Comeback Zaripov, Lokomotiv dendert door, nederlaag SKA

Face-Off KHL Update

We zijn weer een aantal speeldagen verder. Высокое время для нового обновления KHL. Comeback Zaripov voor Ak Bars. Lokomotiv gaat als een trein en zeldzame nederlaag voor SKA. Patrick van Rijswijk praat jullie bij.

Ak Bars Kazan – SKA St. Petersburg 2-3 OT (0-1, 2-1, 0-0, 0-1)

The battle of the conference leaders. De wedstrijd leek aanvankelijk een eenvoudige overwinning voor SKA te gaan worden. Na 29 minuten stond er een 0-2 voorsprong op het bord door treffers van Shipachyov en Plotnikov. Ak Bars dacht daar toch anders over. Vier minuten later stond het alweer gelijk. Tkachyov en Lander zorgden voor de donkergroene treffers. Hierna was het Kazan dat op zoek ging naar de overwinning. SKA trok in overtime toch aan het langste eind. Hersley zorgde voor de overwinning en de eerste zege in Kazan sinds de laatste wedstrijd voor de Gagarin Cup in 2015.

Neftekhimik Nizhnekamsk – Dinamo Minsk 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)

Neftekhimik houdt de druk op Ak Bars Kazan. Het verschil is nog maar drie punten met de koploper. De thuisploeg maakte het verschil in de tweede periode. Tot die tijd had Minsk aardig stand weten te houden. Voor Neftekhimik scoorden Sexton, Nestrasil, Rau en Yakimov. Buynitsky deed wat terug voor de ploeg uit Belarus.

Avangard Omsk – Lada Togliatti 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)

Avangard behoudt door deze zege zijn koppositie in de Chernyshev Division. Het ging niet van een leien dakje. Het verschil werd pas laat in de derde periode gemaakt. Tot die tijd had laagvlieger Lada Togliatti het op een gelijke stand kunnen houden. Het waren wederom de verdedigers die voor de ploeg uit Omsk het verschil maakten. De treffers voor de thuisploeg kwamen van Medvedev, Semyonov, Chudinov en Ahneloev. Voor Lada waren Belousov en Kapustin trefzeker.

Ugra Khanty-Mansiysk – Avtomobilist Yekaterinburg 0-4 (0-0, 0-4, 0-0)

Hoogvlieger Avtomobilist had geen kind aan het laaggeklasseerde Ugra. Voor de thuisploeg was het de elfde nederlaag op rij. Voor Avtomobilist scoorden Timashov, Kulyash, Torchenyuk en Kucheryavenko. Goalie Sokhatsky behaalde met 29 saves zijn shut-out.

Jokerit Helsinki – Dynamo Moskow 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

De Moskovieten behaalde een belangrijke zege in de race om de play-off plaatsen. Het was een zwaarbevochten zege. Pas vier minuten voor tijd besliste Varnakov de wedstrijd. De jonge goalie van Dynamo Moskou, Bocharov, had een belangrijk aandeel in de zege. Hij had met 32 saves zijn welverdiende shut-out.

Spartak Moscow – CSKA Moskow 0-4 (0-0, 0-3, 0-1)

De derby van Moskou werd voor de zevende achtervolgende keer gewonnen door CSKA. De Army Men waren vanaf de eerste minuut dominant. Goalie Bespalov kon in de eerste periode zijn doel nog schoonhouden. In de tweede en derde periode moest hij echter in totaal viermaal buigen. Voor CSKA waren Robinson, Nichushkin, in-form Shumakov en Blazhiyevsky trefzeker. Goalie Johansson behaalde zijn shut-out met 18 saves.

Ak Bars Kazan – Lokomotiv Yaroslavl 1-4 (0-0, 0-3, 1-1)

De comeback van Zaripov voor Ak Bars Kazan. Vorig jaar nog actief voor Metallurg Magnitogorsk en tot voor kort geschorst voor het gebruik van doping door de KHL en de IIHF. Aanvankelijk leek hij naar de NHL te gaan. Het middel pseudo-efedrine staat namelijk niet op de dopinglijst van de NHL. Kort geleden werd zijn straf echter teruggebracht van twee jaar naar zes maanden. Hierdoor was hij per direct weer speelgerechtigd. Hij kon echter niet voorkomen dat de Lokomotiv trein door dendert. De ploeg staat inmiddels op een vierde plaats in de sterke Western Conference. De bezoekers hadden vanaf de eerste minuut het betere van het spel. Het duurde echter tot in de tweede periode voordat dat ook in doelpunten kon worden omgezet. Voor Yaroslavl scoorden Kozun (2), Apalkov en Mosalyov. Lukoyanov deed wat terug voor Ak Bars.

HC Sochi – SKA St. Petersburg 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

Een nederlaag voor het ongenaakbaar geachte SKA. Het betekende voor SKA het einde van de winning-streak van 20 wedstrijden. Sochi gokte tegen het betere St. Petersburg op de break-out. Een van die break-outs leverde de voorsprong op. Khlopotov zorgde voor de openingstreffer. De thuisploeg kon echter niet lang van de voorsprong genieten. Kovalchuk maakte de gelijkmaker op powerplay. Het wachten was op de voorsprong voor de bezoekers. Niets was minder waar. Sochi bleef hard werken en loeren op de break. Die leverde uiteindelijk de winst op. Larichev werd met zijn treffer de held van Sochi.