Lachen en huilen in New York, ruime zege Jets


Face-Off NHL Recaps

Zes wedstrijden in de afgelopen nacht, Sven van der Oost en Marko Bok zagen ‘hun’ Penguins met 2-1 verliezen en praten jullie meteen bij over de overige duels.

New York Islanders – Washington Capitals 3-1

Een goed begin is het halve werk en dat is precies wat de Islanders een knappe zege op de Capitals opleverde. Na ruim twee minuten lag de puck al in het net voor de thuisploeg, Brock Nelson scoorde zijn negende goal van het seizoen. In de tweede periode lagen er na anderhalve minuut al twee achter Braden Holtby, die meteen vervangen werd. De Capitals deden via Dimitri Orlov nog wat terug, maar de zege ging naar New York. Jaroslav Halak stopte 31 schoten. (mb)

New York Rangers – Dallas Stars 1-2 so

De Rangers speelden ook thuis en kregen op papier een pak slaag. Dallas Stars schoot in de eerste twee periodes liefst 33x op het doel van Ondrej Pavelec, maar scoorde slechts één maal: Julius Honka maakte zijn eerste van het seizoen. De Rangers kwamen in de wedstrijd tot negentien schoten, maar de 19e ging er dan ook in: 1-1 door Rick Nash. In de overtime waren de Rangers plots wat beter, maar gescoord werd er niet. In de shoot-out werden drie van de zes kansen benut, Dallas deed dat twee keer en pakte de winst. (mb)

Pittsburgh Penguins – Colorado Avalanche 1-2

De Penguins kregen een lesje in effectiviteit tegen Colorado. Leuk en aardig, 40 schoten richting doel, maar ze moeten in het doel. Jonathan Bernier werd pas twaalf seconden voor tijd gepasseerd en toen hadden de Av’s er net 2-0 van gemaakt. Mark Barberio en Blake Comeau scoorden voor de gasten en bezorgden ze twee nuttige punten. Phil Kessel scoorde nog tegen en ontnam Bernier een shut-out. (mb)

Detroit Red Wings – Florida Panthers 1-2 ot

Alhoewel Mike Matheson de winnende goal in OT scoorde was de overwinning voor de Panthers vooral te danken aan goalie James Reimer. Hij noteerde maar liefst 34 saves. Lang leek er niks aan de hamd voor de thuisploeg. Henrik Zetterberg had de Wings in de eerste periode op een 1-0 gezet. Pas halverwege de derde periode maakten de Panthers gelijk door een goal van Vincent Trocheck. De OT werd dus een prooi voor Matheson waarmee de Panthers belangrijke punten binnenhaalde. (so)

Winnipeg Jets – Vancouver Canucks 5-1

Drie keer op rij werd er verloren door de Jets. Een ruime thuisoverwinning tegen een teleurstellend Vancouver maakte vannacht een einde aan deze negatieve reeks. Grote man bij de Jets was Mathieu Perreault. Hij nam twee goals en een assists voor zijn rekening. Indrukwekkend feitje: de laatste elf thuiswedstrijden voor de Jets levert een 10-0-1 score op. (so)

Anaheim Ducks – Carolina Hurricanes 3-2

De Hurricanes maakten hun naam waar in de derde periode en stormden continu op Ducks goalie John Gibson af. Deze maakte maar liefst veertien saves in de derde periode waarmee hij de thuisploeg op de been hield. Logan Shaw was met een goal en een assists ook belangrijk voor de Ducks. Tegenvaller was wel dat Anaheim speler Corey Perry in de eerste periode met een knieblessure uitviel. (so)

Previous IJshockey Nederland zet Kemphanen BeNe League mes op de keel
Next AHL Toronto Marlies zes punten los in division North