Ottawa wint NHL 100 classic, Tampa Bay blijft koploper na winst op Colorado


Face-Off NHL Recaps

Weer een drukke NHL nacht voor onze redacteuren Cor Machielsen, Marko Bok, Jonathan van Osta en Rik Bruijnius. Zij sloegen weer wat uurtjes slaap over om u op de hoogte te brengen over wat er allemaal gebeurde aan de overkant van de oceaan.

Ottawa Senators – Montreal Canadiens 3-0

33.959 toeschouwers zagen de Ottawa Senators winnen van de Montreal Canadiens in de NHL 100 Classic, gespeeld in het Lansdowne Park in Ottawa. Bij een temperatuur van min tien graden Celsius, maakten beide teams er een mooie pot van. Ottawa was de gelukkigste en liep na een mooie 1-0 van Jean-Gabriel Pageau in de slotminuten uit naar 3-0. Craig Anderson stopte alle 28 schoten, Erik Karlsson blokte er liefst acht. Carey Price stopte 36 schoten voor de Canadiens (mb)

Colorado Avalanche – Tampa Bay Lightning 5-6

Colorado en Tampa Bay scoorden er flink op los, maar zo spannend als de uitslag doet vermoeden was het niet. Na de eerste periode was het nog 0-0, maar ineens ging het razendsnel. Tussen minuut negen en viertien maakte Tampa Bay er vier en Colorado er één. In de derde periode waren de rollen omgekeerd, maar scoorde Mikhail Sergachev de beslissende zesde goal. Gabriel Landeskog had een topwedstrijd, hij scoorde drie goals en gaf twee assists (mb)

Minnesota Wild – Edmonton Oilers 2-3

De vierde afternoon wedstrijd voor de Oilers werd dan eindelijk winnend afgesloten. Milan Lucic met een goal en een assist. Ryan Nugent-Hopkins met een SHG en Jesse Puljujarvi zorgden ervoor dat de van een blessure teruggekeerde Cam Talbot, die 29 saves maakte, ook gelijk een overwinning kon vieren. De twee goals van Matt Dumba voor de Wild konden daar geen verandering in brengen (cm)

Boston Bruins – New York Rangers 2-3 OT

De Bruins startten de wedstrijd met een vlot gemaakt goal. Deze werd alleen afgekeurd omdat het spel offside was. Daarna namen de Rangers het initiatief al snel over, waarop Michael Grabner een door een rebound van het glas een goal maakte. In de tweede en derde periode kwamen de Bruins terug en wisten ze zich, via de stick van Brad Marchand, in overtime te plaatsen.  Met een powerplay voor too many men grepen de Rangers de overwinning. (jo)

St. Louis Blues – Winnipeg Jets 2-0

Carter Hutton kreeg 48 schoten van de Jets te verwerken en stopte ze allemaal. Dat betekende wel dat de eeuwige back-up goalie een franchise record voor de St Louis Blues pakte. Meeste saves met een shut-out in zijn geval. De Blues bleven kalm onder het geweld van de Jets en scoorden via Vladimir Tarasenko en Vince Dunn. Tarasenko gaf ook nog een assist en was wederom belangrijk. De schijnwerpers gingen echter, terecht, naar Carter Hutton (mb)

New York Islanders – Los Angeles Kings 4-3 OT

Jordan Eberle schoot de OT winnende goal binnen in het Barclays Center tegen Darcy Kuemper van de Kings. De OT was nodig omdat Anze Kopitar dertien seconden voor tijd de 3-3 binnen schoot voor de Kings. De voorsprong van 1-2 door goals van Oscar Fantenberg en Tyler Toffoli en van Josh Bailey in de eerste periode werd pas teniet gedaan in de derde door de Islanders met goals van John Tavares en Anders Lee (cm)

Philadelphia Flyers – Dallas Stars 2-1 OT

In een gelijk opgaande wedstrijd was het Shayne Gostisbehere die het verschil maakte. De verdediger maakte twee powerplay goals waarvan de winnende in de verlenging. Gemel Smith bracht Dallas nog wel op voorsprong in de eerste periode, maar dit was niet voldoende voor de winst (rb)

Washington Capitals – Anaheim Ducks 3-2 OT

Een 2-0 voorsprong was niet genoeg voor de winst voor de Anaheim Ducks, op bezoek bij de Washington Capitals. De Capitals scoorden in de derde periode de 2-1 en 2-2, waarna Alex Ovechkin in overtime de zege binnen schoot. Braden Holtby stopte 28 schoten, John Gibson 24 (mb)

Arizona Coyotes – Pittsburgh Penguins 2-4

Na drie verliezen op rij waren de Penguins erop gebrand om weer een winst binnen te halen. De manier waarop ze dat deden, was wel weer een gevalletje ‘iedere seconde telt’. Na een eerste periode zonder doelpunten werd er in de tweede en derde periode goed gecompenseerd. De Penguins wisten een voorsprong van 0-2 te realiseren in periode twee, maar verloren deze voorsprong halverwege de derde periode door Max Domi, die voor Arizona de 2-2 maakte. In de laatste 15 seconden wist Olli Maatta, tegen zijn eigen verwachting in, een doelpunt te maken. Krap negen seconden later wist Sidney Crosby ook nog even zijn stempel te drukken met de 2-4 (jo)

Carolina Hurricanes – Columbus Blue Jackets 2-1

Het verschil in schoten op doel was aanzienlijk in het voordeel van Columbus (24-36). Toch was het Carolina dat de winst in eigen huis wist te houden. De winnende goal gescoord in de tweede periode kwam van de stick van de twintig jarige verdediger Noah Hanifin (rb)

Calgary Flames – Nashville Predators 0-2

Pekka Rinne maakte 32 saves voor de Predators in een 2-0 overwinning op de Flames in het Scotiabank Saddledome. Ryan Johansson en Kevin Fiala scoorde beide een goal. Mike Smith hield daarnaast wel 26 schoten van de Predators tegen voor Calgary (cm)

Previous Top van de BeNe League wint haar duels
Next Trappers ontvangt Piranhas, Teddy Bear Toss in Geleen