Een waar doelpuntenfestijn in de NHL


Face-Off NHL Recaps

Maar liefst twaalf wedstrijden in de NHL. Dat betekent dat onze redacteuren weer overuren maakten in de late, of vroege uurtjes, het is maar net welke wedstrijd ze bekeken. Marko Bok, Cor Machielsen, Rik Bruijnius, Jonathan van Osta en Bram Niewold offerden hun spaarzame tijd weer op om jullie op de hoogte te brengen van de hoogte en dieptepunten afgelopen nacht.

Detroit Red Wings – St. Louis Blues 1-6

Ze zullen in Detroit met stomme verbazing naar de 0-4 achterstand hebben gekeken tegen de Blues. Alles deden ze goed, alleen de puck wilde er maar niet in. De Blues schoten in de eerste twee periodes slechts tien keer op doel, maar scoorden liefst vier keer. Detroit blijft dus in de hoek waar de klappen vallen zitten met deze dikke nederlaag. Jaden Schwartz opende de score, maar viel later uit met een enkelblessure. Het was een leuke avond voor Jay Bouwmeester, de veteraan scoorde en assisteerde voor zijn eerste twee punten van het seizoen.

Boston Bruins – New York Islanders 3-1

In Boston liepen de gemoederen een paar keer hoog op, met onder andere een game misconduct voor David Backes voor een kopstoot. Tussen de straffen, het vechten en de opstootjes door boekte Boston alweer de achtste zege in tien duels, tegen een goed spelend New York. De Isles hadden de pech dat Tuukka Rask weer in bloedvorm is en verder dan een treffer van Anders Lee kwamen ze niet. Dat was niet genoeg, Brad Marchand, Jake DeBrusk en Danton Heinen bezorgden de Bruins de winst.

Montreal Canadiens – Edmonton Oilers 2-6

Carey Price werd na 23 minuten naar de kant gehaald. Toen was de stand al 4-0 door twee goals van Jujhar Khaira. De andere goals werden gescoord doorMilan Lucic en Michael Cammalleri. Voor het einde van de tweede periode was er een PPG van de Canadiens door Alex Galchenyuk. In de derde periode scoorden voor de Oilers nog Oscar Klefbom en Yohann Auvitu. Er zat ook nog een goal voor Montréal in het vat, Phillip Danault scoorde. Connor McDavid had twee assists voor de Oilers.

Tampa Bay Lightning – Winnipeg Jets 4-3 OT

Brayden Point maakte na 36 seconden verlenging een einde aan de wedstrijd. Hij ontdeed zich met een mooie beweging van binnen naar buiten van Bryan Little om daarna met z’n backhand Connor Hellebuyck te passeren. Het was z’n derde goal in verlenging dit seizoen, als je dit af zet tegen de nul overwinningen uit vijf keer een verlenging voor de Jets, dan is dat een mooi resultaat.

Florida Panthers – Colorado Avalanche 3-7

Een doelpunten festijn, een wedstrijd met tien doelpunten en tien doelpuntenmakers. Hoe vaak zie je dat nog. De Av’s maakten er zeven om zo een einde te maken aan een verlies reeks van vier wedstrijden. Verdediger Erik Johnson scoorde met zijn vierde van het seizoen en de vierde voor de Av’s in deze wedstrijd het winnende doelpunt. Florida keeper James Reimer had een beduidend mindere dag dan zijn collega bij de Av’s, Semyon Varlamov. Met 23 om 39 reddingen kun je zeggen dat door een blessure gevelde Roberto Luongo node gemist wordt bij de Panthers.

New York Rangers – New Jersey Devils 5-2

In deze wedstrijd waren de Rangers duidelijk dominanter dan de Devils. Hoewel New Jersey de meeste face-offs wist te winnen gedurende de wedstrijd (62%), was New York het team dat met 39-28 de meeste shots wist te leveren. Dankzij de overwinning klimmen de New York Rangers weer wat omhoog in de ranglijsten van de Eastern Conference, maar met de 6e plaats hebben ze nog geen plek veroverd voor de Stanley Cup.

Pittsburgh Penguins – Toronto Maple Leafs 3-4

De Maple Leafs op bezoek bij de houders van de Stanley Cup, dat beloofde een mooie wedstrijd te worden. Toronto domineerde in de eerste periode met drie doelpunten en leek de wedstrijd te beslissen. De wedstrijd kantelde echter, Pittsburgh kwam terug tot 4-3 en haalde hun goalie van het ijs. Verder dan een schot op de paal in de laatste minuut kwamen ze echter niet, waardoor de Maple Leafs er met de zwaar bevochten punten vandoor gingen. Tyler Bozak werd met twee goals en een assist voor Toronto man van de wedstrijd.

Columbus Blue Jackets – Arizona Coyotes 1-0

Dit was de enige wedstrijd van vannacht waar niet veel gescoord is, maar dat maakte de wedstrijd niet minder spannend. Het duurde slechts 30 seconden voordat het eerste, en uiteindelijk enige, goal van de avond gescoord werd voor de Blue Jackets. Vervolgens heeft Sergei Bobrovsky 35 shots buiten zijn net gehouden om een shut out en daarmee een winst voor Columbus te realiseren.

Dallas Stars – Vegas Golden Knights 3-5

In het American Airline Center was het Maxime Lagace die met 35 saves ervoor zorgde dat de Golden Knights voor de vierde keer op rij wonnen. Na twintig minuten was de stand 1-1 door goals van Tyler Pitlick en Alex Tuch. Vegas maakte het verschil juist in de tweede periode. Goals van David Perron, Reilly Smith en Brayden McNabb voor Vegas en een van Jason Spezza zorgde voor een 2-4 tussenstand. Het werd nog spannend doordat Jamie Benn in de 44e minuut de stand op 3-4 bracht, maar een empty netter van Erik Haula zorgde voor de winst van de Golden Knights.

San Jose Sharks – Ottawa Senators-5-0

De Ottawa Senators hadden al sinds de eerste van deze maand niet gewonnen en gingen dus waarschijnlijk een zware avond tegemoet in San Jose. En dat werd het! Uitblinker Logan Couture beet het spits af voor de Sharks. San Jose bleef vuren op het doel van Ottowa met maar liefst 50 schoten in totaal, waardoor een grote uitslag geen verrassing meer was. Bij 4-0 leken de Senators dan toch te scoren, maar de scheidsrechter oordeelde dat de puck niet over de lijn was. Joe Pavelski zorgde vervolgens met een tip-in op een schot van Couture voor het eindakkoord: 5-0.

Calgary Flames – Vancouver Canucks 4-2

Mike Smith zorgde met 22 saves in zijn 500ste wedstrijd ervoor de winst in Calgary bleef. Bad boy Matthew Tkachuck scoorde twee keer in de derde periode en Sam Bennett een keer waardoor de achterstand van 2-1 werd omgebogen naar een 4-2 eindstand. Troy Brouwer scoorde ook voor de Flames. De Canucks scoorde door Jake Virtanen en Brock Boeser.

Los Angeles Kings – Carolina Hurricanes 3-2 OT

De Kings wonnen in OT door een goal van Tanner Pearson twintig seconden voor tijd en zij pakte daarmee de achtste winst op rij.
Na 40 minuten was het 2-0 door goals van Tyler Toffoli en Anze Kopitar voor de Kings. De Hurricanes kwamen terug op 2-2 door goals van Victor Rask en Elias Lindholm en dat was genoeg voor een punt.

Previous Ben Vercammen: 'Voor de toeschouwers was het leuk, maar we moeten veel beter'
Next NHL Power Rankings: Kings keren terug in de top