Golden Knights kloppen Lightning, New Jersey verslaat Washington


NHL Recaps Face-Off

Speltakel vannacht in de NHL, waar twee divisie koplopers klop kregen en vier wedstrijden naar overtime gingen. Rik Bruijnius, Marko Bok en Bram Niewold versloegen de slaap én de wedstrijden voor u.

New Jersey Devils – Washington Capitals 4-3 OT

New Jersey en Washington vermaakten de fans in een leuk duel. De Devils hielden de Capitals flink onder druk en stonden halverwege dan ook met 3-1 voor. Meteen na de 3-1 werd het echter 3-2 en laat in de derde periode kreeg Washington de gelijkmaker nog achter Keith Kinkaid. Het was Taylor Hall die in overtime goed doorzette en zo de winnende goal maakte voor de Devils (mb)

New York Islanders – Boston Bruins 2-5

De New York Islanders konden één periode lang de Bruins partij bieden, maar daarna was het vrij snel beslist. Patrice Bergeron maakte een hattrick voor Boston en Brad Marchand noteerde zijn twintigste goal en 45e punt van het seizoen. Bij de Islanders maakte John Tavares zijn 25e goal van het seizoen, waarmee hij op 55 punten komt (mb)

New York Rangers – Buffalo Sabres 4-3

De arme Buffalo Sabres kregen helemaal niets in een wedstrijd die twee winnaars verdiende. Mooie pot, veel schoten, veel opstootjes en zeven goals. Vier keer kwamen de Rangers op voorsprong, drie keer hadden de Sabres een antwoord, met name via de powerplay. Rick Nash scoorde opnieuw twee goals en had een assist op de winnende goal. Pavel Buchnevich maakte die winnende goal, een minuut nadat Rasmus Ristolainen de 3-3 had gescoord. Bij Buffalo zag je meteen het probleem dat ze al het hele seizoen hebben: Steeds maar weer dezelfde namen bij de goals en assists. Sam Reinhart, Jack Eichel, Kyle Okposo en Ristolainen moeten het doen in Buffalo (mb)

Philadelphia Flyers – Toronto Maple Leafs 3-2 OT

De wedstrijd in het Wells Fargo Center stond natuurlijk in het teken van Philidelphia legende Eric Lindros, wiens jersey middels een ceremonie geretired werd. Waar de eerste periode de doelpunten uitbleven, werden de overige twee keurig verdeeld. De Maple Leafs namen de tweede periode voor hun rekening, met doelpunten van Connor Brown en Frederik Gauthier. In de derde periode scoorde Nolan Patrick een wrap-around en maakte Wayne Simmonds een short-handed goal. Overtime moest er zodoende aan te pas komen, waarin Sean Couturier met zijn 26ste goal van het seizoen de punten binnensleepte voor de Flyers. (bn)

Columbus Blue Jackets – Dallas Stars 2-1 SO

De Blue Jackets waren vijf dagen vrij voordat ze tegen Dallas aantraden vandaag. Dit was niet voor alle spelers weg gelegd, want reserve goalie Joonas Korpisalo speelde die dag nog een wedstrijd in de AHL voor Cleveland. Dit betaalde zich uit want tegen Dallas pakte hij 35 van de 36 schoten en de winst voor Columbus. De winst kwam tot stand door middel van penalty shots na de verlenging, ook hier maakte hij twee saves en Dallas miste het doel ook een keer. Artemi Panarin scoorde een penalty shot en mocht de heldenrol delen met Joonas Korpisalo (rb)

Ottawa Senators – St. Louis Blues 1-4

Drie goals in de tweede periode was genoeg voor St.Louis om Ottawa te verslaan. Brayden Schenn en Alexander Steen waren beiden goed voor een goal en een assist. Vladimir Tarasenko en Alex Pietrangelo scoorden eveneens een goal. Bobby Ryan scoorde voor Ottawa maar dat kon in zijn geheel geen potten breken vandaag (rb)

Tampa Bay Lightning – Vegas Golden Knights 1-4

Oost tegen West, de nummer één tegen de nummer twee, in de thuishaven van de koplopers uit Tampa Bay. Gezien de schoten op doel was het een gelijk opgaande wedstrijd, 29 tegen 30. Het was Vegas wat er het meeste rendement uit wist te halen. David Perron was goed voor een goal en assist en Marc-Andre Fleury maakte 28 reddingen. Het verschil op de ranglijst is gereduceerd tot twee punten. De Vegas Golden Knights blijven stunten (rb)

Nashville Predators – Arizona Coyotes 3-2 SO

Een spannende wedstrijd in Nashville, waar de Coyotes en de Predators elkaar in evenwicht hielden. De thuisploeg opende de score in de tweede periode, maar kreeg een minuut later alweer een goal om de oren. Vervolgens nam Arizona de leiding, waarna Nashville in de slotminuten gelijkmaakte. Overtime leverde niets op, de shoot-out moest de beslissing brengen. Pekka Rinne troefde zijn landgenoot aan de overkant, Antti Raanta, af en haalde de winst binnen voor de Predators. Ryan Ellis werd met een goal en een assist man van de wedstrijd voor Nashville (bn)

Colorado Avalanche – San Jose Sharks 5-3

De Duchene-trade lijkt Colorado goed gedaan te hebben, ze doen dit jaar zowaar weer mee om een plek in de play-offs. In de wedstrijd tegen San Jose schoten ze uit de startblokken! Nathan McKinnon scoorde in de eerste periode tweemaal en voegde daar in de derde periode nog een assist aan toe, waarmee hij duidelijk zijn stempel op de wedstrijd drukte. De Sharks leken nog even terug te komen in de wedstrijd, maar een late goal van Matt Nieto maakte aan de illusies van San Jose een einde. (bn)

Los Angeles Kings – Pittsburgh Penguins 1-3

De Nederlandse invloed verdween langzamerhand volledig bij de Pittsburgh Penguins; Matt Murray deed niet mee door het overlijden van zijn vader en ook Daniel Sprong werd uit de line-up gelaten. Desondanks was het een boeiend duel in het Staples Centre. De eerste en laatste goal van de wedstrijd kwamen beide van de stick van Patrick Hornqvist, die hiermee een belangrijke rol speelde voor de Penguins. Ook Evgeni Malkin had met een goal en een assist een vinger in de pap. De Kings kwamen middels een goal van Jake Muzzin alleen in de tweede periode tot scoren.(bn)

Previous U18 Defence: Merel Slopsema
Next Trappers ontvangt Scorpions, Nijmegen en Den Haag in actie