Boston boekt vierde zege op rij, Nashville ‘red hot’


Face-Off NHL Recaps

Een kneitervol programma vannacht met veertien teams die in actie kwamen. De redactie van Face-Off praat je weer bij!

Boston Bruins – Pittsburgh Penguins 4-3

Boston Bruins boekte de vierde zege op rij, met een leuke pot tegen Stanley Cup winnaar Pittsburgh Penguins. De Penguins kwamen twee keer terug van een achterstand, maar de winnende goal van David Pastrnak was teveel van het goede. De Bruins doen goede zaken op weg naar de play-offs, Pittsburgh zakt langzaam weg en staat niet eens op een wild card plekje. Opvallend: Slechts drie straffen in deze wedstrijd, allemaal in de eerste periode.

Anaheim Ducks – Winnipeg Jets 1-4

Winnipeg deed goede zaken in Anaheim, een vliegende start werd beloond met een 4-1 zege op de Ducks. Na 32 seconden scoorden de Jets al, maar deze werd afgekeurd. Acht seconden later was het alsnog 1-0. Bryan Little gaf twee assists op Nikolaj Ehlers en scoorde er zelf ook één. Beiden kregen een ster voor hun spel.

 

Minnesota Wild – Colorado Avalanche 3-2 SO

Minnesota en Colorado hadden een shoot-out nodig om een winnaar te bepalen en de gastheren pakten terecht twee punten. De Av’s namen brutaal de leiding met een short handed goal van J.T Compher en een mooie aanval, afgerond door Blake Comeau. Nino Niederreiter scoorde daarna de 2-2, in zijn zesde wedstrijd op rij waarin hij scoort. Jonathan Bernier hield de gasten op de been in overtime, maar was kansloos in de shoot-out.

Philadelphia Flyers – New York Islanders 4-5 OT

De Islanders trokken in de verlenging de overwinning naar zich toe. Nick Leddy was de gelukkige om de winnende te scoren. Het was Philadelphia wat na twee periodes de overhand leek te hebben met een twee goals voorsprong. Maar het thanksgiving diner was aan de start van de derde periode eindelijk gedaald bij Isles en poetste de achterstand weg om vervolgens in de verlenging de winst te pakken.

Washington Capitals – Tampa Bay Lightning 3-1

Mede dankzij zijn 573e carrière doelpunt was Alex Ovechkin een bepalende factor in de overwinning op Tampa Bay Lightning. In deze wedstrijd tussen twee top teams waren de Capitals toch wel het meest herstelt van de thanksgiving feestelijkheden. Met 38 tegen 26 schoten op doel was de overwinning een logisch gevolg.

Buffalo Sabres – Edmonton Oilers 3-1

Haalt Todd McLellan de kerst? Wat de Oilers lieten zien in het Keybank Center was meer een parodie op hockey. De Sabres eindigde hun zeven op rij verlies streak door te winnen van de Oilers. Met goals van Jacob Josefson, Jack Eichel en Kyle Okposo voor de Sabres gaven ze de Oilers de vierde nederlaag in vijf wedstrijden.

New Jersey Devils – Vancouver Canucks 3-2

Brian Boyle werd op deze ‘Hockey Fights Cancer’ avond verkozen tot man of the match, maar het was Taylor Hall die de Devils langs een stug Vancouver hielp. Nico Hischier had met twee assists ook een groot aandeel in de zege. De Canucks kwamen ondanks goals van Daniel Sedin en Bo Horvat nooit in de buurt van een puntje, of meer.

New York Rangers – Detroit Red Wings 2-1 OT

Dit was een wedstrijd die in het teken van de goalies stond. Geen van beide teams kreeg het voor elkaar om in de eerste en tweede periode voorbij Lundqvist en Howard te komen. Pas in de derde periode wist Tomas Tatar de Red Wings op het scorebord te plaatsen. Chris Kreider trok de New York Rangers binnen enkele minuten naar de gelijke stand. Met de overtime win hebben de Rangers hun derde winst op rij behaald, maar ook de zevende thuisoverwinning op rij.

Columbus Blue Jackets – Ottawa Senators 5-2

Met deze overwinning hebben de Blue Jackets hun zesde overwinning op rij staan. De wedstrijd ging eerst gelijk op, maar in de derde periode volgden de doelpunten voor de Blue Jackets elkaar snel op. De game winning goal werd gemaakt door Cam Atkinson, vrijwel direct nadat hij de penalty box verliet.

Carolina Hurricanes – Toronto Maple Leafs 5-4

Een doelpuntenregen in de tweede en derde periode. Dat is wat kijkers van deze wedstrijd zich zullen herinneren. De wedstrijd ging mooi gelijk op, wat het ook tot een spannende pot maakte. Het goal van Patrick Marleau in de derde periode plaatste de Maple Leafs op een voorsprong met 5-2. Het werd echter nog spannend toen de Hurricanes in de minuten daarna nog twee doelpunten wisten te scoren. Met 47 shots voor de Hurricanes en 25 shots van de Maple Leafs, heeft Toronto toch een mooie overwinning geboekt.

St. Louis Blues – Nashville Predators 0-2

Een mooie Central Division clash tussen twee teams die puik presteren tot nu toe. Het werd de avond van Nashville doelman Pekka Rinne, die alle 34 schoten pareerde. Ryan Johansen en Austin Watson tekenden voor de treffers en de 2-0 zege. Rinne noteerde de 45e shutout van zijn loopbaan, en is nu de Finse goalie met de meeste shutouts in de NHL geschiedenis.

Arizona Coyotes – Los Angeles Kings 3-2 OT

LA Kings haalde vannacht bakzeil bij laagvlieger Arizona Coyotes. Door een goal van Christian Fischer in overtime konden de Yotes de vierde zege in de laatste vijf duels bijschrijven. De winst op de Kings betekende ook een primeur dit seizoen; het was de eerste zege op een tegenstander uit de Western Conference voor Arizona.

Dallas Stars – Calgary Flames 6-4

Tyler Seguin scoorde zijn 200ste goal in de NHL met een hattrick, en daarmee zorgde hij er tevens voor dat de Stars wonnen van de Flames in het American Airlines Center. De andere goals van de Stars kwamen van Alexander Radulov, Antoine Russel en Gemel Smith. De goals van de Flames werden gemaakt door Mikael Ferland, Johnny Gaudreau en twee maal door Sean Monahan.
Mike Smith moest 41 schoten verwerken, en Ben Bishop 38.

Vegas Golden Knights – San Jose Sharks 5-4 OT

Vegas Golden Knights evenaarden nét niet het record uit 1918 van Montréal door als nieuw team thuis te beginnen met 8-0-0. Vegas scoorde 7-0-1 door de OT winner van Jonathan Marchessault van de Sharks, die naast de goal ook nog twee assists afleverde in de T-Mobile Arena. William Karlsson scoorde er twee, James Neal en Shea Theodore ieder een, waardoor de Golden Knights nu koploper is in de Pacific divisie. De goals van de Sharks werden gemaakt door Tomas Hertl, Brent Burns, Chris Tierney en Mikkel Boedker.

Previous Tilburg maakt het zichzelf moeilijk in Timmendorf
Next Fabian Schotel: 'We hebben op karakter gewonnen'