Trappers tegen Indians, drie BeNe League duels en laatste bekerduel


Duels ZONDAG Face-Off

Op deze zondag hebben we ook weer genoeg keuze om aan te bieden aan de ijshockey liefhebber. Vijf duels in totaal, met de aftrap van het programma om 15:00 in Tilburg. Waar de keuze op kan vallen? Naast Tilburg ook drie BeNe League duels en het laatste bekerduel. Voila!

TILBURG TRAPPERS – HANNOVER INDIANS

Na de overtime winst op vrijdag tegen Crocodiles, moet Trappers in de achtervolging op Ice Fighters Leipzig. Het gaatje is nu één punt in het voordeel van de Oost Duiters. Het ontvangt vanmiddag Hannover Indians op de eigen Stappegoor. De opponent staat op een vijfde plaats op de ranglijst, en het eerste duel in Hannover werd met 4-3 -na overtime- over de streep getrokken. Trappers is er alles aan gelegen om de punten in de eigen hal te houden, om zo weer een gooi te doen naar de koppositie. Vanaf 15:00 uur klettert de puck op het ijs.

BEKER VAN NEDERLAND

UNIS FLYERS HEERENVEEN – AHOUD DEVILS NIJMEGEN

Een bekerduel zonder enige betekenis, anders dan de ‘eer’. Flyers plaatste zich als nummer één in deze groep, en AHOUD greep naast een ticket voor de halve finale. Een zogenaamd verplicht nummer dus in Thialf, waarvan de uitkomst alleen goed voor de moraal zal zijn. Worden er spelers gespaard? Of klappen beide ploegen er toch vol op? Om 17:00 uur gaat dit bekerduel van start

BENE LEAGUE

CHIEFS LEUVEN – HIJS HOKIJ DEN HAAG

HIJS Hokij Den Haag kan vanavond in Leuven de koppositie pakken in de BeNe League. Dan moet het wel zien af te rekenen met de plaatselijke Chiefs. Gisteren gingen de Belgen in Amsterdam met 9-3 onderuit tegen Tigers. HIJS Hokij won vrijdagavond de topper tegen Heerenveen, in een duel waarin de Hagenaars de kandidatuur voor de BeNe League onderstreepte. Den Haag heeft het tot nu toe echter lastig in België; een nederlaag bij HYC, en een moeizame zege in Deurne bij Phantoms. Wordt HIJS dé scalp van Chiefs? Of wordt het HIJSunisees as usual? 18:15 uur puck drop

LACO EATERS GELEEN – AMSTERDAM TIGERS

Eaters moet de punten in de knip houden om zich te handhaven in de bovenste regionen. Dat mag de ploeg dan op de eigen Glanerbrook gaan proberen tegen Amsterdam Tigers. Geleen verloor de topper van Nijmegen op vrijdag, terwijl Amsterdam gisteren nog op het ijs stond tegen Chiefs Leuven. Het won met 9-3 op eigen ijs tegen Chiefs Leuven. Amsterdam is aangehaakt in de middenmoot, en zal die plek koesteren. Voor Eaters is het zaak dat de plek in de bovenste regionenen overeind blijft. Geleen – Amsterdam zal om 19:00 uur van start gaan.

ERA RENOMAR HYC – RED EAGLES DEN BOSCH

De Herentalers ontvangen in de eigen tent de jongelingen uit Den Bosch. Beide ploegen speelden gisteren tegen respectievelijk Zoetermeer en Antwerp.  Eagles kent dus een lekker Belgisch getint weekeinde. HYC kende ontzettend veel moeite tegen Zoetermeer Panters, maar won wel met 8-7. Red Eagles op nul bleef staan na de 7-1 nederlaag tegen Antwerp Phantoms. Normaal gesproken is HYC een maatje te groot, maar de Bosschenaren zullen proberen de huid duur te verkopen. Vanaf 20:00 uur laat de referee de puck op het ijs vallen.

Previous HYC ontsnapt in Zoetermeer, vuurwerk bij Bulldogs vs Kemphanen
Next Andere Tijden Sport; de Olympische Spelen van 1980 in Lake Placid