St. Louis en Vegas winnen krakers van New Jersey en Nashville


Face-Off NHL Recaps

Er werden twaalf duels gespeeld afgelopen nacht. De Penguins wonnen weer eens en er werd opvallend vaak gewonnen door het uit spelende team. Cor Machielsen zag zijn Oilers weer met 5-0 verliezen en verder praten Marko Bok, Jacco van Keulen en Jonathan van Osta je bij.

Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning 0-2

Als je goalie alles stopt, dan win je. Zo werkt het en Andrei Vasilenskiy heeft al 164 minuten geen goal tegen gekregen. Hij had vannacht zijn tweede shut-out op rij en zag Cedric Paquette en Alex Killorn scoren in de tweede periode. Het was genoeg tegen de Maple Leafs, die ook via een powerplay situatie niet konden scoren (mb)

New York Islanders – Boston Bruins 1-5

Boston evenaarde de recordreeks uit 2014/15 van negen duels waarin minimaal een punt werd gepakt. De Islanders konden de Bruins twintig minuten lang bijhouden, daarna was het eenrichtingsverkeer richting goalie Jaroslav Halak. Patrice Bergeron en Danton Heinen noteerden ieder een goal en een assist voor de Bruins, John Tavares kon zijn pointstreak niet naar tien duels verlengen (mb)

Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins 1-5

Pittsburgh en Philadelphia staan onderaan in hun divisie, maar toch maar één punt achter op de wildcard. Het zegt genoeg over de sterkte van de Metropolian division. De burenruzie was opvallend tam, met maar één vechtpartij, en werd in feite binnen vijf minuten beslist. In de tweede periode opende Phil Kessel de score en was het twee minuten later al 3-1 in het voordeel van de Penguins. En weer twee minuten later viel de 4-1. Opvallend was dat zowel Ryan Reaves, Tom Kuhnhackl en Jamie Olesiak hun tweede goal van het seizoen maakten. Daniel Sprong speelde in de derde lijn en kwam tot 11:30 speeltijd en twee schoten (mb)

Carolina Hurricanes – Washington Capitals 4-5 OT

De Capitals en Hurricanes maakten er een leuke pot van. De Hurricanes kwamen in de eerste periode goed uit de startblokken door Victor Rask, maar de Capitals trokken de wedstrijd naar zich toe via Alex Chiasson en Devante Smith. Dmitry Orlov ging door voor de Capitals in de tweede periode, maar de Hurricanes moesten daar niets van hebben en scoorden drie doelpunten achter elkaar, via wederom Victor Rask, Elias Lindholm en Teuvo Teravainen. Alex Ovechkin vond het toen welletjes en scoorde in de derde periode de gelijkmaker en riep de Hurricanes een halt toe in de overtime (jvk)

Montreal Canadiens – San Jose Sharks 1-4

De Sharks waren oppermachtig tegen een zwak Canadiens. Good old Joe Thornton opende de score en verder scoorden Marc-Edouard Vlasic, en tweemaal Timo Meier. Via Andrew Shaw deden de Canadiens nog iets terug, maar dat mocht niet helpen (jvk)

St. Louis Blues – New Jersey Devils 3-2 SO

In een gelijkopgaande wedstrijd maakten de Devils en Blues er een genot van om naar te kijken. Vladimir Tarasenko maakte zijn zeventiende van het seizoen voor de Blues en rookie Nico Hischier tikte zijn 25e punt tegen de netten. Verder scoorde Vladimir Sobotka voor de Blues en Taylor Hall voor de Devils. In de shootout maakten Brayden Schenn en Vladimir Tarasenko het af voor de Blues (jvk)

Minnesota Wild – Florida Panthers 5-1

Na een mooie start met sterke saves door beide goalies, wist Minnesota via de stick van Matt Cullen de eerste goal te maken na vijftien minuten. Cullen scoorde in de tweede periode vrijwel direct nog eens een goal. Ook Erik Staal wist tweemaal te scoren voor de Wild. Florida wist nog met een goal terug te komen, maar hun winning streak werd gebroken deze avond. (jo)

Dallas Stars – Columbus Blue Jackets 1-2

Het duurde tot de derde periode voordat de eerste goal viel, waarmee Dallas de voorsprong nam in de wedstrijd. Na talloze kansen over en weer, was het Oliver Bjorkstrand die tweemaal in net iets meer dan een minuut wist te scoren, en daarmee de winst voor de Blue Jackets binnen haalde. De Blue Jackets stoppen daarmee een losing streak van drie wedstrijden. (jo)

Colorado Avalanche – Winnipeg Jets 3-2

De Jets moesten deze wedstrijd hun meerdere erkennen in de Avalanche. Nadat Nathan MacKinnon en Mikko Rantanen de Avalanche op voorsprong hadden gezet, trok Blake Wheeler de stand weer gelijk in de derde periode. Erik Johnson maakte het in overtime af voor de Avalanche met een mooie wrister (jvk)

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 0-5

Deze 0-5 komt wederom hard aan in Edmonton, maar was toch niet te vergelijken met de 0-5 tegen de Jets. Tegen de Jets werden ze compleet overklast en tegen de Kings waren ze tot de vijf minuten game penalty van Pat Maroon vlak voor het einde van de tweede periode de betere, alleen konden ze Jonathan Quick niet passeren die 33 reddingen maakte. Die vijf minuten penalty deed ze uiteindelijk de das om want daarin werd drie keer gescoord door de Kings door Trevor Lewis, Dustin Brown en Adrian Kempe. In de tweede periode waren de Kings op voorsprong gekomen door een goal van Andy Andreoff. De 0-5 was de tweede van de avond van Dustin Brown. (cm)

Vancouver Canucks – Anaheim Ducks 0-5

Ryan Miller deed zijn oude team de das om door een shutout te scoren voor de Ducks in Rogers Arena tegen de Canucks. Alle 31 schoten wist hij te pareren. Ryan Getzlaf en Josh Manson scoorde beide drie punten. Adam Henrique had binnen een minuut de score al geopend. Toen Antoinne Vermette de 0-4 maakte na twintig seconden in de derde periode, werd goalie Anders Nilsson nog vervangen door Jakob Markstrom en hij werd alleen bij de 0-5 door Derek Grant gepasseerd. (cm)

Vegas Golden Knights – Nashville Predators 3-0

Marc-Andre Fleury produceerde zijn tweede shutout in drie starts door 28 reddingen te maken in de T-Mobile Arena, en de Golden Knights pakten daarmee hun achtste overwinning op rij. Binnen een minuut in de tweede periode werd het verschil gemaakt door goals van Reilly Smith en Shea Theodore. De 3-0 in de laatste minuten van de derde periode was er een voor de statistieken en werd gemaakt door Jonathan Marchessault. (cm)

Previous Tweede bekerduel tussen Eindhoven en Heerenveen
Next World Juniors 2018: Denen winnen spektakel, VS langs Russen