Ak Bars herovert koppositie Eastern Conference; CSKA wint topper tegen Jokerit


Face-Off KHL Update

We zijn alweer wat speeldagen verder in 2018. Tijd voor een update KHL. Ak Bars Kazan herovert koppositie Eastern Conference en CSKA wint topper tegen Jokerit. Patrick van Rijswijk praat je bij.

Avtomobilist Yekaterinburg – Lokomotiv Yaroslavl 5-6 SO (1-1, 2-2, 2-2, 0-0, 0-1)

In deze knotsgekke wedstrijd liep Avtomobilist constant achter de feiten aan. In alle periodes werd tegen een achterstand aangekeken. En toch was het Avtomobilist dat de wedstrijd bijna nog wist te winnen in de reguliere speeltijd. Tot 37 seconden voor tijd stond het 5-4 voor de thuisploeg. Lokomotiv scoorde alsnog de gelijkmaker en wist uiteindelijk door Loktionov de winst te pakken in de shoot-out. Het kostte de thuisploeg niet alleen de winst, maar ook de koppositie in de Eastern Conference. Deze is nu weer in handen van Ak Bars Kazan. De reguliere treffers van Lokomotiv kwamen op naam van Apalkov, Kronwall, Lyubuskhin, Loktionov en Korshkov. Voor de thuisploeg waren Golyshev, Vasilevsky, Tryamkin, Chesalin en Krikunov trefzeker.

CSKA Moskou – Jokerit Helsinki 2-1 OT (1-0, 0-0, 0-1, 1-0)

Het topduel in de Western Conference werd een buit voor The Army Men. CSKA nam al snel in de eerste periode een 1-0 voorsprong door Shumakov. Daarna bleef het een gelijk opgaande strijd. In de tweede periode kon CSKA geen gebruik maken van een 5-op-3 situtatie. Jokerit deed dat in de derde periode een stuk beter. Regin was de maker van de gelijkmaker op powerplay. In de resterende reguliere tijd werd er niet meer gescoord. Uiteindelijk was het Nichushkin die de thuisploeg in overtime naar de overwinning schoot. Beide ploegen zijn al verzekerd van deelname aan de play-offs.

HC Sochi – Severstal Cherepovets 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)

Meer dan 11.000 toeschouwers in de Bolshoy Dome zagen de thuisploeg winnen tegen Severstal. De Zwarte Zee ploeg staat op een nette zesde plaats in de Western Conference. Na een doelpuntloze eerste periode nam Sochi in het tweede bedrijf een 2-0 voorsprong door twee goals van Lugin. Na de snelle 3-0 van O’Dell in de derde periode leek er geen vuiltje aan de lucht. Severstal vocht zich echter terug in de wedstrijd. Na de 3-1 van Bumagin kwam Sochi niet meer in zijn spel. Goalie Buralin maakte in deze fase 17 saves. Het was een empty-netter van Collins die de wedstrijd besliste. Severstal loopt door deze nederlaag wat achter de feiten aan.

Torpedo Nizhny Novgorod – Ak Bars Kazan 3-7 (1-2, 0-4, 2-1)

Ak Bars nam met deze overwinning de koppositie in de Eastern Conference weer over van Avtomoblist. Vooral de tweede periode was van een zeer hoog niveau. In deze periode liepen de gasten uit van 1-2 naar 1-6. Torpedo stond er bij en keer er naar. De goals van Kazan werden gemaakt door Tkachyov (2), Sekac, Ohtamaa, Yazkov, Glinkin en Tokranov. Tkachyov en Sekac behaalden beiden hun 100ste punt in de KHL. De treffers van Torpedo kwamen op naam van Dugin, Zakharchuk en Stolyarov.

Dinamo Riga – Neftekhimik Nizhnekamsk 2-1 (0-1, 2-0, 0-0)

Rode lantaarndrager Riga frustreerde hoogvlieger Neftekhimik. De gasten namen in de eerste periode een voorsprong door Piganovich. In de tweede periode draaide de wedstrijd 360 graden. Neftekhimik werd volledig verrast door de thuisploeg. Razgals en McMillan zorgde voor de voorsprong. De gasten kwamen in de derde periode niet meer langs de Letse goalie Kalnins. Ondanks de overwinning blijft Riga nummer laatst in de KHL.

Amur Khabarovsk – Avangard Omsk 0-4 (0-1, 0-3, 0-0)

Avangard won ook zijn tweede wedstrijd onder leiding van nieuwbakken coach German Titov. Ditmaal stond hij ook echt op de bench. In zijn eerste wedstrijd kon hij door visa problemen niet aanwezig zijn bij de wedstrijd in Shanghai tegen Kunlun. Na de kleine voorsprong in de eerste periode liepen de gasten in het tweede bedrijf uit naar 0-4. Avangard bleek een maatje te groot voor de thuisploeg. Goalie Furch behaalde met 18 saves zijn vijfde shut-out van het seizoen. Avangard blijft door deze overwinning aan kop van de Chernyshev Divisie. De treffers kwamen van de sticks van Martynov, Koshelev, Kugryshev en Mikheyev.

Traktor Chelyabinsk – SKA St. Petersburg 2-6 (0-4, 1-1, 1-1)

SKA had wat goed te maken na de verrassende nederlaag in Minsk. Het begin van 2018 was dan ook weer zoals verwacht. Na de eerste periode was de wedstrijd al gespeeld. Shipachyov behaalde zijn 500ste punt in de KHL. Hij voelt zich als een vis in het water na zijn terugkeer uit Vegas. In zijn 15 wedstrijden bij SKA was hij goed voor 19 punten (8 + 11). De treffers voor de grootmacht werden gemaakt door Thoresen (2), Shipachyov, Karpov, Shirokov en Gusev. Voor Traktor deden Szczechura en Polygakov wat terug.

Metallurg Magnitogorsk – Lokomotiv Yaroslavl 4-1 (3-0, 0-0, 1-1)

Yaroslavl won in 2018 al verrassend in en tegen het sterke Yekaterinburg. Tegen Metallurg kon de ploeg deze stunt niet herhalen. Binnen drie minuten keken de gasten al tegen een 3-0 achterstand aan. Osala, Mozyakin en Chibisov waren de makers. Hierna was het lang stil. Pas laat in de derde periode volgden de andere treffers. Kokarev maakte de vierde voor de thuisploeg en Yelesin scoorde de enige treffer voor de gasten.

Vityaz – CSKA Moscow 0-7 (0-3, 0-2, 0-2)

The Army Men zijn goed aan 2018 begonnen. Het had geen kind aan de thuisploeg. In de eerste periode stond de teller al op drie. Deze stand werd uitgebouwd tot de uiteindelijke zevenklapper. Voor CSKA scoorden respectievelijk Grigorenko (2), Andronov, Ozhiganov, Petrov, Scott en Telegin.

Previous Tilburg Trappers wint; concurrent Leipzig onderuit
Next Luik deelt ferme tik uit aan HYC, Heerenveen wint in Geleen