Kai Willems: ‘Wel degelijk om mijn prestaties weggestuurd’


kai Willems Face-Off
Foto: Laco Eaters Geleen

Kai Willems werd gisteren ‘uit het niets’ weggestuurd door Laco Eaters Geleen. Wij spraken de inmiddels ex-Geleen speler, en vroegen naar zijn kant van het verhaal.

VAKANTIE GEBOEKT

,,Na het bereiken van de halve finales van de beker, heb ik een korte vakantie geboekt van twee dagen rond de jaarwisseling. Dat was op basis van het wedstrijdschema dat wij toen in bezit hadden. Toen werden de data veranderd, en hebben we een gesprek gehad met de leiding. Die wilde geen uitzondering maken. Dat snap ik goed, ook al kostte mij dat flink wat centjes.” aldus Willems

VAN KEUZE NAAR VOLDONGEN FEIT

,,Eigenlijk liep het van kwaad tot erger. Eerst kreeg ik nog de keuze ‘vakantie of wegwezen’, maar ineens kreeg ik een opmerking naar mijn hoofd ‘of het niet beter was om te stoppen’. Daar keek ik vreemd van op. Vervolgens heb ik een gesprek met de technische staf gehad, waar ook naar voren kwam dat men niet tevreden was over mijn prestaties. Ik vond dat wat vreemd, want ik debuteerde kort geleden voor Oranje. Ik was van plan om excuses richting de coaches te maken, maar van het één op andere moment kon ik vertrekken. Twaalf uur later stond het op internet.”

NIEUWE CLUB

,,Ik heb nog geen idee wat ik nu ga doen. De tijd is kort (1 december, red), en ik moet het even laten bezinken. Ik ben een kind van de club en blijf het liefst in Geleen.”

Wij hebben Geleen gevraagd naar een reactie in deze, maar zij verwijzen ons naar het statement dat op de website is geplaatst:

Deze beslissing is op geen enkele wijze gebaseerd op zijn sportieve prestaties maar door een nadrukkelijk verschil van inzicht over zijn handelen en verantwoordelijkheden jegens het team en teambelang. Technische staf en bestuur betreuren de ontstane situatie maar kunnen met het oog op de toekomst niet tot een ander besluit komen.

Previous Jasper Nordemann van Tilburg naar Nijmegen
Next Time Out: Levi Houkes