Ben Vercammen: ‘Voor de toeschouwers was het leuk, maar we moeten veel beter’


Ben Vercammen HYC Face-Off
Foto: Kurt Tops

Na afloop van het duel tussen Zoetermeer Panters en HYC sprak Ed Versteeve met Ben Vercammen van HYC, Panters trainer Ondrej Kratky en Zoetermeer aanvoerder Joy Turpijn.

VOORBEREIDING

,,Vorige week hebben we een pak slaag gehad van Bulldogs die ik me niet kan heugen de laatste jaren. We hebben het met onze ploeg van ons afgetraind. Geen straftraining, maar je zegt wel tegen elkaar dat dit echt niet kan.” zo kijkt Vercammen naar de aanloop naar het duel met Zoetermeer.

TWEE LIJNEN

HYC pakte een 3-1 voorsprong in de eerste periode, maar zag die als sneeuw voor de zon verdwijnen in periode twee. ,,Onze derde lijn krijgt vier goals tegen, en dat is not done. Vanaf dat moment hebben we besloten om met twee lijnen te gaan schaatsen om te kijken of we de grip terug konden krijgen. Op zo’n moment mis je Shawn Hulshof die erg belangrijk is voor onze ploeg.”

HYC Herentals Face-Off
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

LEUK VOOR HET PUBLIEK

,,8-7 is natuurlijk leuk voor het publiek, maar wij moeten hier een veel beter resultaat behalen. Dat zijn wij aan onze stand verplicht. Op voorhand hadden wij deze match niet op deze manier uitgetekend. Maar zo gaat het soms, en dan moet je blij zijn dat de punten de bus mee in kunnen naar huis.” aldus Vercammen die de ambitie uitsprak dat de Herentalers voor de dubbel gaan dit seizoen.

ONDREJ KRATKY

Coach Ondrej Kratky was teleurgesteld over de nederlaag. ,,Het is een beetje het liedje van dit seizoen. We hebben een smalle selectie, en blessures en zieken helpen dan niet mee. De ploeg speelde bij vlagen prima ijshockey, maar opnieuw staan we met lege handen. Dat was bij HIJS zo, dat is vanavond opnieuw zo. We moeten de punten over de streep gaan trekken.”

Zoetermeer Panters Face-OFf
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

VERRAST

Kratky was verrast door de performance van zijn ploeg. ,,Je weet dat Herentals wat fysieker speelt, en ik was verrast dat mijn ploeg daar heel goed op anticipeerde. De manier waarop wij in de tweede periode speelden, dát wil ik graag zien.”

LEGE HANDEN

Ik had het gevoel na de 7-7, dat we ze konden pakken. Alleen geef je dan weer kinderlijk eenvoudig de laatste goal weg. Pak je punten tegen ploegen als HIJS of Herentals, dan geeft dat het team een boost die we nodig hebben. Complimenten zijn leuk, maar daar koop je niks voor.” aldus de Zoetermeerse keuzeheer.

Hij kreeg daarin bijval van aanvoerder Joy Turpijn, die ondanks de griep van de partij was: ,,Ik ben er goed ziek van. Je bent zo dichtbij, maar je moet gewoon een keer die zege pakken. Zeker tegen dit soort ploegen zou dat voor ons op dit moment een game changer zijn. Het gaat nu even moeizaam, we werken keihard, maar complimenten koop je niks voor. Ik heb liever een winstpartij op de borden staan.”

Previous Andere Tijden Sport; de Olympische Spelen van 1980 in Lake Placid
Next Een waar doelpuntenfestijn in de NHL