Achtklapper Chicago in Ottawa, Tampa Bay wint topper van Carolina


NHL Recaps Face-Off

Zeven wedstrijden stonden op het schema van de NHL, waar heel veel gescoord werd afgelopen nacht. Liefst 56 treffers prijkten er op het scorebord. Rik Bruijnius, Marko Bok en Cor Machielsen kwamen weer wat uurtjes slaap tekort en praten jou bij,

Buffalo Sabres – Winnipeg Jets 4-7

De Sabres en de Jets maakten er een spektakel van en ze waren deze nacht niet de enigen. Patrick Laine opende de score en dat betekende voor hem zijn 100e punt in de NHL. Jack Eichel maakte gelijk, maar zag daarna dat Winnipeg uitliep naar een 5-1 voorsprong. Onder andere Nikolaj Ehlers scoorde er twee voor de Jets. Het trio Eichel, Kyle Okposo en Ryan O’Reilly had elk drie punten en daar zit ook het probleem van Buffalo: Maar één goede lijn. Kyle Connor scoorde zijn tweede van de avond en maakte zo de 6-2 en de zege was binnen voor de Jets (mb)

Washington Capitals – Vancouver Canucks 3-1

Washington is thuis nauwelijks te verslaan en ook Vancouver kon er maar weinig tegen beginnen. Er was een (mooie) powerplay goal van Daniel Sedin voor nodig om op voorsprong te komen tegen de Capitals, maar nog voor het einde van periode één was het al 2-1 voor de thuisclub: John Carlson en Lars Eller scoorden. Vroeg in de tweede periode kwam de eindstand al op het bord, Evgeny Kuznetsov scoorde de derde goal voor Washington. De Caps hebben nu vijf duels op rij gewonnen en op eigen ijs zelfs tien keer (mb)

Ottawa Senators – Chicago Blackhawks 2-8

Patrick Kane had vijf punten in deze wedstrijd. Nog niet eerder in zijn carrière behaalde hij dit. Vier assists en één goal maakte het vijftal compleet. Jonathan Toews en Nick Schmaltz maakten ieder twee goals. Goalie Anton Forsberg was goed voor 25 reddingen en scoorde een assist. Was het verschil echt zo groot? Getuige de schoten op doel: ja 27-43 en de powerplay was van Chicago zeer goed, vier goals uit zes powerplays waar Ottawa vier keer powerplay had en niet scoorde (rb)

Tampa Bay Lightning – Carolina Hurricanes 5-4

De topper van deze speelronde stond in Florida op het programma. Een gelijk opgaand duel ontspon zich in de Amalie Arena waar Tyler Johnson een hattrick maakte, door in iedere periode een keer te scoren voor de Bolts. Qua shots on goal waren de teams redelijk in evenwicht; 32 voor de mannen uit Carolina en 34 voor Tampa. Cam Ward maakte 29 saves en Andrei Vasilevskiy maakte er 28. Naast de drie goals van Tyler Johnson scoorden Victor Hedman en Jake Dotchin. De vier goals van Carolina kwamen op naam van Brock McGinn, Sebastian Aho, Justin Faulk en Elias Lindholm.(cm)

St. Louis Blues – Florida Panthers 4-7

Goalie Jake Allen van de de Blues verloor acht van zijn laatste negen wedstrijden. Vandaag mocht hij vroegtijdig douchen nadat hij voor de tweede keer vijf goals om z’n oren kreeg en in die negen wedstrijden maar liefst achtentwintig. Voor de Panthers was het vandaag dus prijs schieten. Vincent Trocheck, met twee goals en een assist, Jonathan Huberdeau en Aleksander Barkov, met ieder een goal en twee assists, waren de belangrijke spelers (rb)

Nashville Predators – Edmonton Oilers 2-1

Als je in de hoek zit waar de klappen vallen, zoals de Oilers dit seizoen zit, dan win je ook niet van de Predators in de Bridgestone Arena. De Oilers hadden vannacht minimaal recht op een punt. Illustrerend voor de penalty kill unit dit seizoen van Edmonton -de zwakste van de gehele competitie- dan kijkt niemand verbaasd op dat bij de eerste power play van Nashville gelijk de 1-0 valt. De goals van Nashivlle kwamen via hotseknots begonia deflections wat gelukkig tot stand, maar telden wel. Craig Smith en Viktor Arvidsson stonden op de goede plek voor het laatste zetje.

Edmonton tapte in het middenstuk uit een ander vaatje, want binnen 45 seconden werd de aansluitingstreffer op prachtige wijze gemaakt door Connor McDavid. In de derde periode scoorde Mark Letestu vijf minuten voor tijd  nog de gelijkmaker, maar die werd afgekeurd door de scheidsrechters na videobestudering door offside. Pekka Rinne maakte 25 saves en Cam Talbot maakte er 22. De zevende nederlaag in acht duels was daarmee een feit voor Edmonton (cm)

Minnesota Wild – Calgary Flames 2-3 OT

Dougie Hamilton van de Flames scoorde de winnende goal in OT, en gaf bezorgde de Flames de vierde overwinning op rij in het Xcel Energy Center. Het was tevens zijn tweede game winning goal op rij. Dat Calgary de winst kon noteren was vooral te danken aan goalie Mike Smith die 33 saves maakte. Alex Stalock van de Wild maakte 26 reddingen.  De Canadezen kwamen op een 0-2 voorsprong door goals van Michael Ferland enSean Monahan. In de derde periode kwam Minnesota terug naar 2-2 door Mikael Granlund en Jared Spurgeon. In OT pakte de Flames dus de volle buit. (cm)

Previous 4-on-4: Sprong, Nijmegen, Tilburg en de All-Star Game
Next Face-Off en Sportimex Benelux beklinken partnership