HIJS Hokij verslaat Geleen in topper, Nijmegen nieuwe koploper


Drie duels in de BeNe League gisteravond. HIJS Hokij ontving koploper Laco Geleen Eaters in eigen huis en boekte een duidelijke 8-2 zege. Bij alle drie de duels werd stilgestaan bij het overlijden van Mace Riedijk.

HIJS HOKIJ DEN HAAG – LACO EATERS GELEEN 8-2

Den Haag ontving op de eigen Uithof koploper Laco Eaters Geleen. De Hagenaars waren uit op revanche na de eerste nederlaag in Herentals vorige week. De eerste wedstrijd van het seizoen leverde een overtime zege op voor de ploeg uit de residentie. Voor aanvang van het duel werd stilgestaan bij het overlijden van Mace Riedijk, de zoon van Zoetermeer Panters speler die maandag overleed.

VLIEGENDE START

De thuisploeg schoot uit de startblokken, want na het had na amper zes minuten spelen al een 2-0 voorsprong te pakken via Jeffrey Melissant en Oliver Pataky. Geleen haakte echter weer aan, en kwam zelfs halverwege de tweede periode op gelijke hoogte via twee treffers van Lars van Sloun. Opnieuw Jeffrey Melissant bracht de ploeg van Eimers opnieuw aan de leiding vlak voor de dweilpauze.

VERSCHIL

Het verschil werd uiteindelijk in het laatste deel gemaakt. De thuisploeg liep naar 4-2 via Joey Oosterveld en nam daarna via de special units afstand van de Limburgers. Viktor Gibbs Sjodin knalde twee powerplay goals binnen, terwijl Jeffrey Melissant zijn hattrick shorthanded compleet maakte. Het laatste woord was aan captain Alan van Bentem die de -terechte- 8-2 zege op de borden bracht.

AHOUD DEVILS NIJMEGEN – ZOETERMEER PANTERS 6-1

Ondanks de inktzwarte dag die de selectie van Zoetermeer Panters achter de rug hadden rond het overlijden van de zoon van Mitchell Riedijk, stond de ploeg op het ijs in Nijmegen tegen Ahoud Devils. Dat zal menig wenkbrauw hebben doen fronsen. Er waren wat meer mensen op het duel afgekomen, vanwege de acties vanuit AHOUD voor het Ronald McDonald huisIn de eerste periode waren beide teams erg aan elkaar gewaagd, maar werden er ook  veel kansen gemist. Levi Houkes wist, op aangeven van Nick de Jong, de enige goal deze periode te scoren voor de thuisploeg.

AHOUD Nijmegen Zoetermeer Panters
Foto: Oscar de Kunder, Face-Off

TRAAG SPEL

In de tweede periode was het tempo laag van beide teams, ook de puck control was niet best. Via twee goals van opnieuw Levi Houkes en een treffer van Wesley Hendriks liep Nijmegen weg bij Zoetermeer. Teris Wright wist tussendoor Zoetermeer Panters op het scorebord te zetten.
In de laatste periode werd het spel er niet beter op aan beide kanten. Jasper Nordemann en Wesley Hendriks tilden de eindstand naar 6-1. De punten bleven in Nijmegen, maar daar zal in Zoetermeer niemand van wakker hebben gelegen, gezien de tragische gebeurtenissen eerder deze week.

TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM – AMSTERDAM TIGERS 5-6 SO

De jongelingen van Trappers ontvingen Amsterdam Tigers op de eigen Stappegoor. Tilburg kende een uitstekende start, want het had na één periode een 3-0 voorsprong te pakken. Daarmee dachten de Brabanders op weg te zijn naar de zege, maar niets was minder waar. Ivan Musso bracht Amsterdam op 3-1, maar de teams hadden het vuurwerk tot de de laatste tien minuten bewaard.

Nadat Ivan Musso Amsterdam op 3-2 bracht, maakte Marc Donders zijn hatrrick compleet door een penalty shot. Hee t leek vijf minuten voor tijd de beslissing. DRIE goals in TWEE minuten tijd van Tigers zette de wedstrijd op zijn kop. John VersteegMichael Mackie-Kwist en Marcel Kars zetten Amsterdam op 5-4. Aanvoerder Marc Donders voorkwam met zijn vierde treffer van de avond dat Amsterdam de winst greep in reguliere speeltijd.

Met een 5-5 stand gingen de ploegen overtime in, daarin werd niet gescoord. Marcel Kars werd de matchwinner in de shootouts voor Amsterdam, die het tweede punt op de teller zette voor zijn ploeg.

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 AHOUD Devils Nijmegen 9 6 0 0 3 18 +22
2 Laco Eaters Geleen 9 5 1 1 2 18 +12
3 Eindhoven Kemphanen 9 6 0 0 3 18 +9
4 ERA Renomar HYC 7 5 1 0 1 17 +23
5 HIJS Hokij Den Haag 7 5 1 0 1 17 +20
6 Unis Flyers Heerenveen 8 5 0 1 2 16 +13
7 Amsterdam Tigers 9 3 1 0 5 11 -15
8 Chiefs Leuven 6 3 0 1 2 10 -7
9 Zoetermeer Panters 9 2 1 1 5 9 -2
10 Luik Bulldogs 8 3 0 0 5 9 -9
11 Trappers Toekomstteam 8 2 0 1 5 7 -8
12 Antwerp Phantoms 7 2 0 0 5 6 -12
13 Red Eagles Den Bosch 7 0 0 0 7 0 -41
Previous Duisburg beëindigt de imposante winning streak van Tilburg Trappers
Next Topaffiche in Geleen, Heerenveen ontvangt Chiefs Leuven