Sprong belangrijk en spektakel in Chicago en Ottawa


NHL Recaps Face-Off

Heel veel goals in vijf duels afgelopen nacht. Uiteraard lag de focus op de Penguins en Daniel Sprong, maar in de andere wedstrijden viel meer dan genoeg te beleven. Rik Bruijnius en Marko Bok praten je bij

New York Islanders – Pittsburgh Penguins 0-4

Daniel Sprong speelde vannacht naast Sidney Crosby en toeval of niet, Crosby was bij alle goals betrokken en Sprong scoorde er twee en had een assist. De Islanders begonnen goed, maar na een minuut of tien ging de storm liggen en kregen de Penguins de overhand. Vroeg in de tweede periode was het Daniel Sprong die de score opende, niet veel later gevolgd door een powerplay goal van Evgeni Malkin. Sidney Crosby rondde later een rebound van een schot van Sprong af: 3-0. In de derde periode kwam er nog een goal bij van onze landgenoot, hij schoot knap binnen na een turnover. Ondanks de goals van Sprong en de vier punten van Crosby, was de beste man Tristan Jarry, hij hield zijn doel schoon met een paar knappe saves op belangrijke momenten (mb)

Ottawa Senators – San Jose Sharks 6-5 OT

Drie goals in de derde periode en een goal na zeven seconden verlenging bracht Ottawa de winst vandaag. Het was Matt Duchene die de winnende goal voor zijn rekening nam. Het was één van zijn twee goals net als Thomas Hertl die twee keer scoorde voor de Sharks.  In deze gelijk opgaande wedstrijd werd er ook flink op doel geschoten 43-35 in het voordeel van de thuis spelende Senators. Dat resulteerde in een mooi doelpunten festijn (rb)

Detroit Red Wings – Florida Panthers 4-2

Detroit had het zwaar te verduren tegen Florida en mag een standbeeld gaan laten maken voor Jimmy Howard. De Panthers liepen al snel achter de feiten aan door een snelle goal van Andreas Athanasiou en ze gingen al snel veel risico nemen om de gelijkmaker te produceren. De goal viel aan de andere kant, Tomas Tatar scoorde. Drie seconden voor het einde van periode twee werd er dan eindelijk gescoord door de Panthers en in de derde periode was het ook al weer vlot gelijk: Alexander Barkov met een knappe goal. Daarna kwam Florida vier minuten met een man minder en kwam Detroit weer op voorsprong, Anthony Mantha met een powerplay goal. Gustav Nyquist maakte een einde aan de onzekerheid, hij maakte de vierde en zo winnen de Red Wings voor de vierde keer op rij (mb)

Winnipeg Jets – Buffalo Sabres 4-3

Blake Wheeler scoorde een goal en een assist. Dit was de vierde wedstrijd op rij dat hij een goal maakte voor de Jets. Het was een gelijk opgaande wedstrijd waar in beide teams 29 schoten lieten noteren. Connor Hellebuyck, goalie van de Jets, kon weer een winst aan zijn totaal toevoegen na vandaag. Zo blijft Winnipeg halverwege het seizoen op playoff koers (rb)

Chicago Blackhawks – Vegas Golden Knights 4-5

Een prachtige wedstrijd in Chicago, met een knappe zege voor de Golden Knights. In totaal vuurden beide teams 74 schoten op elkaars goalie af, gebrek aan actie was er duidelijk niet vannacht. Vegas nam een 2-0 voorsprong, die werd gehalveerd door Vinnie Hinostroza, die in de vorige wedstrijd ook al scoorde. William Karlsson zette de Knights op 3-1, Patrick Sharp en Nick Schmaltz maakten er 3-3 van. Jonathan Toews maakte er zelfs 3-4 voor Chicago van, maar alles valt goed bij de Golden Knights en Reilly Smith maakte een prachtige game winning goal, na de gelijkmaker van Cody Eakin (mb)

Previous Twee treffers en een assist Daniel Sprong!
Next Canada pakt goud, Verenigde Staten overrompelen Tsjechië