Daniel Sprong geselecteerd voor AHL All Star Weekend


Sprong All Star Weekend AHL Face-Off
Samen met keeper Casey DeSmith mag Sprong de Baby Pens in Utica vertegenwoordigen.

Daniel Sprong kent een lekker debuutseizoen in de AHL, met als beloning dat hij nu bij Pittsburgh drie NHL duels in de rugtas heeft zitten. Gisteravond werd bekend dat onze landgenoot zich mag melden voor het All Star Weekend van de AHL. Samen met ploeggenoot Casey DeSmith (goalie) mag hij het Atlantic team gaan vertegenwoordigen.

INDRUKWEKKEND

De selectiecommissie heeft Sprong op basis van zijn indrukwekkende prestaties een plek afgedwongen. Hij scoorde achttien treffers en heeft 29 punten, daarmee leidt hij zijn ploeg in Wilkes-Barre. Met achttien treffers is hij ook topscorer bij de rookies. Met zeven power play treffers mag hij zich ook topscorer bij de Baby Pens noemen, en een tweede plek opeisen op de rookieladder.

Daniel Sprong Face-Off
Foto: WBS/Penguins

Onze landgenoot werd tot Rookie van de Maand uitgeroepen in december. Dat was meer dan terecht. Negen goals, waaronder drie game winning goals, vijf assists en veertien punten prijkten op zijn scoresheet, waarmee hij ’the call’ naar Pittsburgh verdiende. Sprong is één van de zes rookies die geselecteerd zijn voor het All Star weekend, dat 28 en 29 januari gehouden zal worden in Utica.

Previous Canadezen Randy Taylor en Pete Stiel zetten Blue Mountain Cougars op de kaart
Next Den Haag ontvangt Nijmegen, Trappers thuis tegen Indians