4-on-4: KHL vs NHL, Pittsburgh, Bene League en Nationale Selecties


NHL KHL ijshockey Face-Off

Hoe verhouden de topteams in de KHL zich tot die in de NHL of valt dit echt niet te vergelijken?

Jonathan: Dat is heel lastig te vergelijken. Eigenlijk zouden topteams van deze twee organisaties eens tegen elkaar moeten spelen om daar écht een uitspraak over te doen. Maar als ik terugdenk aan het afgelopen WK, waarbij spelers van zowel de NHL als de KHL met elkaar en tegen elkaar speelden, is mijn indruk dat ze goed tegen elkaar zijn opgewassen. Als we nu bijvoorbeeld een wedstrijd zouden zien tussen Tampa Bay en St. Petersburg, de twee toppers van NHL en KHL, zou ik wel een win van Tampa Bay verwachten, maar wel slechts een nipte overwinning.

Marko: Ik volg de KHL niet heel intensief. Qua namen hebben ze dan wel een paar leuke teams, maar de NHL is natuurlijk in de breedte veel en veel beter. Laat er maar een toernooi komen tussen de beste vier van elk land, lijkt me wel een mooie graadmeter. Maar mijn mening is dat de NHL beter is.

Oscar: Ik volg de KHL te weinig om daar iets over te zeggen, maar de NHL heeft natuurlijk veel meer bekendheid en spreekt mensen veel meer aan om eens een wedstrijd op tv te kijken midden in de nacht. Maar laten de beste KHL en NHL teams maar eens wedstrijden tegen elkaar spelen dat zou wel leuk zijn.

Jeroen: Qua niveau is de KHL een buitengewoon goede competitie, maar gebaseerd op het aanzien van de competitie mag de KHL nog maar net in de schaduw staan van de NHL. Het spelniveau is niet zoveel lager, ik denk dat in een enkele wedstrijd een willekeurige KHL-ploeg ook wel van een willekeurige NHL-ploeg kan winnen. Maar op lange termijn zouden de NHL-ploegen wel komen boven drijven. De druk is hoger en de meeste spelers dromen van de NHL, waardoor de beste spelers ook automatisch in de NHL terecht komen. Los daarvan is het een lastige vergelijking. Het zou leuk zijn als er eens een oefentoernooi zou komen waarbij KHL-ploegen NHL-ploegen uitdagen, maar dat lijkt me niet heel aannemelijk.

Previous Herentals vernedert Heerenveen, Nijmegen stoot door naar top drie
Next AHL Update: Deze week met de nadruk op de Texas Stars