4-on-4: KHL vs NHL, Pittsburgh, Bene League en Nationale Selecties


IJshockey Nederland Face-Off

Waarom is het maar niet mogelijk om onze Nationale Selecties stabieler te krijgen? Na promotie volgt bijna standaard weer degradatie. Hoe zou volgens jullie de voorbereiding eruit moeten zien?

Jonathan: Het zou al helpen als de selectie eerder bekend is, en dat het nationale team eerder en vaker met elkaar traint. Maar ook hierbij geldt vooral dat het spelniveau in Nederland eerst nog verder moet groeien. Het ontbreekt onze selectie vaak net die kleine finesses die het verschil maken op hoger niveau in het WK. Als ijshockey in Nederland groter wordt, wordt het spel na verloop van tijd ook beter en zal dus ook de Nederlandse positie in het WK stabieler worden.

Marko: Ja, dat is op zich net zo simpel als dat het blijkbaar lastig is: Train eens wat vaker, laat een groep van 16 man gewoon de zekerheid hebben van een plek in de selectie en vul dat aan met jongens die op het moment van spelen een piek hebben, of bijvoorbeeld een groot talent dat in de toekomst een hoop kan betekenen. Zekerheid en trainen, dan kom je al een heel eind.

Oscar: Ook hierbij zou meer aandacht moeten komen voor de ontwikkeling van kwaliteit. Net als bij de vorige vraag denk ik dat salaris voor spelers de kwaliteit kan vergroten. Daar komt bij dat de spelers van de nationale selectie meer tijd kunnen maken om vaker samen te trainen, waardoor Oranje niet per se gedegradeerd wordt na een promotie, maar juist haar positie vast kan houden.

Jeroen: Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom denk ik dat een jeugdselectie al op tijd bekend moet zijn en ook meerdere keren per jaar samen zou moeten komen om samen te trainen en wedstrijden te spelen. Zorg dat er enige continuïteit in komt met als afsluiting het jaarlijkse toernooi. Hoe dat nu gebeurt, weet ik niet, maar dit lijkt mij de manier waarop het jaar van een jeugdteam er uit zou moeten zien.

Previous Herentals vernedert Heerenveen, Nijmegen stoot door naar top drie
Next AHL Update: Deze week met de nadruk op de Texas Stars