Duisburg beëindigt de imposante winning streak van Tilburg Trappers


De winning streak van Tilburg Trappers in de Oberliga was imposant. Maar vanavond kwam er in Duisburg geen zeventiende zege op rij. Füchse Duisburg versloeg de Brabantse koploper met 4-1.

VROEGE TEGENTREFFER

Duisburg had het betere van het spel in de openingsfase en kwam, uit een penaltyshot, op een 1-0 voorsprong. De voorsprong was terecht, ook omdat Trappers maar mondjesmaat kansen creëerde. In het tweede deel was het duel meer in evenwicht. Ryan Collier bracht beide teams weer op gelijke hoogte.

Raphael Joly deelde een tik uit aan de Brabanders door 90 tellen voor de tweede pauze Füchse weer op voorsprong te zetten.

ACHTERVOLGING

Tilburg moest in de achtervolging, maar het kon het Duitse net niet laten bollen. Vijf minuten voor het einde sloeg Beck op de powerplay het beslissende gaatje voor de thuisploeg. Subr haalde goalie Meierdres nog wel van het ijs, maar dat leverde alleen nog een empty net goal op van opnieuw Beck op.

Ice Fighters Leipzig verloor eveneens, verrassend, met 5-4 van Preussen Berlin. Beide ploegen hebben nu 44 punten en een doelsaldo van (+44). Er wordt in de Oberliga niet gekeken naar onderling resultaat, maar naar gescoorde doelpunten, dus mag Ice Fighters Leipzig nu de nummer één noemen.

Previous Roderick van den Hout twaalf duels geschorst
Next HIJS Hokij verslaat Geleen in topper, Nijmegen nieuwe koploper