Neftekhimik verrast CSKA; Barys Astana wint weer eens


Face-Off KHL Update

Het All Star weekend is voorbij. Het serieuze werk is weer begonnen. We pakken de draad op met een nieuwe update KHL. Neftekhimik verrast CSKA en Barys Astana weet weer eens te winnen. Patrick van Rijswijk blikt met je terug.

Salavat Yulaev Ufa – Vityaz 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)

Tkachyov maakte zijn eerste goal voor Salavat sinds zijn komst van Admiral. De jonge forward maakte de belangrijke gelijkmaker aan het einde van de eerste periode. Shvets-Rogovoi had Vytiaz shorthanded op voorsprong gezet. In de tweede en derde periode maakte Ufa een einde aan de play-off aspiraties van de bezoekers. De thuisploeg blijft in de race met nog vijf wedstrijden te spelen. De andere goals van Ufa kwamen op naam van Hartikainen, Omark en Loginov.

Ak Bars Kazan – Jokerit Helsinki 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Burmistrov maakte zijn eerste treffer sinds zijn komst van de Vancouver Canucks. Hij maakte de 2-0 in de tweede periode. Galiyev had de thuisploeg in de eerste periode al op een voorsprong gezet. Jokerit vocht zich in het laatste bedrijf terug in de wedstrijd. De bezoekers strijden met Lokomotiv om de derde plek in de Western Conference. Lepisto verkleinde de achterstand. Verder kwamen de Finnen niet. Ak Bars verstevigde zijn koppositie in de Eastern Conference.

Neftekhimik Nizhnekamsk – CSKA Moscow 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

Goalie Ezhov was de grote man aan de kant van de thuisploeg. Hij had 32 saves en mocht een shut-out op zijn naam schrijven. CSKA was de ploeg in vorm. Acht wedstrijden ongeslagen. Neftekhimik daarentegen verloor vijf van zijn laatste zes wedstrijden. De bezoekers domineerden, maar de thuisploeg scoorde. Het was verdediger Gustaffson die op powerplay met een one-timer de winnende treffer maakte.

Avangard Omsk – Traktor Chelyabinsk 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)

Al weer de vierde nederlaag op rij voor Avangard. Het verschil met Ufa in de Chernyshev Divisie is nog maar een punt. Avangard nam nog wel de leiding in de eerste periode door een goal van Petersson. Polygalov maakte gelijk voor Traktor. Het was uiteindelijk Gygne die in de derde periode de winnende maakte voor de bezoekers. Goalie Francouz had maar liefst 40 saves voor Traktor.

Avtomobilist Yekaterinburg – Barys Astana 2-4 (0-1, 1-2, 1-1)

Na negen nederlagen op rij eindelijk weer een zege voor Barys. Waarschijnlijk een kwestie van too little, too late. Barys zal de resterende wedstrijden moeten winnen en concurrent Sibir zal alles moeten verliezen. Avtomobilist is koploper af in het Oosten, maar plaatsing voor play-offs is zo goed als zeker. Voor Barys scoorden Starchenko (2), Yevdokimov en Mikhailis. De thuisploeg deed wat terug via Vasilevsky en Torchenyuk.

Lada Togliatti – Sibir Novosibirsk 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

De point-streak van Bergstrom kwam ten einde. Vijftien wedstrijden op rij behaalde hij een goal of assist. Het werd vooral een wedstrijd van de goalies. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was het Zackrisson die de winnende maakte voor de bezoekers. Goalie Salak had 22 saves en behaalde zijn eerste shut-out sinds september 2016.

Dynamo Moscow – Spartak Moscow 4-5 (1-0, 1-2, 2-3)

De derby tussen Dynamo en Spartak werd een prooi voor de bezoekers. Een doemscenario dreigt voor Dynamo. Een eerste uitschakeling na het reguliere seizoen sinds de invoering van de KHL. Dynamo nam tot twee keer toe een voorsprong. In de derde periode was het echter Spartak dat in zeven minuten uitliep van 2-2 naar 2-5. Een laatste krachtinspanning van de thuisploeg bracht ze nog terug naar 4-5. Ondanks de hectische eindfase bleef het hierbij. De goals van de bezoekers werden gemaakt door Chernykh (2), Stoa, Kalinin en Khokhlachev. Voor Dynamo waren Varnakov, Igumnov, Nikulin en Bryukvin trefzeker.

SKA St. Petersburg – Admiral Vladivostok 7-2 (2-1, 4-0, 1-1)

De strijd tussen de marinesteden werd met gemak gewonnen door de thuisploeg. SKA had geen kind aan de bezoekers uit het verre Vladivostok. Prokhorkin was de ster van de avond met vier treffers en een assist. De overige treffers van de thuisploeg kwamen van de sticks van Hersley, Kalinin en Kablukov. Voor Admiral scoorden Mnatsyan en Pereskokov.

Severstal Cherepovets – Lokomotiv Yaroslavl 5-6 OT (2-0, 1-4, 2-1, 0-1)

De meest spectaculaire wedstrijd van de afgelopen dagen vond plaats in Cherepovets. Na de eerste periode stond het 2-0 voor de thuisploeg. Na 15 minuten in de tweede periode stond het echter 2-4 voor de bezoekers. De teams bleven ook hierna stuivertje wisselen en via 4-4 en 5-5 werd het  overtime. De wedstrijd werd uiteindelijk toch gewonnen door het team uit Yaroslavl. Kozun was de matchwinner. Voor het winnende team scoorden verder Nakladal, Yelesin, Ilyenko, Kronwall en Ivanov. De produktie van de thuisploeg werd verzorgd door Kagarlitsky, Karlin, Chernov, Stasenko en Yevseyenkov.

Dinamo Riga – Amur Khabarovsk 3-4 (1-2, 0-0, 2-2)

Amur blijft in de race voor de play-offs. Het team staat een punt achter op Sibir met twee wedstrijden minder gespeeld. De bezoekers leken op weg naar een makkelijke overwinning. De rode lantaarndrager uit Riga bleef echter knokken en maakte het nog spannend. Amur bleef overeind en behaalde de derde overwinning op rij. Ushenin, Byvaltsev, Frolov en Picard waren succesvol voor de bezoekers. Redlihs (2) en Salmela waren dat voor de thuisploeg.

Previous Net geen stunt Trappers in Den Haag; Nijmegen blijft winnen
Next U18 Defence: Amy Keijzers