Senators en Jets winnen doelpuntenfestijn, nederlaag St. Louis


Face-Off NHL Recaps

Acht duels vannacht in de NHL, waar heel veel goals te noteren vielen. De Senators en Jets wonnen hun duels waar elf treffers vielen, en St. Louis Blues verloor van LA Kings. Cor MachielsenRik Bruijnius en Marko Bok blikken terug voor jou.

Buffalo Sabres – Pittsburgh Penguins 0-4

De Penguins hadden door grote defensieve fouten bij de Sabres een makkelijke avond in Buffalo. Tristan Jarry noteerde zijn eerste shut-out, en Tom Huhnhackl scoorde zijn eerste goal van het seizoen. Hij deed dit trouwens via een penaltyshot. Sidney Crosby kreeg een vervroegd kerstcadeau van Rasmus Ristolainen, waarna Jake Guentzel een prachtige ‘wraparound’ goal maakte. De 4-0 van Patrick Hornqvist was voor de statistieken.

New York Islanders – Ottawa Senators 5-6

Zes goals voor de eerste overwinning na zeven verlies partijen.  Ryan Dzingel scoorde twee maal, terwijl Thomas Chabot twee assists en zijn eerste NHL goal noteerde voor de Sens. Bij de Isles was Anders Lee weer op dreef; ook  hij scoorde twee maal. Beide teams maakten een keeper wissel. Met negentien reddingen was het Mike Condon die de overwinning voor de Sens veilig stelde.

New York Rangers – Carolina Hurricanes 5-1

De Rangers hadden het lastig met de gasten uit Carolina. Justin Williams zette de Canes razendsnel op 0-1, waarna de Rangers in de achtervolging moesten. In de tweede periode scoorde de ploeg uit New York twee snelle goals en werden de rollen omgedraaid. Carolina beukte wel, maar kreeg in de slotfase nog drie goals tegen, waarvan twee empty-netters van Michael Grabner.

Columbus Blue Jackets – Anaheim Ducks 4-2

Josh Anderson en Artemi Panarin noteerde beiden een goal en twee assists om de Ducks te verslaan. Dit was alweer de achtste overwinning in de laatste negen wedstrijden. Jackets reserve keeper Joonas Korpisalo had 25 reddingen in huis in zijn tweede wedstrijd op rij. Ducks collega John Gibson had 27 reddingen maar kon niet voorkomen dat Columbus er met de winst vandoor ging.

Florida Panthers – San Jose Sharks 1-2

Aaron Dell maakte 39 saves en Joe Pavelski scoorde zijn 300ste NHL goal voor de Ducks in het BB&T Center. De eerste goal was voor Florida met de 1-0 door Colton Sceviour. Daarna scoorde Joe Pavelski en Chris Tierney zodat de Sharks de punten meenamen naar San José.

St. Louis Blues – Los Angeles Kings 1-4

Carter Hutton werd na 40 minuten aan de kant gehouden en vervangen door Joe Allen. De Kings stonden toen al met 3-1 voor door goals van Tyler Toffoli, Anze Kopitar en Adrian Kempe. De goal van de Blues was een PPG van Patrik Berglund. Veel verschil maakte die wissel niet, want het was toch weer Tyler Toffoli die de eindstand bepaalde met de 4-1.

Winnipeg Jets – Vegas Golden Knights 7-4

Een doldwaze derde periode maakte het verschil na de 2-2 in 40 minuten. De goals tot aan de 2-2 kwamen op naam van Tyler Myers en Matt Hendricks voor de Jets. Voor de Golden Knights scoorden Cody Eakin en William Karlsson.

Daarna barstte het doelpuntenfestijn pas echt los met goals voor de Jets van Patrick Laine, Nikolaj Ehlers, Mark Scheifele en twee van Kyle Conner. Trefzeker voor Vegas waren nog Eric Haula en Collin Miller. Drie PPG van de Jets maakten dat zij de wedstrijd naar hun hand konden zetten.

Colorado Avalanche – New Jersey Devils 1-2

Jesper Brad noteerde een goal, en tekende voor de assist op de winnende goal van Brian BoyleCorey Schneider mocht als keeper 23 keer handelend optreden wat hem in 22 keer succes opleverde. Semyon Varlamov kreeg 21 schoten te verduren en pakte er daar negentien van.

Overwinning voor de Devils die nu 4-1-1 zijn in de laatste zes wedstrijden. De Av’s hebben nu twee van de drie wedstrijden verloren van in een thuisreeks van vijf wedstrijden.

Previous Topaffiche in Geleen, Heerenveen ontvangt Chiefs Leuven
Next Kai Willems naar Luik Bulldogs