Tilburg Trappers kroont zich tot Scorpion King: 4-2


Tilburg Trappers Hannover Scorpions IJshockey Face-Off
Foto: Arie Leeuwsteijn

Opnieuw deed Tilburg Trappers uitstekende zaken in de Meisterrunde van de Oberliga. De koploper rekende af met de nummer twee, Hannover Scorpions. Na een enerverend duel op Stappegoor zegevierde de ploeg van Bo Subr met 4-2. Aangezien er om plek twee nu een ware stoelendans is ontstaan, is het gat met de nieuwe runner up Saale Bulls Halle nu maar liefst veertien punten.

GAME (HANN)OVER

Als je een lekkere taart bakt, moet je de reeptuur niet snel aanpassen. En dat geldt ook voor de openingsfase van Trappers. Een beproefd recept leverde opnieuw een razensnalle voorsprong op. Dit keer was de wedstrijd zes minuten onderweg, toen er al een 2-0 voorsprong voor de Brabanders op het scorebord prijkte. Power play treffers van Jordy Verkiel en Reno de Hondt zorgden voor een comfortabele marge. Daarna werd Scorpions, geholpen door vier overtal situaties, iets gevaarlijker, maar het ijzer hield goalie Ruud Leeuwesteijn een keer op de been.

In de tweede doorgang voerde de thuisploeg opnieuw de regie. Jonne de Bonth bolde het net achter Scorpions goalie Bjorn Linda voor de derde maal. Er waren toen drie minuten van de speeltijd afgeknabbeld. Beide goalies onderscheidden zich daarna met prima keeperswerk, echter werd de shutout van Leeuwesteijn vergald door een treffer vlak voor het einde van de tweede periode.

Tilburg Trappers Hannover Scorpions IJshockey Face-Off
Foto: Arie Leeuwsteijn

BILLEN KNIJPEN

En vanuit het niets was het ineens een wedstrijd. Nadat Parker Bowles al in de strafbank zat, moest ook Giovanni Vogelaar het bankje opzoeken. In de vijf op drie troffen de bezoekers doel. Het was weer een wedstrijd in Tilburg, waar Ivy van den Heuvel vergat om shorthanded de 4-2 te scoren. Het spel golfde lekker op en neer, kansen waren er voldoende, reddingen van de goalies ook. In ondertal had ook Parker Bowles nog een prima mogelijkheid de marge van twee te herstellen, maar ook hij kreeg de puck niet langs de voortreffelijke goalie van Hannover.

Tilburg Trappers Hannover Scorpions IJshockey Face-Off
Foto: Arie Leeuwsteijn

Halverwege het slotstuk zette Scorpions aan met een flink aantal schoten op het doel van Tilburg. Trappers ‘kraakte’ eventjes maar hield stand. Het kreeg wat lucht toen het een power play kon noteren, maar een ‘abuse’ penalty van Nick de Ruijter gooide bijna roet in het eten. Een geluk voor de thuisploeg was dat deze straf op het conto van De Ruijter zelf kwam. Nadat Leeuwesteijn opnieuw met een prachtredding de gelijkmaker voorkwam, besliste Reno de Hondt twaalf tellen voor het einde het duel definitief. Een fraaie, maar onnodig spannende pot, als Trappers het duel eerder had beslist.

Zondag reist de ploeg van Bo Subr af naar Essen, om daar tegen Moskitos aan te treden. Een laagvlieger in de ranglijst, maar makkelijk zal het zeker niet worden voor Trappers.

1 Tilburg Trappers 32 22 3 5 2 +77 78
2 Saale Bulls Halle 33 19 9 2 3 +31 64
3 Icefighters Leipzig 32 18 8 2 4 +36 62
4 Hannover Scorpions 32 17 9 4 2 +40 61
5 Füchse Duisburg 32 18 10 2 2 +38 60
6 Moskitos Essen 32 14 10 6 2 +41 56
7 Hannover Indians 31 13 8 6 4 +19 55
Previous U18 Goalie Eline Gabriele
Next Net geen stunt Trappers in Den Haag; Nijmegen blijft winnen