Flyers winnen weer eens, blessure voor Oshie en Luongo


Face-Off NHL Recaps

Er werden vier leuke wedstrijden gespeeld afgelopen nacht in de NHL. Rik Bruijnius en Marko Bok praten je bij.

Calgary Flames – Philadelphia Flyers 2-5

Voor het eerst sinds 9 november (!) won Philadelphia Flyers weer eens een wedstrijd. Of het lek daarmee boven is is de vraag, want Calgary had in één periode net zoveel schoten als de Flyers in het hele duel (21). De Flames waren slordig met de kansen en gaven in de tweede periode in één minuut en elf seconden drie goals weg. Dat kwamen ze niet meer te boven. Brian Elliott stopte 43 schoten tegen zijn oude werkgever, Jakub Voracek was met drie assists ook belangrijk.

Washington Capitals – San Jose Sharks 4-1

Alex Ovechkin scoorde wederom en blijft stijgen op de topscorerslijst allertijden. Hij scoorde al weer zijn twintigste van het seizoen. “Het was een backhand shot een techniek die ik eigenlijk niet beheers”, aldus de opgetogen Rus. Capitals aanvaller T.J Oshie verliet geblesseerd de wedstrijd, nadat Joe Thornton hem met zijn hoofd in boarding beukte. Philipp Grubauer maakte 24 reddingen waar Martin Jones er 25 maakte, alleen mocht laatst genoemde dus vaker vissen.

Florida Panthers – New York Islanders 4-5 SO

Er waren penalty shots nodig om deze twist te beslissen en het waren de Isles die aan het langste eind trokken vandaag. Het was Mathew Barzal die als enige een penalty shot scoorde. Er prijkten voor de Isles vier namen op het scorebord waaronder die van captain en topscorer John Tavares. Florida liet ook vier verschillende spelers scoren. Hier sprong Keith Yandle in het oog met een goal en twee assists. Niet alleen maar vrolijke gezichten bij de Isles. Keeper Roberto Luongo verliet de wedstrijd met een blessure en zal later in de week een MRI scan ondergaan.

Nashville Predators – Boston Bruins 5-3

Nashville en Boston maakten er een mooie wedstrijd van, die 30 minuten compleet door Nashville werd gedomineerd. De Predators scoorden vlot vier goals en pas toen Tuukka Rask op het ijs kwam, kwamen de Bruins tot leven. Craig Smith opende het bal met twee goals voor Nashville, waarna Nick Bonino en Kevin Fiala de zege veilig leken te stellen. Charlie McAvoy, Zdeno Chara en David Pastrnak maakten er echter nog 4-3 van, voordat Filip Forsberg de bevrijdende 5-3 maakte.

 

Previous Dani Bindels met Die Mannschaft naar WK U20!
Next Nederlandse bekerfinale wordt in Den Haag gespeeld