Grote thuiszeges voor Boston en Colorado, de Blues en Lightning verliezen


NHL Recaps Face-Off

Veel duels, veel goals, veel leesplezier! Marko Bok, Cor Machielsen en Rik Bruijnius zagen genoeg gebeuren en praten jullie bij.

Philadelphia Flyers – St. Louis Blues 6-3

St Louis kwam met drie zeges op rij naar Philadelphia, maar werd twee periodes lang overbluft door de Flyers. Claude Giroux en Sean Couturier waren op stoom en bliezen in een half uurtje alle hoop op een goed resultaat voor de Blues uit: 4-0, met goals van Scott Laughton, Giroux, Jordan Weal en Couturier. Daarna konden de Blues een klein beetje terug komen, maar de zege kwam nooit in gevaar. Bij de Blues noteerde Ivan Barbashev zijn eerste goal en assist van het seizoen (mb)

Colorado Avalanche – Minnesota Wild 7-2

Colorado is bezig met een goede reeks en die werd voortgezet met een dikke zege op Minnesota. Beide teams speelden om te winnen, maar het werd vooral een rommelig duel met veel straffen, waaruit dan ook veel powerplay goals vielen. Periode één en twee gingen gelijk op, maar Colorado stond wel met 4-2 voor. Eric Staal scoorde beide goals voor Minnesota, Nate MacKinnon noteerde drie punten voor Colorado. In de derde periode moest Minnesota dus wel alles of niks gaan spelen en het werd niks. Teveel straffen, een slechte penaltykill en zelf niet scoren. Vandaag viel alles goed bij de Avalanche en die noteren zege nummer vijf op rij (mb)

Dallas Stars – Edmonton Oilers 5-1

Het zoveelste verlies al weer dit seizoen voor de Edmonton Oilers. Het management wil blijkbaar nog steeds niet ingrijpen in de coaching staf maar als je special teams voor de PP op plaats 26 staat en je PK op plaats 31 dan weet je toch waar de fout zit. Wederom waren de SOG in het voordeel van de Oilers 38 om 33, maar daar win je geen wedstrijden mee. Ze creëren genoeg kansen maar ze benutten ze gewoon niet, dit keer was het Ben Bishop die 37 saves maakte voor de Stars. Na de eerste periode stond het al weer 3-0 voor de Stars door goals van Alexander Radulov, Jamie Benn en Tyler Seguin. In de tweede periode werd bij de 4-0 door Mattias Janmark, werd Cam Talbot vervangen door Al Montoya en die werd alleen nog gepasseerd door John Klingberg. Die enige treffer voor de Oilers werd gemaakt door Leon Draisattl. (cm)

Boston Bruins – Carolina Hurricanes 7-1

Partice Bergeron en Brad Marchand  waren helemaal los. Bergeron scoorde vier goals waar Marchand op alle vier een assist had. Met name in de eerste periode schoot Boston met scherp. Acht schoten op doel leverde vijf goals op. Boston goalie Anton Khudobin hoefde maar één keer te vissen op op 28 schoten gedurende de hele wedstrijd (rb)

Toronto Maple Leafs – Vancouver Canucks 3-2 SO

De Maple Leafs bogen een twee goals achterstand om, om in de shootout de winst te grijpen. Tyler Bozak  deed het vandaag voor Toronto. Hij scoorde de gelijkmaker en het winnende penalty shot na de verlenging. Auston Matthews scoorde ook in de wedstrijd en de shootout. In deze  gelijk opgaande wedstrijd leek het er op dat Vancouver met de winst uit Toronto zou vertrekken (rb)

Ottawa Senators – Tampa Bay Lightning 6-3

Een gekke uitslag in een vreemd duel tussen Ottawa en Tampa Bay. De Lightning kregen een reuzen kans op een voorsprong, maar Craig Anderson kreeg zijn hand achter de puck. Na een domme fout achterin was het echter 1-0 voor Ottawa en die liepen uit naar 3-0. Na twee minuten in periode twee was het alweer 3-2 en een powerplay situatie betekende 3-3. Tampa Bay leek over de Senators heen te walsen, maar Craig Anderson zei: ‘Not today’. Hij hield zijn ploeg op de been en zag Mark Stone zelfs de 4-3 voor Ottawa scoren. Jean-Gabriel Pageau maakte er 5-3 van en Ryan Dzingel sloot af met de 6-3 (mb)

Arizona Coyotes – New York Rangers 1-2 SO

Dat de Rangers hier de twee punten mee konden nemen hebben ze maar aan één man te danken en dat is goalie Henrik Lundqvist. Maar liefst 38 saves maakte hij, en werd alleen gepasseerd door een PPG van Anthony Duclair. De gelijkmaker kwam van de stick van Jimmy Vesey. In de OT hadden de Rangers niet een schot op doel, maar tijdens de SO wist Mika Zibanejad wel te scoren, zodat de punten mee terug gaan naar New York (cm)

Calgary Flames – Anaheim Ducks 3-2

In een verhit duel trokken de Flames aan het langste eind. In de negentiende minuut van de tweede periode ontspoorde het duel een beetje nadat Derek Grant door ging op Mike Smith. Dat leverde zes penalty’s op en een game misconduct voor Garnet Hataway. Toen stond het overigens al 2-0 door goals van Michael Ferland en Mark Giordano. In het begin van de derde periode kwamen de Ducks langszij door een SHG van Jakob Silfverberg en een goal van Ryan Getzlaf. Maar Dougie Hamilton prikte zestien seconden voor tijd de winnende voor de Flames binnen (cm)

Los Angeles Kings – Nashville Predators 3-4

Austin Watson scoorde vandaag twee keer, P.K. Subban kwam met twee assists het ijs af en Pekka Rinne maakte 26 reddingen om met Nashville als winnaars Los Angeles te verlaten. De Kings schoten negen keer vaker op doel, maar het mocht niet baten. Nashville pakte in de laatste acht onderlinge ontmoetingen met Los Angeles dertien tegen drie punten (rb)

Previous Trappers naar Saale Bulls, twee toppers in BeNe League
Next Tilburg Trappers wint; concurrent Leipzig onderuit