4-on-4: KHL vs NHL, Pittsburgh, Bene League en Nationale Selecties


Een moeizame start en de comeback van Daniel Sprong. Gaan de Pittsburgh Penguins dit jaar nog meedoen om de prijzen?

Jonathan: Met veel geluk weten de Penguins nog een wild card mee te pakken voor de play-offs. Maar eerlijk is eerlijk, als ze zo blijven spelen als ze nu doen, komen ze in de play-offs niet voorbij de eerste serie. Dus nee, ik zie Pittsburgh dit jaar helaas niet als kanshebber voor de prijzen.

Marko: De stand in de Metro divisie is echt belachelijk spannend. Het kan nog alle kanten op en ik denk wel dat de Penguins gewoon de play-offs gaan halen. Maar een derde Cup op rij, nee, dat niet. Daniel Sprong zal dit seizoen nog terug gaan naar de AHL, verwacht ik.

Oscar: Ik verwacht niet dat de Penguins weer de bekende Stanley Cup gaan winnen maar denk wel dat Pittsburgh de play-offs gaan halen dat zijn ze wel verplicht met veel ster spelers zoals Sidney Crosby. En eigenlijk heb ik niks met Daniel Sprong om eerlijk te zijn. Ik snap dat velen hem volgen omdat hij uit Nederland komt. Maar ik denk dat het nog te vroeg voor Daniel Sprong is om deel te blijven uitmaken van de Penguins.

Jeroen: Er komen nog wel moves voorafgaand aan de trade deadline, pas daarna kun je daar echt iets over zeggen. De afgelopen twee jaren waren de spelers die in deze periode zijn gehaald door de Penguins wel spelers geweest die in schot in de roos bleken te zijn. Punt is wel dat de basis behoorlijk aangetast is. Matt Cullen en Nick Bonino worden gemist waardoor de breedte is aangetast. Of daar iets aan gedaan kan worden zal bepalen of de Penguins weer mee kunnen doen.

Previous Herentals vernedert Heerenveen, Nijmegen stoot door naar top drie
Next AHL Update: Deze week met de nadruk op de Texas Stars