Tilburg Trappers wint; concurrent Leipzig onderuit


Saale Bulls Tilburg Trappers Max Hermens Face-Off
Foto: Arie Leewesteijn

Tilburg Trappers heeft een superweekend achter de rug. De Brabanders wonnen vanavond met 3-1 op bezoek bij Saale Bulls in Halle. Bulls had nog niet verloren tijdens de Meisterrunde. Dat track record is nu aan diggelen. Vrijdag zag Trappers concurrent Füchse Duisburg al verliezen, vanavond verloor IceFighters Leipzig op bezoek in Essen met 5-2. Duisburg verloor vanavond opnieuw, dit keer bij Hannover Indians na overtime. Twee ferme tikken dus richting de directe achtervolgers.

GEHAVEND

Tilburg kon op voorhand een heet avondje verwachten bij de Bulls; zoals gezegd verloor het nog niet in de Meisterrunde, plus dat Trappers Loginov, Van Gorp, De Ruijter en Van Oorschot niet in de bus zagen stappen. De eerste periode leverde een boeiend gevecht op tussen de ploegen, waar niet heel veel tussen zat. Brock Montgomery opende halverwege de score namens de Brabanders.

Ook de tweede doorgang was het duel in evenwicht, Bulls bood Tilburg prima partij, en wist het doel enkele malen goed onder vuur te nemen. Een mooi moment kwam er na vijf minuten spelen. Max Hermens, die vrijdag terugkeerde in de ploeg na even afstand van het ijshockey te hebben genomen, verdubbelde de marge naar twee.

Trappers Black Dragons Face-OFf
Foto: Arie Leeuwesteijn

NAGEL BIJTEN

Dat de wedstrijd niet over was bleek wel in het slotstuk van de avond. Halle bleef hoop houden op een goed resultaat. Na acht minuten kreeg de thuisploeg loon naar werken via Maximilan Schaludek. Trappers moest achteruit, mede door tijdstraffen van Van den Heuvel en De Bonth. Vooral die laatste, op vijf minuten voor het einde, zal menig Tilburgse bilpartij hebben doen samenspannen. Uitgerekend in ondertal maakte Mitch Bruijsten de verlossende derde treffer voor de ploeg van Bo Subr die daarmee de drie belangrijke punten in de tas deden belanden.

Saale Bulls Tilburg Trappers Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Door de winst van Trappers en het verlies van Leipzig en Duisburg is het gat naar IceFighters inmiddels twaalf punten, met een wedstrijd meer gespeeld. Füchse vrijdag de volgende tegenstander voor onze Brabantse Oberliga trots.

STAND MEISTERRUNDE OBERLIGA NORD:

1 Tilburg Trappers 30 20 3 5 2 +70 72
2 Icefighters Leipzig 29 18 6 1 4 +39 60
3 Füchse Duisburg 29 18 8 2 1 +43 59
4 Hannover Scorpions 29 16 8 4 1 +43 57
5 Saale Bulls Halle 30 16 9 2 3 +24 55
6 Hannover Indians 29 13 7 5 4 +21 53
7 Moskitos Essen 30 13 9 6 2 +41 53
Previous Grote thuiszeges voor Boston en Colorado, de Blues en Lightning verliezen
Next Ak Bars herovert koppositie Eastern Conference; CSKA wint topper tegen Jokerit