen wedstrijd meer, Dallas schoot zo’n beetje één op de vier schoten binnen en liet beide Sabres goalies achter met een schamel .760 save percentage. Esa Lindell, John Klingberg en Mattias Janmark hadden elk drie punten vandaag voor de Stars (mb)

Philadelphia Flyers – New Jersey  Devils 3-1

De Flyers wonnen dankzij een goede eerste periode vrij eenvoudig bij de Devils. Binnen 12 minuten was het al 3-0, door goals van Travis Konecny, Valtteri Filppula en Ivan Provorov. Bij de Devils liep het niet lekker en alleen een powerplay goal van Jesper Bratt deed de hoop even aanwakkeren. Maar de Flyers speelden het duel goed uit en pakten hun tweede zege op rij. Ze staan nu virtueel weer op een wildcard plekje, maar daar staan nu nog de buren uit Pittsburgh (mb)

Colorado Avalanche – New York Rangers 3-1

Colorado boekte de negende zege op rij en staat nu op een wildcard plekje. De Rangers leken de afgelopen week op te krabbelen na een zwakke periode, maar afgelopen nacht was het weer armoe troef. Veel schoten tegen (37), niemand die de boel even wakker schudt (één straf in 60 minuten) en de enige goal viel uit een powerplay. Bij Colorado scoorden Nathan MacKinnon en Mikko Rantanen een goal en beide hadden een assist bij de goal van Erik Johnson (mb)

Calgary Flames – Winnipeg Jets 1-2 SO

Niet veel schoten op goal, twee stabiele keepers dan heb je al snel een ietwat saaie en gelijkwaardige wedstrijd. De 1-0 kwam van T.J. Brodie, de 1-1 door Matthieu Perreault. Overtime werd het dus, een paar kansen aan beide kanten leverde het op maar geen goals. Dus de shootouts brachten de beslissing. Jets goalie Connor Hellebuyck bleek daarin onpasseerbaar en werd de winnend dus gemaakt door Blake Wheeler. (cm)

Montreal Canadiens – Boston Bruins 1-4

Boston pakte voor de zestiende keer op rij punten vandaag, een evenaring van het clubrecord. Het was David Pastrnak die de grote man was met twee goals en een assist. Ondanks zijn zevende goal in de laatste zeven wedstrijden kon Max Pacioretty er niets aan doen dat Montréal voor de derde keer in acht dagen tijd verloor van Boston.

RB

Ottawa Senators – Toronto Maple Leafs 3-4

Na vier nederlagen op rij waren de Maple Leafs weer toe aan een overwinning. En die behaalden ze vannacht op Ottawa. Ondanks een achterstand van 3-1 in het voordeel  van Ottawa wist Toronto in de derde periode via Auston Matthews en Mitch Marner een voorsprong van 4-3 te krijgen. Deze lieten ze  niet meer los. (jo)

Detroit Red Wings – Carolina Hurricanes 1-3

Elias Lindholm verving de geblesseerde Sebastian Aho in de eerste aanvalslijn. Hij was meteen goed voor twee powerplay goals. Het was Justin Williams die twee minuten voor tijd er voor zorgde dat Detroit goalie Jimmy Howard niet naar de kant hoefde te halen om nog een man meer op het ijs te hebben en proberen een verlenging af te dwingen.

RB

San Jose Sharks – Pittsburgh Penguins 2-1

Weer zonder onze Daniel Sprong speelden de Penguins, dit keer in het SAP Center van de Sharks. Aaron Dell maakte 31 saves voor de Sharks en werd maar een keer gepasseerd en dat was bij de 0-1 in de eerste periode door Conor Sheary, in dezelfde periode was het Timo Meier die de gelijkmaker liet noteren. De game winning goal viel al vroeg via een power play goal, in de derde periode, door Thomas Hertl  (cm)

St. Louis Blues – Arizona Coyotes 2-5

De St. Louis Blues kwamen dramatisch uit de startblokken en incasseerden maar liefst vier goals in de eerste periode. Zac Rinaldo opende de score, Christian Dvorak scoorde twee keer en ook Brendan Perlini deed een duit in het zakje. De tweede periode begon met een goal van Christian Fischer, waarna de Coyotes wat gas terug namen. Een goalie-change voor de Blues en twee benutte powerplays ten spijt; het werd nooit meer spannend in St. Louis. De wedstrijd verandert vooralsnog niets aan de stand; St. Louis staat nog altijd op een play-off plek, waar Arizona stijf onderaan bivakeert.(bn)

Nashville Predators – Florida Panthers 4-3

Met vier gewonnen wedstrijden op rij traden de Nashville Predators vol vertrouwen in eigen huis aan tegen de Florida Panthers. De eerste periode was het echter Florida die de leiding pakte; 1-2 was de stand bij de eerste rust. Nashville nam vervolgens het heft in handen en liep uit naar een 4-2 voorsprong. Keith Yandle verraste Pekka Rinne nog met een slap-shot van net over de middenlijn, maar verder dan 4-3 kwamen de Panthers niet. Voor de Predators waren Kevin Fiala (twee goals), Nick Bonino (één goal, twee assists) en Calle Jarnkrok (drie assists) belangrijk. Nashville schuift door de zege op naar de koppositie in de central divisie, Florida blijft anoniem in de middenmoot hangen.(bn)

Chicago Blackhawks – New York Islanders 3-7

De 23 jarige D-man Ryan Pulock van de Islanders had de wedstrijd van zijn jonge carrière tot nu toe. Met een goal en maar liefst vier assists was hij de man van de wedstrijd. Goalie Jaroslav Halak was goed 36 reddingen. De score had misschien nog wel hoger uit kunnen vallen gezien de schoten op doel 39-46. Het was een ware schiettent in het United Center in Chicago waar de Islanders hun eerste winst sinds 2009 pakte.

RB

Minnesota Wild – Tampa Bay Lightning 5-2

Deze wedstrijd toonde maar weer eens dat binnen de nhl de niveaus niet veel verschillen. Terwijl Tampa Bay boven staat, werden ze toch even weggeveegd door het team van Minnesota. De 5-2 overwinning was een duidelijk signaal van de thuisploeg.(jo)

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 5-2

Het was de avond van LL Pul J, zoals Jesse Puljujarvi zijn nickname inmiddels is. Een goal en twee assists produceerde hij. Na een goede eerste periode met de goals van Pat Maroon en Jujhar Kaihra zakte het spel van de Oilers wat terug in de tweede periode. Daardoor konden de Canucks terugkomen op 2-2 door een powerplay goal van Daniël Sedin en een van Brandon Sutter. Vlak voor het einde van de tweede periode zette Jesse Puljujarvi de Oilers weer op voorsprong. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar in de derde periode en werd zelfs uitgebouwd door werkelijk een snoeihard schot van Leon Draisattl en een empty netter van Patrick Maroon die zijn tweede van de avond maakte. (cm)

Previous Tilburg gaat muggen meppen, Belgische onderonsjes in BeNe League
Next INSCHRIJVEN: 14 april No Guts, No Glory toernooi in Den Haag