Net geen stunt Trappers in Den Haag; Nijmegen blijft winnen


HIJS Hokij Den Haag Tilburg Trappers ijshockey Face-Off
Foto: RubenVA Media

Vrijdagavond twee duels in de BeNe League waarbij Tilburg Trappers Toekomstteam heel dichtbij een stunt was in De Uithof door koploper HIJS Hokij Den Haag pootje te lichten. Den Haag greep, opnieuw, na een comeback de zege in overtime. Nijmegen handhaafde zich bovenin door een winstpartij op Eindhoven.

HIJS HOKIJ DEN HAAG – TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM 6-5 OT

Makkies bestaan niet in het ijshockey. Waar iedereen met een Haags hart vanavond De Uithof binnenwandelde met de verwachting dat Den Haag de jongelingen van Tilburg wel ‘eventjes’ opzij zouden zetten, kwam bedrogen uit. HIJS werd zelf bijna opzij gezet, maar werd gered door een late treffer van Joey Oosterveld en de winnende van Viktor Gibbs Sjodin in overtime.

Tilburg was totaal niet onder de indruk en pakte niet alleen de 0-1, maar ook een 1-2 voorsprong. Er waren acht minuten gespeeld en de Brabantse treffers waren van Marc Dondersb en Reinier Staats. Tussendoor had Joey Oosterveld voor de gelijkmaker gezorgd. In het middenstuk herstelde Den Haag de verhoudingen door te noteren via Alan van BentemDiordy Vols en Donny van Musscher. Met een 4-2 tussenstand bij de tweede pauze, leek het ‘business as usual te worden’ voor de thuisploeg.

HIJS Hokij Den Haag Tilburg Trappers ijshockey Face-Off
Foto: RubenVA Media

Niet dus. En dat was de verdienste van Trappers zelf. In een tijdsbestek van zes minuten kegelden Tilburg drie treffers tegen de Haagse netten aan. Marc DondersReinier Staats en Wouter Sars lieten een stand van 4-5 op het bord noteren. Den Haag drong wel aan, maar kwam er niet door. Twee minuten voor tijd capituleerde goalie Mitchel Hamers dan toch. Het was de alleskunner in Haagse gelederen Joey Oosterveld die een blamage voor HIJS voorkwam. Amper zestig tellen in overtime zorgde Viktor Gibbs Sjodin voor een enorme opluchting in het Haagse door het bonuspunt in de residentie te houden.

Een zeer puik optreden van Tilburg, dat zichzelf niet beloonde door met een volle buit de bus in te stappen. In Den Haag zal de zaak toch wat scherper moeten morgen in Amsterdam tegen Tigers.

AHOUD DEVILS NIJMEGEN – EINDHOVEN KEMPHANEN 8-5

Vrijdagavond hebben de Ahoud Devils een reuze stap gezet in de strijd om het landskampioenschap  tijdens het final four weekeind. Het team van coach Jeffrey van Iersel nam het op tegen Eindhoven Kemphanen. Het duel ging erg fel en hard van start, en beide teams waren erg aan elkaar gewaagd. Al binnen een paar minuten kwam de thuisploeg op voorsprong door de goal van Levi Houkes. De rest van de periode verliep moeizaam voor Nijmegen, maar leverde wel enkele harde schoten op de goal op. De gasten uit Eindhoven wisten nog voor de koffiepauze door slordige fouten van de Devils een stand van 1-2 op het scorebord te zetten via Angelo van Hulten en Nick Verschuren.

AHOUD Nijmegen Devils Eindhoven Kemphanen ijshockey Face-Off
Foto: Kemphanenfan

In het middenstuk kwam Eindhoven sterker uit de kleedkamer. Het duel stond vooral in het teken dat de spelers van beide teams letterlijk in de strijd over elkaar heen vielen. Via Nick Verschuren en Niek van der Neulen liep Kemphanen weg naar 1-4. Het sein voor coach Jeffrey van Iersel van de Nijmeegse ploeg om een goalie change toe te passen. Daarna kon je niet met de ogen knipperen, want in een tijdsbestek van vijf minuten was het 5-4 voor Nijmegen. Een hattrick van Kay Gielen en een goal van Aivaras Bendzius deden het duel kantelen.

In de sloteriode vielen er veel goals maar er werd ook genoeg fouten gemaakt door beide teams. Levi Houkes maakte al binnen een minuut de 6-4. De goals die nog zouden volgen werden bijna alleen gemaakt  op de power play. Kay Gielen en Wesley Hendriks tilden de stand naar 8-4, waarna ook Nick Verschuren zijn hattrick compleet maakte, voor een 8-5 eindstand.

Nijmegen nestelt zich door de zege in ieder geval één dag op plaats twee. En wie dat voor aanvang van het seizoen voorspeld was, had door velen in Nederland een enkeltje GGD aangeboden gekregen.

De stand na de duels op vrijdag:

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 HIJS Hokij Den Haag 17 13 3 0 1 45 +68
2 AHOUD Devils Nijmegen 18 13 0 0 5 39 +30
3 Unis Flyers Heerenveen 17 12 0 1 4 37 +47
4 ERA Renomar HYC 16 10 2 0 4 34 +32
5 Luik Bulldogs 17 11 0 1 5 34 +29
6 Laco Eaters Geleen 17 9 1 1 6 30 +17
7 Eindhoven Kemphanen 19 8 0 1 9 25 -7
8 Amsterdam Tigers 16 7 1 0 8 23 -15
9 Chiefs Leuven 16 6 0 2 8 20 -27
10 Antwerp Phantoms 14 5 0 0 9 15 -9
11 Trappers Toekomstteam 18 4 1 2 11 13 -28
12 Zoetermeer Panters 16 3 1 1 11 12 -6
13 Red Eagles Den Bosch 17 0 0 0 17 0 -114
Previous Tilburg Trappers kroont zich tot Scorpion King: 4-2
Next Neftekhimik verrast CSKA; Barys Astana wint weer eens